Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Με το δεξί ξεκίνησε η φετινή προσπάθεια του 16χρονου Δημήτρη και του 18χρονου Νίκου Καρακώστα στο European Junior Cup/ World Superbike. Ο Δημήτρης ξεκίνησε από την 16η θέση και έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για την 12η θέση και τελικά τερμάτισε 13ος στους 33 αναβάτες, ένα μόλις δέκατο του δευτερολέπτου από τον 12ο κερδίζοντας τρεις βαθμούς. Ο Νίκος ξεκίνησε και τερμάτισε στην 24η θέση από τους 33 αγωνιζόμενους, αφού για τους περισσότερους γύρους ήταν στην 22η θέση.

Ήταν ένα έντονο και δύσκολο τετραήμερο. Tην Πέμπτη το μεσημέρι με πολύ αέρα και κρύο περπάτησαν την πίστα της Aragon υπό τις οδηγίες και συμβουλές του Jeremy McWilliams βετεράνου αγωνιζόμενου των MotoGP, και του Kyle Smith αγωνιζόμενου του WSBK. Το απόγευμα ακολούθησε ενημέρωση από τους αλυτάρχες της Dorna που ήταν λεπτομερής και αναλυτική.

Με πολύ διαφορετικό πρόγραμμα από πέρυσι, οι αναβάτες του EJC έχουν τη Παρασκευή ένα ελεύθερο 30λεπτο στις 17:00, το Σάββατο ένα ελεύθερο 30λεπτο στις 9:45 και ένα 30λεπτο χρονομετρημένο στις 15:00. Περισσότερος χρόνος μέσα στη πίστα αλλά δυσκολότερο πρόγραμμα. Την Παρασκευή ο δυνατός αέρας και το κρύο δυσκόλεψε το στήσιμο των paddock αλλά και την προετοιμασία των μοτοσικλετών, όπως επίσης ήταν και ο λόγος που πολλοί έμπειροι αναβάτες μεγαλύτερων κατηγοριών είχαν πτώσεις (ειδικά στη μετάβαση από την 1 στροφή στη 2 σήκωνε απότομα ο αέρας τις μοτοσικλέτες). Τα δύο παιδιά εκμεταλλεύτηκαν όλο τον χρόνο του ελεύθερου γνωρίζοντας τη πίστα όσο καλύτερα μπορούσαν. Ο Δημήτρης έκανε τον 13ο χρόνο με την 3η μεγαλύτερη τελική βελτιώνοντας τον περσινό χρόνο των ελεύθερων κατά 11,5 δευτερόλεπτα, και ο Νίκος τον 24ο χρόνο βελτιώνοντας τον περσινό χρόνο των ελεύθερων κατά 21,5 δευτερόλεπτα !!!

Με ήλιο αλλά κρύο το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα δεύτερα 30λεπτα ελεύθερα και με πολύ ζέστη το μοναδικό 30λεπτο χρονομετρημένο. Με τα χθεσινά λάστιχα το ελεύθερο που δεν βοήθησε κανέναν από την 15αδα να βελτιώσουν χρόνο αφού τελείωσε η γόμα τους αλλά ο Νίκος κατέβασε τον χρόνο του 1,5 δευτερόλεπτο ακόμα. Τα δύο αδέρφια συζήτησαν μεταξύ τους τακτικές της πίστας, συμβουλεύτηκαν τον Jeremy McWilliams, και μίλησαν με τον Γιώργο και τον Guiseppe Andreani  για το στήσιμο των μοτοσυκλετών τους. Με καινούρια λάστιχα έγινε το χρονομετρημένο που θα χρησιμοποιούσαν και στον αγώνα. Ο Δημήτρης βελτίωσε το χρόνο του μισό δευτερόλεπτο, κατάφερε την γρηγορότερη τελική στα 225χλμ και κατατάχθηκε 16ος στην εκκίνηση.  Ο Νίκος κατέβασε άλλο ένα δευτερόλεπτο το χρόνο του και κατατάχθηκε 24ος στην εκκίνηση.

Ο αγώνας της Κυριακής στις 15:15 ήταν πιεστικός και για πρώτη φορά κατάφεραν και τερμάτισαν και οι 33 αναβάτες χωρίς πτώσεις και απρόοπτα. H Aragon είναι μια δύσκολη τεχνικά πίστα με απότομα χασίματα. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος αλλά η βελτίωση του Δημήτρη και του Νίκου σε σχέση με την περσινή χρονιά ήταν αλματώδης. Ειδικά ο Δημήτρης κατάφερε και υπερίσχυσε έμπειρων αναβατών που γνώριζαν καλά την πίστα και μάλιστα είχαν κάνει δοκιμές εκεί 2 εβδομάδες πριν τον αγώνα. Μικρά τεχνικά προβλήματα ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τον Γιώργο Καρακώστα.

Δημήτρης : Είμαι πολύ χαρούμενος με τους 3 βαθμούς που κέρδισα στον πρώτο αγώνα του European Junior Cup στην Aragon που τερμάτισα 13 στους 33 αναβάτες! Ευχαριστώ όλους σας για την υποστήριξη και τον πατέρα μου για την προετοιμασία της μοτοσικλέτας !

https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/

Νίκος : Ξεκινώντας και τερματίζοντας στην 24η θέση ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα έφτασα και την 21η δεν με ικανοποίησε. Παρόλα αυτά ήταν ένας ωραίος αγώνας και σε σχέση με τον περσινό αγώνα στην Aragon ήμουν πολύ πιο βελτιωμένος! Η ώρα του Assen δεν αργεί… Κάθε φορά και καλύτερα!!

https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts

Χορηγοί της Ελληνικής Συμμετοχής στο European Junior Cup / WSBK 2016:

HONDA ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΜΕ
TZORTZOPOULOS SHOEI IXS SIDI
ΜΟΤΟ ΜΟΝΚΕΥ
CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL GREECE
PIRELLI
CASTROL GREECE
PERISTERAS