Το 1999 η SUZUKI παρουσίασε για πρώτη φορά την SV650 με σχεδίαση που στόχο είχε να προσφέρει διασκέδαση και sport V-twin οδήγηση σε όλους τους αναβάτες.

Η SV650 γρήγορα έγινε παγκόσμιο οδηγικό φαινόμενο, για τις επιδόσεις της στο δρόμο αλλά και στην πίστα. Ήταν μια ευκίνητη και εύστροφη μοτοσικλέτα με άμεση και δυνατή απόκριση, που συγχωρούσε όμως λάθη και πρόσφερε μεγάλη άνεση στον αναβάτη. Το 2003 η SUZUKI αναβάθμισε τις επιδόσεις και τον sport χαρακτήρα της SV650/S βάζοντας στην μοτοσικλέτα και ψεκασμό.

Η SV650 αποτελεί ακόμη και σήμερα την καλύτερη entry level επιλογή για πολλά τοπικά πρωταθλήματα διαφόρων clubs. Επίσης το κοινό της την χαρακτηρίζει ως την καλύτερη μοτοσικλέτα της κατηγορίας. Το 2009 η SUZUKI παρουσίασε την SFV650 GLADIUS προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για πιο μοδάτες και οικονομικές μεσαίες, street μοτοσικλέτες.

Το 2016 η SUZUKI παρουσιάζει την νέα SV650 πιο εστιασμένη στο V-twin κινητήρα από ποτέ. Η νέα SV650 έχει καλύτερες επιδόσεις από ποτέ και την μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου της κατηγορίας της. Έχει ελαφρύτερο βάρος και πιο sport εμφάνιση σε πολύ λογικό οικονομικό πλαίσιο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών.

Επικεντρωμένη στον αρχικό σχεδιασμό του διασκεδαστικού V-twin κινητήρα, εμπλουτισμένου με τις τελευταίες καινοτομίες της SUZUKI, η νεότερη έκδοση της SV650 τοποθετεί τον πήχη ψηλότερα. Ο προϊοντικός σχεδιασμός της SV650 είναι η «επιστροφή στις ρίζες». Ο πυρήνας της SV650 είναι η απόδοση του διασκεδαστικού χαρακτήρα του κινητήρα V-twin, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για όλους τους αναβάτες.

Ο κινητήρας έχει ανασχεδιαστεί με περισσότερα από 60 νέα μέρη. Προσφέρει αυξημένη ισχύ και ακολουθεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 4. Με τον πλήρη ανασχεδιασμό της το βάρος της SV650 έχει μειωθεί κατά 8 κιλά (έκδοση με ABS).

Ο σχεδιασμός της και το ελαφρύτερο βάρος της κάνουν την SV650 μια εύχρηστη και ευκίνητη μοτοσικλέτα. Η SV650 διαθέτει σύστημα υποβοήθησης γκαζιού που βοηθά την οδήγηση ακόμη και στις χαμηλές στροφές. To σύστημα εκκίνησης Easy Start της SUZUKI, απλουστεύει την εκκίνηση της SV650. Το ύψος της σέλας της SV650 είναι 785 mm και αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα στην κατηγορία της.

Η οικονομία καυσίμου έχει επίσης βελτιωθεί στα 3,84L / 100km. Ο πλήρης πίνακας οργάνων παρέχει περισσότερες πληροφορίες.

Κινητήρας

Ο υγρόψυκτος, DOHC, 645 c.c., 900 V-twin κινητήρας έχει ανασχεδιαστεί σε περισσότερα από 60 σημεία. Με δυνατή ροπή από τις χαμηλές στροφές η SV650 είναι ιδανική για όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Διαθέσιμα χρώματα: