Γιορτάζοντας τη μακρά ιστορία και την σχέση μεταξύ της MV Agusta και των ΗΠΑ, η MV Agusta παρουσίασε την περιορισμένη έκδοση Brutale 800 America 2017 που βασίζεται στο νέο τρικύλινδρο Brutale 800 και αποτελεί φόρο τιμής στην κλασική σειρά  “America” που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 1970.

Η σχεδιαστική ομάδα της MV Agusta προσπάθησε να συσχετίσει την ευφορία της χώρας σε μια ιδιαίτερη «στολή». Από τον πλούσιο πολιτισμό, τον πατριωτισμό, την καινοτομία και τη σημαία των ΗΠΑ, η ομάδα θέλησε να ενσωματώσει αυτά τα στοιχεία δημιουργώντας ένα συνδυασμό μεταλλικού μπλε χρώματος με ιριδισμούς, ενώ το ντεπόζιτο κοσμεί ένα μοτίβο από διάσπαρτα αστέρια, όμοιο με αυτό που υπήρχε στην MV Agusta 750 S 1973. Επίσης, το γυαλιστερό μαύρο χρώμα σε κάποια σημεία της μοτοσικλέτας αναδεικνύει τις λεπτομέρειες των εξαρτημάτων, όπως το μπροστινό φτερό που φέρει το  λογότυπο της MV Agusta.

Κάποια άλλα στοιχεία που προσδιορίζουν την σπανιότητα της μοτοσικλέτας διακρίνονται στα πλαϊνά αεροδυναμικά φτερά τα οποία είναι διακοσμημένα με το λογότυπο “America Special Edition”, καθώς επίσης και στην κόκκινη σέλα η οποία έχει σχεδιαστεί  προκειμένου να ενσωματώνεται στο σύνολο.

Η Brutale 800 America 2017 θα κυκλοφορήσει στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ τον Ιούλιο, στον περιορισμένο αριθμό των 50 μοτοσικλετών (αριθμός που αντιστοιχεί στις πενήντα πολιτείες των ΗΠΑ), ενώ στα καβαλέτα θα αναγράφεται ο αύξων αριθμός καθώς και η φράση “America Special Edition”. Ο ίδιος αριθμός θα βρίσκεται επίσης και στο ειδικά πλαισιωμένο πιστοποιητικό γνησιότητας που θα συνοδεύει κάθε μοτοσικλέτα.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της “America” πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου την ημέρα του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας στη Laguna Seca στην Καλιφόρνια.

Γκαλερί