Δελτίο Τύπου Kawasaki

Ικανοποιώντας τις προσδοκίες που ακολούθησαν την παρουσίαση της εμπνευσμένης από τη Z1, Z900RS στο Tokyo Motorshow, η Kawasaki αποκαλύπτει άλλο ένα μοντέλο στη σειρά, με την ονομασία Z900RS CAFE.

Πηγαίνοντας το modern classic στυλ της Z900RS σε μια νέα κατεύθυνση, η Z900RS CAFE προσεγγίζει το θρύλο Z1 με πιο τολμηρή ματιά ως προς τα χρώματα και τα γραφικά αλλά και με πιο sport θέση οδήγησης, με χαμηλότερο μαύρο τιμόνι σε στυλ drop. Τη retro sport αίσθηση συμπληρώνει το χαρακτηριστικό bikini φαίρινγκ και η στυλάτη, υπερυψωμένη πίσω, cafe racer σέλα.

Η εξάτμιση, με βουρτσισμένο σατινέ φινίρισμα, τονίζει την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τη Z900RS CAFE και προσφέρει απολαυστικό, βαθύ ήχο διαμορφωμένο με ειδική ακουστική έρευνα. Ο σχεδιασμός του κινητήρα είναι καθαρός από περιττά στοιχεία, με ποιοτικές, προσεγμένες λεπτομέρειες, ενώ οι πρωτότυπες ζάντες με πολλές, επίπεδες ακτίνες δίνουν την εντύπωση των παραδοσιακών ακτινωτών.

Φυσικά, για αρκετούς αναβάτες η Z900RS CAFE θα είναι απλά η βάση για μεγαλύτερη εξατομίκευση και ένα πλήθος αυθεντικών αξεσουάρ Kawasaki είναι διαθέσιμα για customization.

Στη Z900RS CAFE, το στυλ του παρελθόντος συναντά την τεχνολογία του σήμερα.  Ο ιδιαίτερος, στρογγυλός προβολέας και το εμπνευσμένο από τη Z1 οβάλ πίσω φως διαθέτουν LED φωτισμό. Ο πίνακας οργάνων συνδυάζει κλασικής εμφάνισης, αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο με μια LCD οθόνη με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις για τις σύγχρονες εφαρμογές.

Όπως και στη θρυλική Z1, η ψυχή της Z900RS CAFE είναι ο εξαιρετικός κινητήρας της, 948cc τετρακύλινδρος σε σειρά, εξοπλισμένος με Kawasaki Traction Control και συμπλέκτη Assist & Slipper. Με ελαφρύ πλαίσιο χωροδικτύωμα (Trellis), ανεστραμμένο πιρούνι 41mmκαι οριζόντια πίσω ανάρτηση με μοχλικό, οι επιδόσεις και ο χειρισμός είναι καθόλα σύγχρονοι.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την παγκόσμια αποδοχή της Z900RS που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες”, δήλωσε ο Διευθυντής της Kawasaki Motors Europe, Morihiro Ikoma. “H Z900RS CAFE διευρύνει την απήχηση της νέας σειράς RS και ενσαρκώνει το μότο του μοντέλου “True Spirit”. Η Kawasaki πήρε το χρόνο της για να κάνει την είσοδό της στη modern classic σκηνή, αλλά άξιζε η αναμονή. Η Z900RS CAFE και η Z900RS κουβαλάνε μια μοναδική κληρονομιά και μια αυθεντικότητα που τις κάνουν να ξεχωρίζουν ως η γνήσια επιλογή.”

Γκαλερί