Ολοκλήρωση δοκιμών SBK στο Portimao

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Οι αναβάτες του MOTUL FIM Superbike World Championship βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλική πίστα του Portimao για την διεξαγωγή των διήμερων δοκιμών του 10ου γύρου του πρωταθλήματος όπου συμμετείχαν συνολικά 11 ομάδες.

Ο Chaz Davies, αναβάτης της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati είχε την τιμή να βρεθεί στην κορυφή των φύλλων κατανομής χρόνου με χρόνο 1.41.813. Ο Ουαλός πέρασε την ημέρα δοκιμάζοντας διάφορες ρυθμίσεις προκειμένου να κατανοήσει τις δυνατότητες της Panigale R. Η Ιταλική ομάδα αποφάσισε να συγκρίνει την μοτοσικλέτα του 2016 με το μοντέλο του 2017 γεγονός που της επέτρεψε να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια των δοκιμών στην πίστα της Jerez.

Ο Marco Melandri είχε αναλάβει μια σταθερή εργασία το Σαββατοκύριακο, όσον αφορά τις ρυθμίσεις στην μοτοσικλέτα του, καθώς την 1η ημέρα βρέθηκε μέσα στους τρεις κορυφαίους αναβάτες, ενώ την 2η μέσα στους οκτώ πρώτους. Όσον αφορά τους junior αναβάτες της Aruba.it Racing ο Michael Rinaldi και ο Mike Jones αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι του European Superstock 1000 κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με καλύτερο χρόνο 1.44.937.

Η ομάδα της Milwaukee Aprilia συνέχισαν να εργάζονται πάνω στην βελτίωση της νέας Aprilia RSV4-RF, ενώ οι αναβάτές της Eugene Laverty και Lorenzo Savadori βρέθηκαν στην κορυφαία τριάδα των φύλλων κατανομής χρόνου.

Ο Leon Camier, αναβάτης της ομάδας MV Agusta Reparto Corse ολοκλήρωσε την 2η ημέρα με τον εκπληκτικό χρόνο 1.42.339 που του εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη πεντάδα των φύλλων κατανομής χρόνου. Ο Βρετανός πραγματοποίησε σχεδόν 100 γύρους και αποχώρησε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των διήμερων δοκιμών. Ο νεοεισερχόμενος PJ Jacobsen πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία με 1.46.229, ενώ ο συναθλητής του Alessandro Zaccone τερμάτισε μόλις 1.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αμερικανό.

Ο Alex Lowes, αναβάτης της ομάδας Pata Yamaha Official WorldSBK, συνέχισε να συλλέγει πληροφορίες καθώς εργάστηκε πάνω στα ηλεκτρονικά της YZF R1 2017, τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα της κατηγορίας του. Ο Michael van der Mark ήταν αρκετά γρήγορος από την έναρξη των δοκιμών στο Portimao, καθώς επικεντρώθηκε στην τροποποίηση του στυλ  οδήγησής του. Ο νεαρός Ολλανδός πραγματοποίησε 80 γύρους και κατατάχθηκε μέσα στην στους κορυφαίους επτά αναβάτες.

Η ομάδα της Honda World Superbike έκανε άλλο βήμα όσον αφορά την κατανόηση της  Honda CBR1000RR Fireblade SP2 ενώ ο τραυματισμένος Nicky Hayden ολοκλήρωσε τις δοκιμές απογοητευμένος, ενώ η ομάδα του συνέχισε να εργάζεται πάνω στα προβλήματα που ανέκυψαν με την καινούργια μοτοσικλέτα. Παρόλα ταύτα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2006 κατάφερε να πάρει μια θέση μέσα στους κορυφαίους εννέα αναβάτες, ενώ ο συναθλητής του Stefan Bradl βρέθηκε στην 11η θέση.

Η ομάδα της Althea BMW είχε μια ισχυρή παρουσία κατά την διάρκεια των δοκιμών στο Portimao με τέσσερις αναβάτες στην πίστα της Πορτογαλίας. Ο Raffaele de Rosa αντικατέστησε τον τραυματία Jordi Torres τερματίζοντας μέσα στην κορυφαία δωδεκάδα και συλλέγοντας όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την ομάδα του. Ο Markus Reiterberger είχε δύο δύσκολες ημέρες, καθώς συνέχισε να προσπαθεί να βρει τον ρυθμό του με την S 1000 RR. Ο Marco Faccani κατάφερε να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα αν και παρέμενε τραυματισμένος από τις δοκιμές στη Jerez, ενώ ο Julien Puffe κατάφερε να βελτιώσει τον ρυθμό του, κάνοντας σημαντική πρόοδο.

Ο Xavi Fores, αναβάτης της ομάδας Barni Racing κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στους δεκατρείς κορυφαίους, διατηρώντας τον πολύ καλό ρυθμό του. Η νέα ομάδα Guandalini Racing σημείωσε σταθερή πρόοδο στις χειμερινές δοκιμές με τον Ricardo Russo να πραγματοποιεί τον 14ο ταχύτερο γύρο της Κυριακής. Ο Leandro Mercado ξεκίνησε την δοκιμή χωρίς καμία πίεση από την νέα του ομάδα, ενώ την Κυριακή ο Αργεντινός κατέκτησε μια θέση στην πρώτη δεκαπεντάδα.

Οι Jules Cluzel, Robin Mulhauser και Hikari Okubo αναβάτες της ομάδας CIA Landlord Insurance Honda πραγματοποίησαν πολύ καλούς χρόνους και συγκέντρωσαν πολύ σημαντικές πληροφορίες από την πίστα.

 

Συντάκτης: Δ.Ν.