Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στο Austin, η ομάδα της Repsol Honda είναι έτοιμη να επιστρέψει στις Ευρωπαϊκές πίστες.

Τόσο ο Marc Marquez όσο και ο Jorge Lorenzo αναχώρησαν από το GP της Αμερικής χωρίς βαθμούς καθώς και οι δύο είχαν εγκατάλειψη στον αγώνα, ενώ μάχονταν στις πρώτες θέσεις. Μετά από το πρωινό ζέσταμα το οποίο διεξήχθη σε δροσερό και ξηρό κλίμα, οι αναβάτες του MotoGP παρατάχθηκαν στον αγώνα των 20 γύρων με θερμοκρασία πίστας 39ºC.

Κάνοντας εκκίνηση από την pole position, ο Marc Marquez φρέναρε αργά στην πρώτη στροφή, κρατήθηκε μπροστά και άρχισε να χτίζει μία διαφορά σε κάθε γύρο που περνούσε. Ένα λάθος του στη στροφή 12 στον 9ο γύρο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ο Marquez το μπροστινό της RC213V και να έχει μία πτώση. Χωρίς να τραυματιστεί ο ίδιος προσπάθησε μάταια να βάλει μπροστά τη μοτοσυκλέτα του και τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Ξεκινώντας από την 11η θέση, ο Jorge Lorenzo έκανε ό,τι μπορούσε για να τη διατηρήσει στους πρώτους γύρους. Στον 5ο γύρο ο Lorenzo έπιασε ρυθμό και άρχισε να κερδίζει θέσεις. Δείχνοντας άνεση στη σέλα της RC213V ενώ ήταν 10ος, ο Lorenzo πλησίαζε τον Bagnaia στην 9η όταν εμφανίστηκε ένα πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα που τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Το πρόβλημα δεν είχε σχέση με εκείνο του Σαββάτου και το HRC ήδη διερευνά το θέμα.

Το ισπανικό Grand Prix που διεξάγεται στη γνώριμη πίστα του Jerez στις 3-5 Μαίου θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα της Repsol Honda να επιστρέψει στις μάχες για τη νίκη. Οι Marquez και Lorenzo έχουν ανεβεί συνολικά 14 φορές στο βάθρο ενώ έχουν πάρει από κοινού πέντε νίκες τα τελευταία χρόνια στην ισπανική πίστα.

Marc Marquez

Εγκατάλειψη

«Είχαμε έξι θαυμάσιες χρονιές εδώ όμως σήμερα έκανα ένα μεγάλο λάθος. Όταν επέστρεψα στο box ζήτησα συγγνώμη από την ομάδα και τώρα θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από τους θεατές γιατί ήταν δικό μου λάθος. Είναι διαφορετικό να κάνεις το λάθος όταν δίνεις μάχη για την 5η θέση και διαφορετικό για τη νίκη. Είμαστε τώρα μόνο εννέα βαθμούς από την κορυφή της κατάταξης. Πράγματι, κάναμε ένα λάθος αλλά είμαστε άνθρωποι και αυτά συμβαίνουν. Πρέπει να μάθουμε από αυτό, να καταλάβουμε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στη Jerez».

Jorge Lorenzo

Εγκατάλειψη

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και με τα πάντα. Δεν έκανα την καλύτερη εκκίνηση, όμως κατάφερα να επανακάμψω και να κερδίσω κάποιες θέσεις. Δυστυχώς είχαμε ένα θέμα με τη μοτοσυκλέτα που με ανάγκασε να εγκαταλείψω τον αγώνα. Ήταν διαφορετικό από εκείνο του Σαββάτου. Το θετικό είναι ότι στον αγώνα αισθάνθηκα καλά σε μια πίστα όπου συνήθως δυσκολεύομαι. Τώρα το μυαλό μας είναι στη Jerez, μία πίστα που μου αρέσει και στην οποία ελπίζω να είμαστε πιο δυνατοί».

*Δελτίο Τύπου Honda Saracakis