Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η VESPA ELETTRICA ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Δεν είναι απλά ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ, είναι η Vespa Elettrica. Ένα έργο τέχνης με καρδιά που χτυπά στους ρυθμούς της προηγμένης τεχνολογίας, που δημιουργήθηκε για να συμβολίσει τη σύγχρονη εποχή Vespa, αλλά και το συναρπαστικό μέλλον της.

Η Vespa Elettrica είναι ο πλέον σύγχρονος θρύλος της ιταλικής τεχνολογίας και είναι συνώνυμη με την προηγμένη συνδεσιμότητα και την αθόρυβη λειτουργία, τη δυνατότητα για προσωπικές επεμβάσεις, την προσβασιμότητα, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και το μοναδικό στυλ. Όλες οι αξίες που εκφράζει διαχρονικά η Vespa έχουν καλυφθεί πλήρως, επιβεβαιώνοντας ότι η Vespa είναι πάντα μπροστά από την εποχή της, σε σχέση με την αγορά της.

Η Vespa Elettrica χαρακτηρίζεται από την ευκολία στον χειρισμό και τη φυσική θέση οδήγησης.  Είναι ο κύριος εκφραστής της έρευνας του Piaggio Group στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης και η ανταπόκριση στη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για περιβαλλοντολογική ευαισθησία. Έχει ως στόχο, την παροχή τεχνολογικών λύσεων για ένα όλο και πιο αυτάρκες και βιώσιμο αστικό περιβάλλον.

I AM THE POWER

Η καρδιά της Vespa Elettrica χτυπά στους ρυθμούς ενός ηλεκτροκινητήρα με δυνατότητα παραγωγής συνεχούς ισχύος 3,5 kW και μέγιστης ισχύος 4 kW. Αυτές οι αξίες συνδυάζονται με ροπή που ξεπερνά τα 200 Nm και προσφέρουν ανώτερες επιδόσεις από ένα παραδοσιακό σκούτερ 50 κ.εκ. Ειδικά η επιτάχυνση και η δύναμη στις ανηφόρες επωφελούνται από την τυπική γρήγορη απόδοση των ηλεκτροκινητήρων. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την ευέλικτη και διασκεδαστική αθόρυβη οδήγηση σε αστικό περιβάλλον. Πράγματι, η Vespa Elettrica είναι εντελώς αθόρυβη και συμβάλλει στη δημιουργία πιο φιλικών και βιώσιμων πόλεων, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του θορύβου και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Η Vespa Elettrica προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως τα 100 χλμ., χάρη στη σύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου και το αποδοτικό Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας – KERS (Kinetic Energy Recovery System), το οποίο φορτίζει τη μπαταρία  κατά τις επιβραδύνσεις. Η διαδικασία φόρτισης είναι εξαιρετικά απλή: η μπαταρία ιόντων λιθίου λειτουργεί όπως η μπαταρία των σύγχρονων smartphones και δεν απαιτεί ειδικές προφυλάξεις. Για να τη φορτίσετε, απλά βγάζετε το καλώδιο από το σημείο της σέλας που παραδοσιακά υπήρχε η τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου και το συνδέετε σε μια τυπική οικιακή πρίζα. Ο χρόνος που απαιτείται για μια πλήρη φόρτιση είναι 4 ώρες (με τάση 220 V).

Ως μια ακόμη επιβεβαίωση του πόσο εύκολη στον χειρισμό και φιλική προς τον αναβάτη είναι η Vespa Elettrica, ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία δεν χρειάζονται καμία συντήρηση. Η μπαταρία παρέχει τέλεια αποδοτικότητα για περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης. Αυτό μεταφράζεται σε ένα εύρος μεταξύ 50.000 και 70.000 χλμ,, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 10 χρόνια λειτουργίας του οχήματος σε περιβάλλον πόλης. Ακόμη και μετά από τους χίλιους κύκλους φόρτισης, η μπαταρία διατηρεί το 80% της απόδοσής της και παραμένει απόλυτα λειτουργική. Η μικρών διαστάσεων μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τον αποθηκευτικό χώρο, κάτω από τη σέλα της Vespa Elettrica, όπου μπορεί να αποθηκευτεί ένα κράνος jet.

To Ride by Wire ηλεκτρονικό γκάζι ελέγχει την απόδοση της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα της Vespa Elettrica: πατώντας το κουμπί RIDING MODE που βρίσκεται στο δεξί χειριστήριο, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ ECO και Power, αλλά και του Reverse mode (όπισθεν) για διευκόλυνση του χειρισμού στους ελιγμούς. Το ECO mode εξοικονομεί ενέργεια και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η ταχύτητα περιορίζεται στα 30 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση γίνεται πιο σταδιακή. Το Power είναι το βασικό riding mode και εκμεταλλεύεται την πλήρη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.

 

(Δείτε εδώ και άλλα video με την Elettrica)

VESPA ELETTRICA, ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Vespa Elettrica δεν είναι απλά ένα αθόρυβο οικολογικό και προηγμένο τεχνολογικά όχημα. Πάνω από όλα, είναι πλήρως συνδεδεμένο. Τα πολλά χαρακτηριστικά που παρέχονται από τη νέα έκδοση της πλατφόρμας πολυμέσων (Vespa Multimedia Platform) που συνδέει smartphone με όχημα, μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας μονάδας διασύνδεσης αναβάτη-οχήματος που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 4.3 ιντσών. Η οθόνη είναι πάντα ευανάγνωστη χάρη στον ειδικό αισθητήρα μειωμένου φωτισμού, ο οποίος προσαρμόζει το φόντο και το χρώμα των χαρακτήρων ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού (day/night mode) και στη δυνατότητα ρύθμισης σε τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας.

Οι πολυάριθμες πληροφορίες που εμφανίζονται είναι ταξινομημένες σε ένα εντυπωσιακό και απόλυτα λογικό διάγραμμα με γραφικά. Στο κέντρο της οθόνης εμφανίζονται πάντα οι κύριες πληροφορίες, όπως είναι η ταχύτητα, ο επιλεγμένος τύπος οδήγησης (riding mode), η υπολειπόμενη απόσταση σε χιλιόμετρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας (%). Η αξιολόγηση κατανάλωσης ενέργειας κατά την οδήγηση και το επίπεδο της ενέργειας που παρέχεται ή ανακτάται από την μπαταρία κίνησης, εμφανίζονται στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του ταμπλό. Επιπλέον η χρήση της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής (Vespa App) για smartphone και η σύνδεση με το όχημα μέσω Bluetooth, επιτρέπουν στον αναβάτη να επωφελείται πλήρως από τα πλεονεκτήματα που παρέχει η οθόνη TFT. Περιλαμβάνεται η ειδοποίηση εισερχόμενων κλήσεων και μηνυμάτων, η οποία εμφανίζεται με ευανάγνωστο τρόπο στο κέντρο της οθόνης.

Το σύστημα επιτρέπει επίσης τη χρήση των φωνητικών εντολών για την πραγματοποίηση κλήσεων ή την επιλογή μουσικής από λίστα. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω ενός εύχρηστου MODE joystick που βρίσκεται  στο δεξί χειριστήριο. Για να απολαμβάνετε πλήρως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να προμηθευτείτε το ειδικά σχεδιασμένο κράνος jet με ενσωματωμένα ακουστικά και διασύνδεση Bluetooth, το οποίο διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Ωστόσο, η δυνατότητα σύνδεσης με τον κόσμο δεν περιορίζεται στις διάφορες λειτουργίες πληροφόρησης και αναψυχής (Infotainment). Χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή (Vespa App), μόλις συνδεθεί με τη Vespa Elettrica, το smartphone σας γίνεται μια εξαιρετική πηγή παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άλλων χρήσιμων πληροφοριών για το όχημα. Περιλαμβάνονται ο χρόνος και η απόσταση ταξιδιού, το ποσοστό χρήσης του φορτίου της μπαταρίας, στατιστικά των 30 πιο πρόσφατων διαδρομών, ειδοποιήσεις για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, ο αριθμός των κύκλων φόρτισης και πολλά επιπλέον.

VESPA ELETTRICA, ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ

Η Vespa Elettrica σχεδιάστηκε με τις ίδιες ασύγκριτες γραμμές που έχουν κάνει τη Vespa σύμβολο κομψότητας και στυλ σε όλο τον κόσμο και έχουν κερδίσει τις καρδιές σε ολόκληρες γενιές νέων.

Το σχήμα του ατσάλινου σώματος ακολουθεί την παράδοση της Vespa και τονίζεται από ένα αποκλειστικό κουστούμι: η Vespa Elettrica διατίθεται με ειδικό γκρι φινίρισμα, στο οποίο μπορεί να επιλέξει ο ιδιοκτήτης για να προσαρμόσει μοναδικής αισθητικής λεπτομέρειες. Το προφίλ που διατρέχει την περίμετρο της ποδιάς, οι γρίλιες της χαρακτηριστικής διακοσμητικής “γραβάτας”, η περίμετρος των τροχών, το περίγραμμα του λογοτύπου “Vespa” και το κορδόνι της σέλας διατίθενται σε 6 χρωματικές επιλογές: Γαλάζιο Azzurro Elettrico (βασικό χρώμα), Πράσινο Verde Boreale, Κίτρινο Giallo Lampo, Χρώμιο Cromo, Μαύρο Nero Profondo και Γκρι Grigio Fumo.

Επιπλέον, σε συνέχεια του πρωσοποποιημένου «total look», το κράνος jet που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη Vespa Elettrica, ταιριάζει απόλυτα με τα φινιρίσματα του οχήματος και διατίθεται στα εργοστασιακά χρώματα. Αυτό το κράνος ξεχωρίζει όχι μόνο για το στυλ, αλλά και για την προηγμένη τεχνολογία του. Διαθέτει ενσωματωμένα ακουστικά Bluetooth για να μπορεί ο αναβάτης να χρησιμοποιεί το smartphone του και να ακούει μουσική μέσω του συστήματος VESPA MIA.

Ο προβολέας τεχνολογίας LED, η μονάδα οπίσθιου φωτισμού και οι χαρακτηριστικοί αλουμινένιοι τροχοί 12 ιντσών μπροστά και 11 ιντσών πίσω, χαρίζουν ακόμη πιο έντονη προσωπικότητα στη Vespa Elettrica. Η άνεση για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη ενισχύεται από το ειδικής κατασκευής υλικό της σέλας και την άριστη εργονομία. Το τηλεχειριζόμενο κλειδί διαθέτει ενσωματωμένο ανιχνευτή οχήματος (Bike Finder) που αναβοσβήνει αυτόματα τα φλας και λειτουργία ανοίγματος της σέλας. Ο χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα διαθέτει θύρα USB για τη φόρτιση smartphone ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Όπως ισχύει για κάθε Vespa, η Vespa Elettrica παρέχει στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα προσωπικών επεμβάσεων και δημιουργίας ενός μοναδικού οχήματος που θα είναι προσαρμοσμένο στη δική του αισθητική, με μια ευρεία σειρά από αξεσουάρ. Το ειδικά σχεδιασμένο βαλιτσάκι είναι βαμμένο στο χρώμα του οχήματος, διαθέτει επιχρωμιωμένο λογότυπο Vespa και μπορεί να χωρέσει ένα ανοιγόμενο κράνος. Το βαλιτσάκι μπορεί να συνδυαστεί με πλάτη συνεπιβάτη που έχει κατασκευαστεί από το ίδιο υλικό με τη σέλα. Η επιχρωμιωμένη βάση τοποθέτησης της βαλίτσας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σχάρα. Μια επιπλέον πινελιά κομψότητας παρέχεται από τη σέλα και πλάτη βαλίτσας από γνήσιο ιταλικό δέρμα, που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ποιότητας στο πέρασμα του χρόνου.

Η μέγιστη προστασία παρέχεται από έναν ανεμοθώρακα που έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας εξαιρετικά ανθεκτικό μεθακρυλικό υλικό και διαθέτει λογότυπο Vespa. Τα στηρίγματα έχουν το ίδιο φινίρισμα με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του οχήματος. Η Vespa Elettrica μπορεί επίσης να εξοπλιστεί και με διαφανές ή φιμέ παρμπρίζ,  που προσφέρει προστασία ενάντια στις καιρικές συνθήκες και συμπληρώνει ιδανικά το στυλ του οχήματος.

Οι κλασικές σχάρες χρωμίου μπροστά και πίσω είναι διαθέσιμες και για τη Vespa Elettrica. Οι προφυλακτήρες χρωμίου μπροστά, πίσω και στο φτερό συνδυάζουν τον κομψό σχεδιασμό με την προστασία του οχήματος αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο το στυλ του. Μια χειροποίητη μαύρη δερμάτινη τσάντα που έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου στην Ιταλία, μπορεί να μεταφέρει ένα κράνος jet και τοποθετείται εύκολα στην πίσω σχάρα αποσκευών.

Στη γκάμα αξεσουάρ περιλαμβάνεται επίσης το κράνος jet Tech που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη Vespa Elettrica. Συνδυάζει στυλ και μέγιστη πρακτικότητα, με ενσωματωμένα ακουστικά bluetooth για πλήρη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του συστήματος VESPA MIA. Παράλληλα, υπάρχουν και διαθέσιμα ποιοτικά γυαλιά κράνους e-goggle με φακούς που προέρχονται από τον κόσμο του σκι. Το demi-jet κράνος Vespa VJ Special Edition Vespa Elettrica είναι επίσης διαθέσιμο και προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ίδιου φινιρίσματος με το όχημα.

Μια ακόμη καινοτομία είναι το  γνήσιο σακίδιο πλάτης με LED μπορντούρα, το οποίο μπορεί να αναδιπλωθεί και να χρησιμοποιηθεί ως εσωτερική τσάντα για το βαλιτσάκι. Διαθέτει ενσωματωμένη αποσπώμενη τσάντα μεταφοράς κράνους αλλά και ειδικό χώρο για laptop και power bank για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. Το σακίδιο διατίθεται και σε καινοτόμο ανακλαστικό υλικό που ταιριάζει απόλυτα με το βασικό επιχρωμιωμένο γκρι χρώμα της Vespa Elettrica.

Η γκάμα αξεσουάρ της Vespa Elettrica ενισχύεται και από ένα εύχρηστο μαύρο πλαϊνό σταντ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και διευκολύνει τη στάθμευση του οχήματος. Στην γκάμα αξεσουάρ περιλαμβάνονται επίσης, η προστατευτική κουκούλα οχήματος με μεγάλο λογότυπο Vespa και με ανοίγματα στα σημεία που τοποθετούνται αξεσουάρ και το αντιολισθητικό ταπέτο από ανθεκτικό ελαστικό υλικό σε μαύρο χρώμα.

Για τη Vespa Elettrica διατίθενται ηλεκτρονικός συναγερμός, αντικλεπτικό σέλας-τιμονιού καθώς και μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένα μηχανικά αντικλεπτικά συστήματα. Οι απαραίτητες προστασίες χεριών και ποδιών είναι πρακτικές και εύκολες στην τοποθέτηση. Είναι κατασκευασμένες από θερμικό υλικό και παρέχουν εξαιρετική προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Η προστασία ποδιών της Vespa Elettrica διαθέτει εσωτερική συνθετική γούνα, ανακλαστικά στοιχεία, ενσωματωμένο αδιάβροχο κάλυμμα σέλας και αντικλεπτικό σύστημα με καλώδιο που ασφαλίζει κάτω από τη σέλα.

Η Vespa Elettrica κατασκευάζεται στην Pontedera για τις αγορές όλου του κόσμου και είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Vespa με ενδεικτική τιμή € 6.390.

 www.vespa.com

*Δελτίο Τύπου Vespa

 

Vespa Elettrica – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας Ηλεκτρικό μοτέρ brushless (χωρίς ψήκτρες) με σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS (Kinetic Energy Recovery System) στην επιβράδυνση
Ισχύς Συνεχής 3,5 kW  (αιχμής 4 kW)
Ροπή 200 Nm στον τροχό
Μπαταρία Ιόντων λιθίου 4,2 kWh 48V 86,4 Ah-13S 27P

Φορτιστής μπαταρίας ενσωματωμένος στο όχημα

Τάση μπαταρίας 48 V
Χωρητικότητα μπαταρίας 86 Ah
Χρόνος φόρτισης 4 ώρες (με τάση 220 V)
Πλαίσιο Ατσάλινο αυτοφερόμενο με συγκολλητές ενισχύσεις
Ανάρτηση εμπρός Μονόμπρατσο με ελικοειδές ελατήριο και μονό υδραυλικό αμορτισέρ
Ανάρτηση πίσω Mονό υδραυλικό αμορτισέρ
Τροχός εμπρός Χυτός κράματος αλουμινίου 3,00×12”
Τροχός πίσω Χυτός κράματος αλουμινίου 3,00×11”
Ελαστικό εμπρός Χωρίς αεροθάλαμο 110/70-12”
Ελαστικό πίσω Χωρίς αεροθάλαμο 120/70-11”
Φρένο εμπρός Υδραυλικό, δισκόφρενο ø 200 mm από ανοξείδωτο ατσάλι
Φρένο πίσω Μηχανικά ρυθμιζόμενο ταμπούρο ø 140 mm
Μήκος/πλάτος 1870/735 mm
Ύψος σέλας 790 mm
Μεταξόνιο 1350 mm
Γκαλερί