Θρίαμβος της Yamaha στον τελευταίο αγώνα του Π.Π.Μ. με 4 τίτλους! 

Μετά τον Μανώλη Κρητικό που κατέκτησε τον τίτλο της ΜΧ2 στον προηγούμενο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2016, ακολούθησαν οι Δημήτρης Τουρατζίδης στην ΜΧ2Τ, ο Ανδρέας Ανδρέου στην ΜΧ85 κατακτώντας ακόμα περισσότερα πρωταθλήματα για την Yamaha Μοτοδυναμική, αλλά και στα Quad, ο Κωνσταντίνος Ντούζος πάνω σε τετράτροχο Yamaha κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 ολοκληρώθηκε στην πίστα των Γιαννιτσών το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, σε δύσκολες συνθήκες με αρκετή ζέστη που έφερε στα όρια μοτοσικλέτες και αγωνιζόμενους. Η Ομάδα της YAMAHA Μοτοδυναμικής έδωσε και σε αυτόν τον αγώνα δυναμικό παρόν δικαιώνοντας το σύνθημα  της χρονιάς «ΥΑΜΑΗΑ paints it blue»! Διεκδίκησε όλους σχεδόν τους τίτλους του πρωταθλήματος, και στο τέλος κατέκτησε πανηγυρικά τους περισσότερους από αυτούς.

Την αρχή είχε κάνει ο Μανώλης Κρητικός στον προηγούμενο αγώνα στην Κοζάνη, κερδίζοντας τον πρώτο του τίτλο στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία της ΜΧ2. Στα πρώτα σκέλη του Σαββάτου την σκυτάλη πήρε ο Ανδρέας Ανδρέου ολοκληρώνοντας μια τυπική διαδικασία στην κατηγορία νέων την ΜΧ85, μαζεύοντας τους ελάχιστους βαθμούς που χρειαζόταν για να πάρει τον φετινό τίτλο. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής ο Δημήτρης Τουρατζίδης πήρε ακόμα μια διπλή νίκη φέτος στην ΜΧ2Τ και στέφτηκε πρωταθλητής σε ακόμα μια κατηγορία νέων όπου η Yamaha Μοτοδυναμική έδειξε ότι πιστεύει και επενδύει με επιτυχία εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Στην κατηγορία της ΜΧ1 ο Δημήτρης Κοντολέτας και ο Νίκος Λυρίου αντιμετώπισαν προβλήματα σε ακόμα έναν αγώνα, με τον περσινό πρωταθλητή Κοντολέτα να αντιμετωπίζει ένα μικρό θέμα υγείας που τον ανάγκασε και στα δύο σκέλη να μείνει στις πίσω θέσεις, ενώ ήταν ταχύτατος και οδήγησε στην πρώτη θέση του πρώτου σκέλους. Ο Νίκος Λυρίου είχε πτώσεις στο πρώτο σκέλος και κακή εκκίνηση, στο δεύτερο σκέλος όμως δεν το έβαλε κάτω, και κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση του αγώνα. Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Κοντολέτας παρά τα προβλήματα στους τελευταίους αγώνες, κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση, ενώ και ο Λυρίου παρέμεινε  στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Iliovski πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο το Σάββατο και ήταν ανταγωνιστικός και στα δύο σκέλη της MX1 την Κυριακή. Διεκδίκησε την πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος, τερματίζοντας χιλιοστά του δευτερολέπτου στη δεύτερη θέση πίσω από  τον Π.Κουζή. Στο δεύτερο σκέλος κατάφερε με σταθερή απόδοση να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο Μπαξεβάνης οδήγησε όπως πάντα με ενθουσιασμό που είναι το χαρακτηριστικό του και ολοκλήρωσε μία δύσκολη χρονιά με λίγες προπονήσεις και χωρίς θέση στο βάθρο, αφού παράλληλα πραγματοποιούσε τη θητεία του.

Στα Γιαννιτσά ήταν η μέρα του Γιάννη Τουρατζίδη να πάρει τη νίκη για την Yamaha. O περσινός πρωταθλητής κυριάρχησε στον αγώνα από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο, και έφθασε στην κατάκτηση της πρώτης του φετινής νίκης με μεθοδικότητα, και κυρίως χωρίς τα λάθη των προηγούμενων αγώνων που τον έφεραν πίσω στην βαθμολογία. Η νίκη του είχε και βαθμολογική σημασία, αφού ο Θεσσαλονικιός αθλητής κατάφερε να επανέλθει και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Ο πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα, Μανώλης Κρητικός, δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε και στα δύο σκέλη, και χρειάστηκε να αναρριχηθεί στην πρώτη τριάδα μετά από αρκετές μάχες. Οι πρωταθλητές της κατηγορίας 2015-2016 κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις του αγώνα αλλά και της βαθμολογίας, κλείνοντας ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα.

Ακόμα ένας τίτλος της κατηγορίας MX2T παρέμεινε στην Yamaha, με τον Δημήτρη Τουρατζίδη να συνεχίζει και για την φετινή χρονιά την παράδοση των πρωταθλητών της οικογένειας, πετυχαίνοντας 13 νίκες και έξι αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Ο νεαρός Δημήτρης τερμάτισε για ακόμα μια φορά στην πρώτη εξάδα της κατηγορίας της ΜΧ2, δείχνοντας το ανεβασμένο επίπεδο της υποκατηγορίας νέων ΜΧ2Τ.

Ο Ανδρέας Ανδρέου έχασε στις λεπτομέρειες τον περσινό τίτλο της κατηγορίας ΜΧ85, και επέστρεψε φέτος πιο δυνατός για να επιβληθεί στους τέσσερις από τους πέντε φετινούς αγώνες και να κερδίσει άνετα τον τίτλο στην κατηγορία. Κάνοντας αγώνα στρατηγικής και αποφεύγοντας το παραμικρό λάθος ή άτυχη στιγμή, ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος μαζεύοντας τους βαθμούς που χρειαζόταν για να πάρει τον τίτλο. Στο δεύτερο ήταν πιο μαχητικός παρά την κακή του εκκίνηση, ανεβαίνοντας τελικά στην τρίτη θέση του βάθρου.

H ΥΑΜΑΗΑ Μοτοδυναμική θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στις φετινές επιτυχίες τις Ομάδας, πρωτίστως τους πρωταθλητές που έφεραν την ΥΑΜΑΗΑ στην κορυφή! Επίσης όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο φετινό Πρωτάθλημα και έδωσαν αξία με το επίπεδο τους στους φετινούς τίτλους. Τους χορηγούς, τους γονείς, αλλά και τους αφανείς ήρωες όλων των Ομάδων, που κρατούν το αγωνιστικό πάθος ζωντανό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας.