Ανάκληση των Ducati XDiavel S και 1199 Superleggera

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

H Ducati XDiavel S παίρνει ανάκληση από την Ducati Βόρειας Αμερικής. Η ανάκληση επικεντρώνεται στον πίσω τροχό, ο οποίος ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί λανθασμένα πάνω στο κεντρικό τμήμα του άξονα. Δεδομένου ότι τέτοιου είδους βλάβες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δυσάρεστα αποτελέσματα, η Ducati Βόρειας Αμερικής έχει δώσει εντολή ανάκλησης, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 925 μοτοσικλέτες.

Η Ducati θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες XDiavel S και οι έμποροι της Ducati θα αφαιρέσουν τον πίσω τροχό και θα εγκαταστήσουν ένθετα από καουτσούκ προκειμένου να αποφευχθεί η εσφαλμένη εγκατάσταση του τροχού. Επιπλέον, θα αντικαθίσταται κάθε τροχός που δεν έχει εγκατασταθεί σωστά. Οι επισκευές αυτές θα πραγματοποιούνται δωρεάν. Η ανάκληση της Ducati XDiavel S αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου 2016.

Επίσης και η Ducati 1199 Superleggera παίρνει ανάκληση από την Ducati Βόρειας Αμερικής, καθώς προέκυψε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα του συμπλέκτη. Η ανάκληση αφορά όλες τις 168 μοτοσικλέτες που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα αυτές που κατασκευάστηκαν μεταξύ 08/04 και 13/11/2014.

Σύμφωνα με την Ducati, η πλάκα αμορτισέρ που είναι συναρμολογημένη μεταξύ του πρώτου κινούμενου γραναζιού και του συστήματος του συμπλέκτη θα μπορούσε να σπάσει λόγω καταπόνησης. Εάν αυτό συμβεί θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας της μηχανής και το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Η Ducati θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες και οι έμποροι της Ducati θα εγκαταστήσουν ένα νέο σύστημα συμπλέκτη, χωρίς χρέωση. Η ανάκληση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου 2016.

Κείμενο: Γιάννης Αντωνάρας

©2016 Copyright on2wheels