Yard Built XSR700 “Otokomae” από την Ad Hoc

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η πλατφόρμα Yard Built της Yamaha επιστρέφει στην Ισπανία με μια ειδική έκδοση από την Ad Hoc Café Racers. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία δημιουργήθηκε η σκληροτράχηλη εκδοχή της XSR700, μια πραγματική street tracker για κάθε πρόκληση.

yamaha_xsr_700_yard_built_otokomae_2016_on2wheels_3

Ο David Gonzalez της Ad Hoc είναι απόλυτα εξοικειωμένος με την τροποποίηση μοτοσικλετών Yamaha. Ο κορυφαίος κατασκευαστής custom μοτοσικλετών με έδρα τη Βαρκελώνη έχει ήδη λάβει παγκόσμια αναγνώριση για τη δουλειά του με τα μοντέλα XJ650 και XJ750. Απογύμνωσε και δούλεψε ξανά τις κλασικές μηχανές, προσδίδοντάς τους το τελικό φινίρισμα χρησιμοποιώντας ακριβώς τη σωστή ποσότητα μοναδικών εξαρτημάτων με ηλεκτροστατική βαφή, αφήνοντας έτσι το δικό του στίγμα. Όσον αφορά την Yard Built XSR700 “Otokomae”, ο David δημιούργησε μια street tracker με στυλ, μια άγρια custom μοτοσικλέτα με έντονα χρώματα που κλέβει τις εντυπώσεις.

yamaha_xsr_700_yard_built_otokomae_2016_on2wheels_8

“Μου αρέσει πολύ αυτό το τρελό στυλ που δημιούργησε ο David” σχολίασε ο Υπεύθυνος συντονισμού μάρκετινγκ της Yamaha Motor Europe, Cristian Barelli. “Αυτή η άγρια αίσθηση “street tracker” ταιριάζει ιδανικά στην XSR700, ενώ η βαφή είναι πραγματικά μοναδική. Φρόντισε να ακολουθήσει τον χρυσό κανόνα να μην κόψει ούτε να συγκολλήσει τίποτα στον σκελετό της μοτοσικλέτας, αποδεικνύοντας περίτρανα με αυτή την κατασκευή ότι όποιος θέλει μπορεί να τροποποιήσει και να δημιουργήσει μια μοναδική εκδοχή της XSR του χωρίς μεγάλες παρεμβάσεις στην κατασκευή. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες της προσαρμογής, χωρίς να μειωθεί η ευκολία οδήγησης που προσφέρει η XSR700 και διατηρώντας την απόλαυση του αναβάτη!”

yamaha_xsr_700_yard_built_otokomae_2016_on2wheels_2

Για να δώσει στη μοτοσικλέτα το κλασικό λουκ Ad Hoc, ο David ξεκίνησε πρώτα από το μπροστινό μέρος, προσθέτοντας αρκετά γνήσια εξαρτήματα Yamaha από άλλα μοντέλα. Αυτά περιλαμβάνουν ένα σετ στελέχους και τιμονιού από την MT09, μπροστινά πιρούνια, δισκόφρενα, κεντρικό κύλινδρο φρένου και συμπλέκτη από την YZF-R6 και μπροστινά φώτα και βραχίονα στήριξης από την ΜΤ01.

yamaha_xsr_700_yard_built_otokomae_2016_on2wheels_22

Οι ζάντες Borrani και τα ελαστικά Michelin έρχονται να συμπληρώσουν τη στιβαρή σχεδίαση, ενώ το αρχικό ρεζερβουάρ καυσίμου διατηρείται, κρυμμένο έξυπνα σε ένα προσαρμοσμένο κέλυφος αποτελούμενο από τέσσερα αρθρωτά μέρη. Το χρώμα του ψυγείου έγινε μαύρο για να ταιριάζει με το μπλοκ του κινητήρα και το κιβώτιο φίλτρου αέρα αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με φίλτρα ισχύος για περισσότερο χώρο στο κέντρο.

yamaha_xsr_700_yard_built_otokomae_2016_on2wheels_27

Η στάνταρ εξάτμιση της XSR700 αντικαταστάθηκε από ένα μάλλον πιο βροντερό πλήρες σύστημα SC Project και ένα πίσω υποπλαίσιο ειδικά προσαρμοσμένο για βιδωτή τοποθέτηση, προσφέροντας πρόσβαση στα εργαλεία και την μπαταρία. Το ύψος της θέσης οδήγησης αυξήθηκε κατά 15 mm με ένα αμορτισέρ Gears Racing και προστέθηκε ένα προσαρμοσμένο κάθισμα από υψηλής ποιότητας δέρμα βοοειδούς. Μπροστά, στις έξυπνες φυσούνες πιρουνιού έχει ενσωματωθεί το μπροστινό φλας. Τέλος, η μοτοσικλέτα διαθέτει φινίρισμα στο κλασικό μπλε και κίτρινο χρώμα της Yamaha Racing, μια μοντέρνα, ευχάριστη πινελιά που την κάνει να ξεχωρίζει.

Η Yard Built XSR700 Otokomae κάνει τη διαφορά στις custom μοτοσικλέτες, αποτελώντας μια πραγματική street tracker με στυλ.

yamaha_xsr_700_yard_built_otokomae_2016_on2wheels_30