Yard Built SR400 από την Krugger με αίγλη MotoGP

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Τα τελευταία τρία χρόνια, το πρόγραμμα Yard Built της Yamaha ενισχύεται συνεχώς, μέσω σταθερών συνεργασιών με τους κορυφαίους κατασκευαστές Custom μοτοσικλετών στον κόσμο, για νέες εκδόσεις στη σειρά μοτοσυκλετών Sport Heritage. Η τελευταία συνεργασία, με το Βέλγο κατασκευαστή μοτοσικλετών Fred “Krugger” Bertrand, παρέχει ένα εντελώς νέο επίπεδο με εντυπωσιακά στοιχεία της ιστορίας των MotoGP ενσωματωμένα με έξυπνο τρόπο στην Custom μοτοσικλέτα Yamaha SR400.

yamaha_sr_400_krugger_yard_built_on2wheels_3

Έχοντας συμφωνήσει να συνεργαστεί με την Yamaha σε ένα έργο Yard Built, ο Fred διάλεξε να εμπνευστεί από στενούς του φίλους και το Βέλγο συνάδελφό του Bernard Ansiau, ο οποίος είναι μηχανικός στο MotoGP για τον αναμφίβολα καλύτερο αναβάτη όλων των εποχών, τον Valentino Rossi.

yamaha_sr_400_krugger_yard_built_on2wheels_5

Παρόλο που αυτός ο ρόλος είναι από μόνος του αρκετός για να γίνει ο Bernard ένας από τους πιο αξιοζήλευτους μηχανικούς που υπάρχουν, το βιογραφικό του είναι επίσης γεμάτο με θρυλικές συνεργασίες. Στο παρελθόν, είχε προετοιμάσει τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες θρύλων της Yamaha όπως, μεταξύ άλλων, ο Wayne Rainey, ο Kenny Roberts, ο Randy Mamola και ο Norick Abe.

yamaha_sr_400_krugger_yard_built_on2wheels_15

Ο Fred και ο Bernard συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν ως βάση την ταπεινή Yamaha SR400 και να ζωντανέψουν το αγωνιστικό πνεύμα της δεκαετίας του ’70 αποτίοντας φόρο τιμής στις μηχανές TZ της Yamaha και σηματοδοτώντας την καριέρα του Bernard.

yamaha_sr_400_krugger_yard_built_on2wheels_20

“Αυτή η μοτοσικλέτα Yard Built είναι πραγματικά ένα μοναδικό έργο τέχνης”, σχολίασε ο Cristian Barelli, ο Συντονιστής του τμήματος μάρκετινγκ της Yamaha Motor Europe. “Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να δημιουργηθεί μια Custom μοτοσικλέτα που ενσωματώνει την αγωνιστική μας ιστορία καλύτερα από τη συγκεκριμένη. Είναι μια τόσο όμορφη μοτοσυκλέτα! Όσο περισσότερο και από όσο πιο κοντά την κοιτάζεις, τόσο περισσότερες εκπληκτικές λεπτομέρειες ανακαλύπτεις. Φυσιολογικά δεν θα συσχέτιζες την SR400 με τους αγώνες MotoGP, αλλά αυτή η κατασκευή είναι όσο το δυνατόν πιο γνήσια και αυθεντική. Μια πραγματικά ξεχωριστή Custom μοτοσυκλέτα Yard Built!”

yamaha_sr_400_krugger_yard_built_on2wheels_6

Όπως είναι αναμενόμενο από μια κατασκευή εμπνευσμένη από το απόγειο των αγώνων MotoGP, έγιναν σοβαρές εργασίες στο μικρό κινητήρα της SR400, ιδιαίτερα με έναν εκπληκτικό υπερσυμπιεστή Aisin 300 με προσαρμοσμένο θάλαμο πλήρωσης. Το μοναδικό σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα συμπληρώνεται με το καρμπυρατέρ S&S 48 χλστ. στη θέση του συστήματος ψεκασμού καυσίμου. Το όμορφα στιλβωμένο μπροστινό πιρούνι έχει κατέβει χαμηλότερα και εξισορροπείται με ένα σετ αμορτισέρ Fox στο πίσω μέρος.  Για να διασφαλιστεί η σταθερή πρόσφυση της SR400, υπάρχει ένα σετ ελαστικών K81 της Dunlop, εμπνευσμένο από το πρώτο ελαστικό που ολοκλήρωσε το γύρο της διαδρομής του αγώνα χρονομέτρησης στο Isle of Man με ταχύτητα πάνω από 160 χλμ./ώρα.

yamaha_sr_400_krugger_yard_built_on2wheels_14

Οι custom λεπτομέρειες είναι τόσες πολλές, που δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε όλες. Το πάθος του Fred για τελειότητα είναι διάχυτο στην SR400. Το κοντέρ Motogadget, οι διακόπτες και το γκριπ βρίσκονται πίσω από ένα μικροσκοπικό προσαρμοσμένο κάλυμμα στο μπροστινό μέρος, πάνω από μια τροποποιημένη επάνω πλάκα τιμονιού και το προσαρμοσμένο τιμόνι. Τα φρένα και ο συμπλέκτης Beringer έχουν αναβαθμιστεί και προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με την εργοστασιακή, ώστε να συνδυάζονται καλύτερα με την SR400 με υπερσυμπιεστή.

yamaha_sr_400_krugger_yard_built_on2wheels_7

Το στάνταρ ρεζερβουάρ καυσίμου της SR400 έχει διατηρηθεί, αλλά επανασχεδιάστηκε ώστε να είναι πιο στενό και μακρύ. Επίσης, το προσαρμοσμένο πίσω μέρος κρύβει όλα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα. Ο χρωματικός συνδυασμός συμπληρώνεται από το εντυπωσιακό Yamaha Speedblock σε μπλε και λευκό χρώμα. Επίσης, το σχέδιο περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των αναβατών που έχουν περάσει από την αγωνιστική καριέρα του Bernard. Κάτω από το πίσω μέρος της σέλας, οι παρατηρητικοί θα εντοπίσουν επίσης ένα μικρό χιουμοριστικό στοιχείο, ως φόρο τιμής στον ίδιο τον “Doctor” Rossi! Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό. Είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης!!!

yamaha_sr_400_krugger_yard_built_on2wheels_2