Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Κατασκευασμένη από την αρχή με τεχνολογία αιχμής, περιλαμβάνει νέο κινητήρα, πλαίσιο και πάνελ.

Η Yamaha παρουσίασε σήμερα την ολοκαίνουργια YZ450F με ηλεκτρική μίζα, η οποία περιλαμβάνει την πρώτη στον κόσμο εφαρμογή smartphone για βελτίωση της απόδοσης μιας μοτοσικλέτας motocross παραγωγής. Αυτή η εντελώς ανασχεδιασμένη YZ450F διαθέτει κινητήρα ανεστραμμένης κυλινδροκεφαλής και παρέχει στους αναβάτες μηχανών Yamaha τη δύναμη να ανακαλύψουν τις δικές τους πραγματικές δυνατότητες.

Καθώς είναι εξοπλισμένη με την πιο πρόσφατη τεχνολογία αιχμής, διαθέτει κινητήρα εξαιρετικής ισχύος και ευέλικτο πλαίσιο, η νέα YZ450F φέρνει πιο κοντά τους αναβάτες motocross στη μηχανή τους όσο ποτέ άλλοτε και είναι έτοιμη να χαρίσει σημαντικές νίκες στους αναβάτες μηχανών Yamaha όταν θα φτάσει στις αντιπροσωπείες τον Αύγουστο. Αυτή η ολοκαίνουργια μοτοσικλέτα motocross προέρχεται από την κατηγορία MXGP και αντιπροσωπεύει την αρχή μιας εντελώς νέας περιόδου προηγμένης τεχνολογίας αγώνων, στην οποία ο αναβάτης θα νιώθει ότι γίνεται ένα με τη μηχανή του και όπου οι λεπτομερείς βελτιώσεις της απόδοσης θα μπορούν να γίνονται στην άκρη της πίστας γρήγορα και εύκολα μέσω της οθόνης αφής ενός smartphone.

Η ιδανική ισορροπία ισχύος και αυτοπεποίθησης

Οι σχεδιαστές της Yamaha ξεκίνησαν για να κατασκευάσουν ένα νέο είδος μοτοσικλέτας motocross, που παρέχει την ιδανική ισορροπία ισχύος και αυτοπεποίθησης στους αναβάτες της Yamaha και προσφέρει κορυφαίο στυλ, επιδόσεις και ευκολία χειρισμού.

Η σχεδίαση του κινητήρα περιλαμβάνει ανασχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή, έμβολο, προφίλ εκκεντροφόρου, γεωμετρία κυλίνδρων και πολλά άλλα – στοιχεία που συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό να παρέχουν κορυφαία ισχύ για αυτήν την κατηγορία και ακόμα μεγαλύτερη ευκολία ελέγχου. Και το νέο αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο περιλαμβάνει βελτιστοποιημένη θέση στήριξης του κινητήρα ώστε να ενισχύει την ισορροπία της μηχανής, να βελτιώνει την αίσθηση στις στροφές και να αυξάνει τη συνολική ακαμψία.

Η πρώτη στον κόσμο εφαρμογή Power Tuner για μοτοσικλέτες παραγωγής

Η Yamaha παρουσιάζει επίσης σήμερα μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή Yamaha Power Tuner για smartphone, κατάλληλη για συσκευές με σύστημα iOS® και Android® – οπότε η YZ450F του 2018 γίνεται η πρώτη μοτοσυκλέτα motocross παραγωγής με ασύρματη μέθοδο βελτίωσης της απόδοσης του κινητήρα μέσω smartphone. Όλοι οι αναβάτες της Yamaha YZ450F θα μπορούν πλέον να συνδέονται με τη μοτοσικλέτα τους όπως ποτέ άλλοτε και να καθορίζουν ρυθμίσεις για την απόδοση του κινητήρα τους ανάλογα με τα διάφορα στυλ οδήγησης, την κατάσταση της πίστας και τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

Η εφαρμογή Yamaha Power Tuner επιτρέπει στον οδηγό να κάνει γρήγορα και εύκολα αλλαγές στη χαρτογράφηση των συστημάτων καυσίμου και ανάφλεξης και να τις στέλνει ασύρματα στη μοτοσικλέτα μέσω του ενσωματωμένου συστήματος Wi-Fi που βρίσκεται στη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας, ώστε οι λεπτομερείς ρυθμίσεις να μπορούν να γίνονται από την άκρη της πίστας με απόλυτη ευκολία. Η λειτουργία “Log” (αρχείο καταγραφής) σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις σχετικά με την τοποθεσία όπου οδηγείτε, τις συνθήκες, τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας και άλλα – παρέχοντάς σας έτσι μια βασική γραμμή για μελλοντικές διαδρομές – και αυτή η επαναστατική εφαρμογή μπορεί επίσης να παρακολουθεί μια σειρά δεδομένων, όπως οι ρυθμίσεις των αγώνων, η συντήρηση και οι διαγνωστικοί έλεγχοι συστημάτων, ο χρόνος λειτουργίας του κινητήρα και πολλά άλλα.

Η νέα εφαρμογή Power Tuner που θα κυκλοφορήσει μαζί με την YZ450F του 2018 δεν επιτρέπει μόνο την τροποποίηση της χαρτογράφησης του κινητήρα με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ άλλοτε, αλλά παρέχει και στους χρήστες τη δυνατότητα να κοινοποιούν τις ρυθμίσεις στα άλλα μέλη της ομάδας ή στους φίλους τους. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα εξελίσσεται σε ένα μοναδικό εργαλείο που διευκολύνει την επικοινωνία και βελτιώνει τη απόδοση των αναβατών της Yamaha.

Ελαφριά ηλεκτρική μίζα μικρών διαστάσεων

Η YZ450F του 2018 διαθέτει μίζα με ηλεκτροκινητήρα μικρών διαστάσεων και πανάλαφρη μπαταρία ιόντων λιθίου, οπότε προσφέρει την άνεση της εκκίνησης με πάτημα ενός κουμπιού μέσα στην πίστα των αγώνων για να απολαμβάνετε επανεκκινήσεις υπό πίεση χωρίς κόπο, αλλά και πιο χαλαρή οδήγηση όταν δεν μετρά ο χρόνος. Το σύστημα παίρνει ρεύμα από μια πανάλαφρη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας και προσθέτει ελάχιστο βάρος στη μηχανή.

Νέος κινητήρας

Για το 2018, η Yamaha τελειοποίησε τη χαρακτηριστική σχεδίαση των κεκλιμένων προς τα πίσω κυλίνδρων της YZ450F, η οποία περιλαμβάνει μοναδική εξάτμιση στραμμένη προς τα πίσω και μπροστά τοποθετημένο σύστημα εισαγωγής που αναρροφά τον αέρα με κατεύθυνση προς τα κάτω.

Η ολοκαίνουργια κυλινδροκεφαλή είναι ελαφρότερη και ο κινητήρας έχει μετατοπιστεί πάνω στο νέο πλαίσιο σε μια ελαφρώς πιο όρθια θέση για βελτιστοποιημένη κατανομή του βάρους μπροστά. Ο νέος κινητήρας διαθέτει νέα προφίλ εκκεντροφόρου αλλά και νέο στροφαλοφόρο άξονα και έμβολο με ανθεκτικότερη σχεδίαση υψηλής συμπίεσης “box bridge” με πείρο επικαλυμμένο με αδαμαντοειδή άνθρακα (DLC), ενώ η εισαγωγή αέρα γίνεται πλέον μέσω ενός νέου σώματος πεταλούδας Mikuni® 44 mm. Συνολικά, αυτές οι βελτιώσεις παρέχουν στον αναβάτη την ιδανική ισορροπία ισχύος ενός κινητήρα κατηγορίας 450 cc με εξαιρετική δυνατότητα ελέγχου και ανταπόκριση.

Το κιβώτιο ταχυτήτων και ο συμπλέκτης έχουν ανασχεδιαστεί για πιο άμεση σύνδεση και για αυξημένη αντοχή. Ανασχεδιασμένα γρανάζια με μεγαλύτερο εμβαδόν επιφάνειας, αναβαθμισμένοι δίσκοι συμπλέκτη και πιο άκαμπτος εξωτερικός δίσκος πίεσης για αυξημένη αντοχή.

Για βελτιωμένη απόδοση και κατανομή του βάρους, τα ψυγεία της YZ450F είναι μεγαλύτερα και σχηματίζουν γωνία που επιτρέπει την πιο άμεση είσοδο του ρεύματος αέρα για βελτιωμένη ψύξη στις πιο απαιτητικές συνθήκες αγώνων. Ο καινοτομικός περικαλυμμένος σωλήνας της εξάτμισης βελτιώνει τη συγκέντρωση των μαζών και την ανάπτυξη της ισχύος και διαθέτει βελτιωμένη γεωμετρία στο μοντέλο του 2018. Με αυτήν τη διάταξη, το πίσω άκρο του σωλήνα της εξάτμισης μετακινείται ακόμα περισσότερο προς τα εμπρός και επιτρέπει την τοποθέτηση του σιγαστήρα πιο κοντά στο κέντρο βάρους.

Στο μοντέλο του 2018 επανέρχεται το σύστημα ελέγχου κίνησης (LCS) της Yamaha, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο χαρακτήρα του νέου κινητήρα της YZ450F για ταχύτερες και πιο ομαλές εκκινήσεις στους αγώνες. Καθώς ενισχύεται η δυνατότητα ελέγχου κατά την έντονη επιτάχυνση της εκκίνησης, το LCS εξασφαλίζει βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος και παρέχει στον οδηγό την ευκαιρία να βρεθεί μπροστά από τους άλλους στο ξεκίνημα.

YZ450F του 2018 – Κινητήρας και ηλεκτρονικά συστήματα
Κυριότερες τεχνικές αλλαγές

 • Νέος κινητήρας υψηλής απόδοσης με ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή
 • Νέα, ελαφριά κυλινδροκεφαλή
 • Νέα προφίλ εκκεντροφόρου και νέος στροφαλοφόρος
 • Power Tuner με νέα ασύρματη εφαρμογή για smartphone
 • Νέα ελαφριά μίζα με μπαταρία ιόντων λιθίου
 • Κινητήρας μετατοπισμένος στο πλαίσιο σε πιο όρθια θέση
 • Ισχυρότερο έμβολο υψηλής συμπίεσης με πείρο επικαλυμμένο με DLC
 • Σώμα πεταλούδας Mikuni® 44 mm
 • Μεγαλύτερα ψυγεία
 • Πιο κεντρική θέση του σιγαστήρα

Νέος σκελετός αλουμινίου και βελτιωμένη εργονομία

Η YZ450F επωφελείται από το νέο περιμετρικό πλαίσιο μικρών διαστάσεων που τελειοποιεί περαιτέρω τον φημισμένο ενστικτώδη χειρισμό αυτής της μοτοσυκλέτας motocross. Η τελειοποιημένη ενίσχυση του πάνω πλαισίου αυξάνει την ακαμψία, ενώ οι ανασχεδιασμένες διαδοκίδες του πίσω πλαισίου και τα νέα στηρίγματα του κινητήρα βελτιώνουν τη συγκέντρωση των μαζών και παρέχουν ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην αίσθηση κίνησης στις στροφές και την ακαμψία κατά την κίνηση σε ευθεία. Με απλά λόγια, το νέο πλαίσιο είναι σχεδιασμένο για την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της απορρόφησης των κραδασμών από τις ανωμαλίες του εδάφους, της ακαμψίας και της εκτέλεσης στροφών.

Γύρω από αυτό το πλήρως ανασχεδιασμένο σασί, η YZ450F του 2018 διαθέτει νέα, ελαφρότερα πάνελ μικρότερων διαστάσεων από μπροστά μέχρι πίσω, τα οποία δείχνουν κομψότερα και βελτιώνουν την εργονομία για εύκολη μετακίνηση του αναβάτη.

Το μικρότερο ρεζερβουάρ καυσίμου 6,2 λίτρων και το ανασχεδιασμένο κουτί φίλτρου αέρα που βρίσκεται στο πάνω μέρος, σε συνδυασμό με τα νέα κοίλα περιβλήματα του ψυγείου, παρέχουν πιο στενή περιοχή στήριξης των γονάτων, η οποία βελτιώνει το στυλ και εξασφαλίζει καλύτερη στήριξη των γονάτων και βελτιωμένη συνολική στήριξη κατά την οδήγηση για μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού. Και το πλάτος της σέλας έχει μειωθεί κατά 9 mm, ενώ η σέλα βρίσκεται σχεδόν 20 mm χαμηλότερα προς το πίσω άκρο. Αυτό εξασφαλίζει πιο επίπεδο προφίλ για μεγαλύτερη ευκολία κίνησης του αναβάτη κατά τη μετατόπιση του βάρους μπροστά και πίσω.

Κορυφαία στην κατηγορία ανάρτηση KYB®

Το εύκολα προσαρμοζόμενο και πλήρως ρυθμιζόμενο ελατηριωτό πιρούνι KYB® διαθέτει μηχανισμό απόσβεσης ευαίσθητο στην ταχύτητα για εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της ευκολίας χειρισμού και της απορρόφησης κραδασμών και για νικηφόρες επιδόσεις. Η σχεδίαση του συστήματος AOS (διαχωρισμός αέρα-λαδιού) θεωρείται ευρέως ως κορυφαία στον κλάδο και προσφέρει εξαιρετική αίσθηση στις χαμηλές ταχύτητες και ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες, ενώ επιπλέον έχει το πλεονέκτημα της ευκολίας ρύθμισης.

Το πίσω αμορτισέρ KYB® διαθέτει νέα χαρακτηριστικά απόσβεσης προσαρμοσμένα στο νέο σασί και είναι εξοπλισμένο με ελαφρότερο ελατήριο για μειωμένο βάρος. Και για σταθερή απόδοση απόσβεσης στους αγώνες μεγαλύτερης διάρκειας, η χωρητικότητα του δοχείου έχει αυξηθεί κατά 30 κ.εκ.

Νέα γραφικά και μπλε στεφάνια ζαντών

Τα ολοκαίνουργια λεπτά πάνελ τονίζονται με τη χρήση νέων γραφικών, ενώ η νέα YZ450F του 2018 διαθέτει επίσης μπλε στεφάνια ζαντών που ενισχύουν το DNA μιας εργοστασιακής μοτοσικλέτας.

YZ450F του 2018 – Σασί και εργονομία
Κυριότερες τεχνικές αλλαγές

 • Εξαιρετικά άκαμπτο περιμετρικό πλαίσιο με νέα σχεδίαση
 • Νέα στηρίγματα κινητήρα για συγκέντρωση μαζών
 • Πιο στενή και πιο επίπεδη σέλα για βελτιωμένη ευκολία ελιγμών του αναβάτη
 • Λεπτότερα πάνελ με μικρότερες διαστάσεις
 • Βελτιστοποιημένη ανάρτηση, προσαρμοσμένη στο νέο πλαίσιο
 • Ανασχεδιασμένο πίσω αμορτισέρ KYB® με μεγαλύτερο δοχείο
 • Ρεζερβουάρ καυσίμου 6,2 λίτρων με μικρές διαστάσεις
 • Νέα γραφικά και μπλε στεφάνια ζαντών

Διαθεσιμότητα και λιανική τιμή

Η ολοκαίνουργια YZ450F του 2018 θα είναι διαθέσιμη στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Αύγουστο 2017. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. Επικοινωνήστε με τον τοπικό εκπρόσωπο τύπου για πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα τη χώρα σας.

Σαν ένα σώμα

Η YZ450F του 2018 ανεβάζει τον πήχη στο χώρο της σχεδίασης μηχανών motocross, καθώς προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο σύνδεσης του αναβάτη με τη μοτοσικλέτα, τόσο όσον αφορά τη δυνατότητα άμεσης βελτίωσης της απόδοσης αλλά και την ενότητα αναβάτη/μηχανής. Αισθανθείτε “σαν ένα σώμα” με την YZ450F.

Τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς YZ του 2018

Για το 2018, η YZ250F και τα 2χρονα μοντέλα YZ θα διαθέτουν επίσης νέα γραφικά και νέα μπλε στεφάνια ζαντών.

Εξαρτήματα GYTR για αγώνες εκτός δρόμου

Mια μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων GYTR (Γνήσιας τεχνολογίας Yamaha για αγώνες) για την YZ450F του 2018 θα είναι ξανά διαθέσιμη στους αναβάτες αγώνων μέσω των αντιπροσώπων της Yamaha. Οι πλήρεις λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο της Yamaha από τον Αύγουστο 2017.

2017 MX Pro Tour

Η Yamaha θα επισκεφθεί και πάλι διάφορες πίστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν, να γνωρίσουν την αίσθηση και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη σειρά YZ του 2018. Πλήρεις λεπτομέρειες θα παρέχονται ζωντανά στους ιστότοπους της Yamaha για κάθε χώρα τον Ιούλιο.

Γκαλερί