Ο GEICO US Round ολοκληρώθηκε με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) να κατακτά την δεύτερη νίκη του στη Mazda Raceway Laguna Seca, την οποία αφιέρωσε στον εκλιπόντα Nicky Hayden.

Ο Βόρειο Ιρλανδός αναβάτης που ξεκίνησε από την όγδοη θέση στο grid, διέσχισε την γραμμή του τερματισμού με διαφορά 2.887 δευτερολέπτων από τον Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) και 4.847 δευτερολέπτων από τον Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati) διατηρώντας το προβάδισμα στην γενική κατάταξη της βαθμολογίας με το πλεονέκτημα των 59 βαθμών.

Ο Davies προσπάθησε αρκετές φορές να διεκδικήσει την δεύτερη θέση από τον Sykes στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να τον πλησιάσει με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τρίτη θέση, ενώ οι Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati) και Xavi Fores (BARNI Racing Team) συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Ο Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) μετά το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στον Race 1, επανήλθε τερματίζοντας στην έκτη θέση ακολουθούμενος από τους Leandro Mercado (IODARacing) και Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia), ενώ οι αναβάτες της ομάδας Pata Yamaha Official WorldSBK Alex Lowes και Michael van der Mark οριστικοποίησαν την πρώτη δεκάδα.

Οι Raffaele de Rosa (Althea BMW Racing Team), Jordi Torres (Althea BMW Racing Team) και Ayrton Badovini (Grillini Racing Team) υπέστησαν πτώσεις, ενώ ο Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) αποχώρησε νωρίτερα από τον αγώνα.

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, οι αναβάτες του MOTUL FIM Superbike World Championship 2017 θα επιστρέψουν στο Prosecco DOC German Round στις 18-20 Αυγούστου.