Η ταχύτερη γυναίκα αναβάτης μοτοσικλετών στον κόσμο, η Valerie Thompson, κλήθηκε στη λέσχη Bonneville 200 MPH, κατά την πρόσφατη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου στο Εθνικό Μουσείο Hot Rod Association στην Pomona της Καλιφόρνια.

Η Thompson είναι επτά φορές κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας, ιδιοκτήτης ομάδας/οδηγός και μέλος σε έξι διαφορετικές λέσχες αγώνων ταχύτητας 200 MPH. Το 2016 κατέκτησε το έπαθλο “The Fastest Time of the Meet” στο Bonneville Motorcycle Speed Trials, με ταχύτητα 304.263 μίλια/ώρα (489,6 χιλιόμετρα) οδηγώντας το Team “7” Racing streamliner. Η Thompson είναι η πρώτη γυναίκα αναβάτης που κερδίζει τον τίτλο του “Worlds Fastest Female Motorcycle Racer”, ενώ το 2014 έγινε μέλος της λέσχης Bonneville 200 MPH με την BMW S 1000 RR μοτοσικλέτα της.

Η Thompson μαζί με άλλα οκτώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι υπεύθυνη για την διεύθυνση και την επιχειρηματική δραστηριότητα της λέσχης. Η Bonneville 200 MPH αναγνωρίζει επισήμως τους οδηγούς και τους αναβάτες μοτοσικλετών που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ρεκόρ άνω των 200 μιλίων/ώρα. Η λέσχη αναγνωρίζει επίσης ρεκόρ του Συλλόγου Southern California Timing Association καθώς και Διεθνή ρεκόρ της FIA και της FIM που πραγματοποιούνται στην πίστα Bonneville Salt Flats.

Η Valerie Thompson δήλωσε:

«Το να είμαι μέλος της λέσχης 200 MPH ήταν ένα όνειρό μου από τότε που ξεκίνησα τους αγώνες. Ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, πολλών ετών και αποφασιστικότητας. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κληθώ να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο των Διευθυντών. Θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση είναι τιμή και μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.»

Συντάκτης: Δ.Ν.