Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Στο Μιλάνο παρουσιάστηκε χθες το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Andrea Dovizioso: Undaunted”, σκηνοθετημένο από τον Paolo Novelli και πρωταγωνιστή τον Andrea Dovizioso και το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις 21/02 στο κανάλι της Red Bull TV.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Ιταλός αναβάτης παραχώρησε μια συνέντευξη τύπου όπου δήλωσε τα ακόλουθα:

Για την σεζόν 2019.

«Δεν ήταν μια εύκολη χρονιά. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τερμάτισα στη δεύτερη θέση, αλλά θα πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν η πιο επίπονη, λόγω μιας σειράς διαδοχικών γεγονότων».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις με τη μοτοσικλέτα του 2020 μετά τη δοκιμή στη Sepang.

«Είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι. Οι πρώτες δοκιμές ολοκληρώθηκαν, ωστόσο με τα νέα ελαστικά δεν είναι εύκολο να αντιληφθούμε την κατάσταση και την ισορροπία μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη μοτοσικλέτα. Οι δοκιμές στη Μαλαισία, επίσης δεν ήταν πολύ ενδεικτικές, επειδή επιστρέφεις στη μοτοσικλέτα μετά από δύο μήνες εκτός πίστας. Πραγματοποίησα αρκετούς γύρους με τον Danilo Petrucci, και όντως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στα ελαστικά. Κατά τη γνώμη μου, στους πρώτες αγώνες θα υπάρχει μια συνεχής προσαρμογή για να καταλάβουμε πώς συμπεριφέρονται κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Για τις πρώιμες κινήσεις της Yamaha για να προστατεύσει το μέλλον της μέχρι το τέλος του 2022.

«Η Yamaha έχει δουλέψει σκληρά και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι γρήγοροι, πιστεύω ότι οι τέσσερις μοτοσικλέτες θα είναι γρήγορες. Κατά τη γνώμη μου, ούτε καν ο Valentino δεν γνωρίζει πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το 2020. Νομίζω ότι αναζητά αυτήν την παραπάνω ταχύτητα που δεν είχε την περασμένη χρονιά και εάν ανακτήσει την ικανοποίηση που αισθανόταν με την M1 μπορεί να βρίσκεται στη Yamaha των Viñales και Quartararo. Νομίζω ότι θα κάνει ότι απαιτείται για να συνεχίσει να αγωνίζεται».

Για την τον πολυαναμενόμενο τίτλο.

«Ειλικρινά, όλοι αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε και εάν δεν το καταφέρεις δεν είσαι χαρούμενος, όταν βρίσκεσαι εδώ βιώνεις την εμπειρία με διαφορετικό τρόπο. Δεν βλέπω τις προηγούμενες προσπάθειες για την κατάκτηση του τίτλου ως ήττες που θα μπορούσα να είχα αποφύγει ή θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Ήταν τρία χρόνια με σκαμπανεβάσματα και με κάποια πράγματα που σίγουρα μπορούν να βελτιωθούν. Ωστόσο αυτά τα τρία χρόνια ο Márquez έγινε ισχυρότερος από εμάς και του υπολοίπους. Δεν αγωνίζομαι για να τερματίσω πίσω από τον Márquez, το 2020 θα προσπαθήσω να κερδίσω».

Για το επαγγελματικό του μέλλον.

«Αισθάνομαι ανταγωνιστικός και παρά τα 34 χρόνια μου βρίσκομαι στην καλύτερη φόρμα. Δεν αισθάνομαι κανένα περιορισμό εξαιτίας της ηλικίας μου και όσο έχω τη δυνατότητα να κερδίσω τον παγκόσμιο τίτλο θα συνεχίσω να ρισκάρω. Ξέρω τι θέλω και θα δουλέψω για να το πετύχω. Είμαι χαλαρός, γνωρίζω τα δυνατά μου σημεία και τις αδυναμίες μου. Τη δεδομένη στιγμή δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω με την Ducati, όλα είναι πιθανά. Η Yamaha έχει ήδη προχωρήσει αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το 2021 και το 2020».

Γράφει ο: Σταύρος Κρασσάς