Μια μέρα κάπου στον Νομό Αττικής προς Νέα Μάκρη, έφτασε από τη Yamaha Μοτοδυναμική Ελλάδος μια XJR 1300 στο κατάστημα Υamaha Χατζηροδέλης. Ο Πέτρος Χατζηροδέλης είναι ένας άνθρωπος που τα ερεθίσματα του προέρχονται από τον χώρο της μοτοσικλέτας μιας και μεγάλωσε μέσα σε αυτόν, λόγω της ενασχόλησης του πατέρα του με το αντικείμενο. Μετά το 18ο έτος της ηλικίας του ασχολήθηκε μόνο με τους κινητήρες και τις δημιουργίες πάνω στις μοτοσικλέτες, που συχνά πρωταγωνιστούσαν σε αγώνες Dragster.

Έτσι η ιστορία του XJR 1300 αρχίζει να παίρνει το δρόμο του customizing. Το δημιουργικό του μυαλό αρχίζει να σχεδιάζει με μολυβί και χαρτί την πορεία που θα ακολουθήσει το project ″The missing Piece″, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό customizing Yard Build της Yamaha.

Αρχικά προχώρησε στην αφαίρεση όλων των κομματιών που θα έπρεπε να αντικατασταθούν ή να τροποποιηθούν. Τα πρώτα πράγματα που αφαιρέθηκαν ήταν οι ζάντες, τα λάστιχα, η σέλα, τα όργανα, το τιμόνι, το φανάρι, η εξάτμιση και το ντεπόζιτο. Κάπως έτσι αρχίζει η ανακατασκευή του XJR 1300 σε Cafe Racer, χωρίς να χαθεί η ιδέα του Cafe αλλά με έμφαση στο Racer, ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο και στην πίστα. Ο στόχος του είναι η ανάδειξη της ιστορίας του μοντέλου και όχι η αλλαγή του.

Στη θέση του τιμονιού τοποθετούνται clip on, οι αλουμινένιες ζάντες δίνουν τη θέση τους στην καλλιτεχνική διάθεση του πλεξίματος, με κέντρα ακτίνες και γυαλισμένα μαύρα στεφάνια Excel. Το ντεπόζιτο βάφεται μαύρο και επιμηκύνεται κατά 8cm για πιο Race διάθεση, η εξάτμιση γίνεται εξατμίσεις, από τα όργανα βλέπεις πλέον μόνο το στροφόμετρο, η σέλα δέχεται τα απαραίτητα καλουπώματα και γίνεται μονή, ενώ τοποθετείται πολυεστερικό κομμάτι για την αεροδυναμική κάλυψη της πίσω θέσης! Επιπλέον κατασκευάζεται πολυεστερικό fairing για την επίτευξη του στόχου.

Το αποτέλεσμα μετά από δύο μήνες δουλειάς είναι άκρως εντυπωσιακό και επάξια θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Yamaha Yard Built, στην κατηγορία Sport Heritage. Το Project ″The Missing Piece″, ονομάστηκε έτσι επειδή κάποιες ιδέες του δημιουργού δεν υλοποιήθηκαν και κάποια κομμάτια χάθηκαν στην πορεία. Η αναμέτρηση ξεκινάει από τις 03/02/2016 για τους διαγωνιζόμενους.

Aξίζει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Πέτρο για τη δημιουργία του και στη YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που του εμπιστεύτηκε την XJR 1300 για το customizing! Από όλους εμάς, καλή επιτυχία στον Πέτρο Χατζηροδέλη και στην ξεχωριστή Ελληνική XJR 1300.

Πατήστε πάνω στο link «THE MISSING PIECE»  για να στηρίξετε με την ψήφο σας την Ελληνική συμμετοχή!!!

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί