Με την κυκλοφορία ενός teaser video με τίτλο “When the Finish Tells the Entire Story”, η Ducati ανακοίνωσε και επίσημα την αποκάλυψη της τελευταίας Panigale στις 7 Ιουλίου στο Geico US Round του World Superbike στο Mazda Raceway Laguna Seca, πριν από την άφιξη του V4 που ανακοινώθηκε επίσημα από τον Claudio Domenicali στο Geneva Motor Show.

Το νέο μοντέλο διαθέτει το κλασικό κόκκινο χρώμα της Ducati, αλλά με ένα συνδυασμό χρωμάτων Tricolore που η ιταλική brand έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν σε high-end μοντέλα, καθώς επίσης και γραφικά στο φέρινγκ παρόμοια με αυτά της  Επετειακής και της Superleggera.

Από τεχνικής απόψεως οι προβολείς, τα πίσω φώτα και το πλαίσιο μοιάζουν με αυτά που υπάρχουν στα τρέχοντα μοντέλα,  εξατμίσεις ωστόσο μοιάζουν με τις εξατμίσεις Akrapovič που διαθέτει η 1299 Superleggera και είναι τοποθετημένες ψηλά, κάτω από την ουρά, σε αντίθεση με την μονή εξάτμιση που διαθέτει η 1299 Panigale ή η τρέχουσα 1199 Panigale R. Αυτό είναι σημαντικό καθώς η Superleggera είναι προσαρμοσμένη στους κανονισμούς Euro 4 σε αντίθεση με τις υπάρχουσες 1299 και 1199 Panigales.