Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το Rally Dakar 2017 ξεκίνησε στις 2 Ιανουαρίου, με ορισμένους από τους μεγαλύτερους off-road αναβάτες του κόσμου να λαμβάνουν μέρος. Ο 38ος αγώνας του Rally Dakar, μια από τις «σκληρότερες» off-road εκδηλώσεις στον κόσμο, βρίσκει τους αναβάτες της ομάδας Rockstar Energy Husqvarna, Pablo Quintanilla και Pela Renet να υποδέχονται άλλους 144 αναβάτες μοτοσικλετών, καθώς ορίστηκαν από την Asunción να καλωσορίσουν την Paraguay, ως την 29η χώρα που θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Dakar.

Στην συνέχεια δώδεκα απαιτητικά στάδια θα τους οδηγήσουν στη Bolivia και στην Argentina. Οι Quintanilla και Renet θα έρθουν αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες που κυμαίνονται από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στους καυτούς 50° βαθμούς, καθώς επίσης και διαφορετικά είδη εδάφους από αμμόλοφους σε πεδιάδες και λιβάδια, διαβάσεις ποταμών, βράχια και τα βουνά των Άνδεων.

Τα δώδεκα στάδια καλύπτουν σχεδόν 9.000 χιλιομέτρα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα ειδικών χρονικών σταδίων. Θα υπάρξει ένα μαραθώνιο στάδιο όπου οι αναβάτες θα φροντίσουν τον εαυτό τους, χωρίς μηχανικό ή ομάδα υποστήριξης, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε bivouac. Μεταξύ των δώδεκα σταδίων θα μεσολαβήσει μόνο μία ημέρα ανάπαυσης στη La Paz, πριν το ράλι ολοκληρωθεί στο Buenos Aires στις 14 Ιανουαρίου.

Συντάκτης: Δ.Ν.