Piaggio “Urban Days”, αφιερωμένες στη νέα γκάμα MP3.

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Με αφορμή την ανανέωση της γκάμας Piaggio MP3, με την εισαγωγή των κινητήρων 350 και 500 HPE και νέου εξοπλισμού που ενισχύει περαιτέρω την ασφάλεια, την άνεση και τις επιδόσεις, η Piaggio λανσάρει την προωθητική ενέργεια “Urban Days”, ειδικά αφιερωμένη στο τρίτροχο σκούτερ της, best-seller για πάνω από μία δεκαετία.

Μόνο για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο όσοι αποκτήσουν Piaggio MP3 από τα σημεία πώλησης που συμμετέχουν στην προωθητική ενέργεια θα επωφεληθούν από μία σειρά αποκλειστικών πλεονεκτημάτων: με αγορά των νέων Piaggio MP3 350, Piaggio MP3 500 HPE Business και Piaggio MP3 500 HPE Sport θα αποκτήσουν χωρίς επιπλέον κόστος τη 2-ετή επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και πακέτο συντήρησης 4 ετών ή μέχρι 30.000 χλμ. (όποιο συμπληρωθεί πρώτο). Επιπλέον ταξιδέψτε χωρίς κανένα άγχος με το Piaggio MP3, αφού κατά την περίοδο της επέκτασης εγγύησης προσφέρεται και δωρεάν οδική βοήθεια.

Ανακαλύψτε όλες τις λεπτομέρειες της προσφοράς και τα σημεία πώλησης Piaggio που συμμετέχουν, στην ειδική ιστοσελίδα http://bit.ly/2LI3KC2.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑΣ ΓΚΑΜΑΣ PIAGGIO MP3

Piaggio MP3 350:

 • Νέος κινητήρας 350 κ.εκ.
 • Νέο παρμπρίζ
 • Νέα σέλα
 • Νέο φινίρισμα
 • Νέος εξοπλισμός
 • Νέας σχεδίασης γρίλια μπροστά
 • Δισκόφρενα τύπου μαργαρίτας μπροστά

Piaggio MP3 500 hpe Sport και Business:

 • Νέος κινητήρας hpe βελτιωμένων επιδόσεων
 • Νέο παρμπρίζ
 • Νέα σέλα
 • Νέο φινίρισμα
 • Νέος εξοπλισμός
 • Νέας σχεδίασης γρίλια μπροστά
 • Νέα πίσω αμορτισέρ αερίου (για την έκδοση Sport)
 • Δισκόφρενα τύπου μαργαρίτας μπροστά (για την έκδοση Sport)
 • Σύστημα πλοήγησης TomTom Vio στον βασικό εξοπλισμό (για την έκδοση Business)

Με το MP3, η Piaggio έχει επαναπροσδιορίσει αριστοτεχνικά την αστική μετακίνηση. Το Piaggio MP3 είναι το πρώτο τρίτροχο σκούτερ στον κόσμο. Είναι η ηχηρή απάντηση στην απαίτηση για ασφαλή οχήματα με ευκολία χειρισμού, που μπορούν να κινηθούν αξιόπιστα μέσα στα αστικά κέντρα αλλά και στα προάστια. Οι δύο μπροστινοί τροχοί και το αποκλειστικό σύστημα ανάρτησης που τους ενώνει, συνδυάζουν την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου με την απλότητα και την πρακτικότητα ενός σκούτερ, αλλά και με την απολαυστική λειτουργία μιας μοτοσυκλέτας, με δυναμική απόδοση στις στροφές. Το Piaggio MP3 ικανοποιεί πλήρως την απαίτηση αναβατών από όλο τον κόσμο, για πιο πρακτικές και ασφαλείς εναλλακτικές προτάσεις, αλλά και έμπειρων μοτοσυκλετιστών που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός αντισυμβατικού οχήματος. Το Piaggio MP3 δημιούργησε μια νέα κατηγορία, στην οποία είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος.

Παρουσιάζεται η νέα γκάμα Piaggio MP3

 • Piaggio MP3 350 (νέο)
 • Piaggio MP3 500 hpe Sport (νέο)
 • Piaggio MP3 500 hpe Business (νέο)

Η νέα γκάμα Piaggio MP3 είναι η απόλυτη έκφραση της τεχνολογικής υπεροχής που έχει αξιοποιηθεί στα σκούτερ του Ομίλου Piaggio. Οι κινητήρες των 350 και 500 κ.εκ. καλύπτουν πλήρως όλες τις αστικές και υπεραστικές ανάγκες και συμβάλλουν στην πολύ ευχάριστη αίσθηση οδήγησης του MP3. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το Piaggio MP3 500 hpe. Διατίθεται στις δύο εκδόσεις Sport και Business, με διαφορετικά χρώματα, αλλά και με εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό, ενώ το  Piaggio MP3 350 διατίθεται σε μια μόνο έκδοση με τις ίδιες επιλογές χρωμάτων του Piaggio MP3 500 hpe Sport. Όλα τα μοντέλα μπορούν να/ /οδηγηθούν με άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί πριν τις 19/1/2013 . Ο βασικός στόχος του ανασχεδιασμού δεν ήταν μόνο η αύξηση των επιδόσεων και η διασκεδαστική οδήγηση, αλλά και η εξασφάλιση ότι όλα τα μοντέλα θα είναι ακόμη πιο άνετα, καλύτερα εξοπλισμένα και με εμφάνιση που ξεχωρίζει.

Η μοντέρνα κομψή εμφάνιση του Piaggio MP3 κάνει εμφανείς αναφορές στον κόσμο του αυτοκινήτου, με το κορυφαίο φινίρισμα και την υψηλή ποιότητα που τον χαρακτηρίζουν. Το Κέντρο Στυλ του Ομίλου Piaggio έχει επανασχεδιάσει την μπροστινή γρίλια, για ακόμη πιο σύγχρονη εμφάνιση. Τα φλας (με LED) είναι επίσης νέα. Στα νέα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνονται το νέο φιμέ παρμπρίζ που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα,  τα ενσωματωμένα προστατευτικά των χεριών και η νέα σέλα με πιο πλούσιο αφρώδες υλικό και διαφορετική ραφή.  Αυτές οι σημαντικές λεπτομέρειες συνδυάζονται με το ήδη τέλεια σχεδιασμένο τρίγωνο τιμονιού, σέλας και δαπέδου, το οποίο τονίζει την έφεση του νέου Piaggio MP3 στον τουρισμό και την πολύωρη καθημερινή μετακίνηση. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην άνεση του συνεπιβάτη, ο οποίος τώρα έχει στη διάθεσή του πιο άνετη θέση στη σέλα, επανασχεδιασμένη υποστήριξη πλάτης και δύο νέες πιο εργονομικές χειρολαβές. Ο συνεπιβάτης μπορεί να καθίσει άνετα σε μια ανεμπόδιστη θέση στη σέλα, στην οποία συμβάλλουν και τα αναδιπλούμενα πίσω μαρσπιέ. Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα διαθέτει φωτισμό, προστατευτική μοκέτα και σχεδιάστηκε για μια ευρεία γκάμα χρήσεων. Το σχεδόν ορθογώνιο σχήμα του χωρίς σκαλοπάτια ή διαχωριστικά, εξασφαλίζει ότι είναι διαθέσιμο ακόμη και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό του. Στον αποθηκευτικό χώρο μπορούν να τοποθετηθούν με άνεση δύο full-face κράνη ή ένα laptop με την τσάντα του. Η ηλεκτρική κλειδαριά της σέλας μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί και από την μονάδα τηλεχειρισμού, με τη χρήση της λειτουργίας Bike Finder (η οποία ενεργοποιεί τα φλας για να βοηθήσει στον εντοπισμό του οχήματος). Το ομαλό άνοιγμα και κλείσιμο της σέλας εξασφαλίζεται και μέσω ενός πρακτικού αμορτισέρ αερίου. Στην κονσόλα περιλαμβάνεται μια σειρά σύγχρονων ενδείξεων σε δύο συμβατικά στρογγυλά όργανα και σε μια πολλαπλών πληροφοριών ψηφιακή οθόνη. Στην οθόνη εμφανίζονται δεδομένα για την κατανάλωση καυσίμου (μέση και τρέχουσα), τη μέση και τη μέγιστη ταχύτητα, τον μετρητή καυσίμου, τον χρόνο ταξιδιού, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και την προειδοποίηση για πάγο στο οδόστρωμα. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει επίσης ρολόι, ολικό μετρητή, μετρητή ταξιδιού και τάση της μπαταρίας. Οι 11 λυχνίες του πίνακα οργάνων εμφανίζουν τη λειτουργία των προβολέων, της μεσαίας σκάλας φώτων, των φλας, της ρεζέρβας, της πίεσης λαδιού, της προειδοποίησης για τον ψεκασμό καυσίμου, του immobilizer, των συστήματα ABS και ASR και των αλάρμ. Στο κεντρικό τμήμα κάτω από την οθόνη, υπάρχει μια σειρά από τέσσερις προειδοποιητικές λυχνίες, στις οποίες εμφανίζονται η προειδοποίηση κλειδώματος κατά την οδήγηση, το σβήσιμο του κινητήρα και το χειρόφρενο. Τα κουμπιά κάτω από το τιμόνι χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα της σέλας και το σβήσιμο του συστήματος ASR.

Η πίσω πλάκα προστασίας των ποδιών έχει δύο προστατευτικά μαξιλαράκια στα χρώματα της σέλας τα οποία βρίσκονται μπροστά από τα γόνατα του οδηγού. Στη διάθεση του αναβάτη υπάρχει και ένας πρακτικός αναδιπλούμενος γάντζος. Στο ντουλαπάκι πάνω από τα όργανα υπάρχει συρτάρι, αλλά και θύρα USB για την φόρτιση smartphone και άλλων φορητών συσκευών.

Piaggio MP3 500 hpe Business

Η κομψή κοσμοπολίτικη έκδοση Business ξεχωρίζει με μια σειρά από πολυτελείς λεπτομέρειες, όπως είναι το νέο προστατευτικό της εξάτμισης, το επιχρωμιωμένο διακοσμητικό στην μπροστινή γρίλια και το ματ φινίρισμα των τροχών και του κεντρικού τούνελ. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης το Vio, που είναι το πρώτο σύστημα πλοήγησης TomTom που σχεδιάστηκε για σκούτερ. Είναι τοποθετημένο με ακρίβεια μέσα στο τιμόνι, μπορεί να φορτιστεί μέσω της θύρας USB που βρίσκεται στο πίσω μέρος της ποδιάς και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Τα διαθέσιμα χρώματα του Piaggio MP3 500 hpe Business υπογραμμίζουν την κομψότητα του σκούτερ: λευκό «Bianco Iceberg», Μαύρο «Nero Universo», Γκρι ματ «Grigio Opaco» και το νέο μπλε ματ «Blu Opaco».

Piaggio MP3 500 hpe Sport

Η σπορ έκδοση του Piaggio MP3 500 hpe διαφέρει οπτικά από τις υπόλοιπες εκδόσεις, με μια σειρά από λεπτομέρειες με μαύρο ματ φινίρισμα, όπως είναι το προστατευτικό της εξάτμισης, οι τροχοί, η μπροστινή γρίλια και οι χειρολαβές του συνεπιβάτη. Μια επιπλέον σπορ πινελιά προσφέρει η σχεδίαση του κεντρικού τούνελ και το πάνελ των κουμπιών στο πίσω μέρος της ποδιάς.

Από τεχνικής άποψης, το μεγάλο νέο είναι η παρουσία ενός ζεύγους πίσω αμορτισέρ αερίου υψηλής απόδοσης της Kayaba. Αυτά τα αμορτισέρ είναι σε κόκκινο σπορ χρώμα, αυξάνουν την πρόσφυση και την σταθερότητα και απορροφούν τους κραδασμούς ακόμη πιο αποτελεσματικά, προσφέροντας άνεση και ασφάλεια. Στον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται τα μπροστινά δισκόφρενα τύπου μαργαρίτας και οι αλουμινένιες λεπτομέρειες στο δάπεδο.

Υπάρχουν πέντε χρωματικές επιλογές για την έκδοση Sport, με τρία ματ χρώματα μαύρο «Nero Carbonio», Γκρι και Πράσινο και δύο γυαλιστερά χρώματα, το κλασικό λευκό  παστέλ και το νέο γκρι παστέλ.

Piaggio MP3 350

Ο νέος κινητήρας των 350 κ.εκ. αντικαθιστά τον κινητήρα των 300 κ.εκ. και προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις. Τα φινιρίσματα του Piaggio MP3 350 είναι όμοια με του Piaggio MP3 500 Sport και περιλαμβάνουν μια σειρά από μαύρα ματ εξαρτήματα, όπως είναι οι 5-μπρατσοι τροχοί. Τα δισκόφρενα τύπου μαργαρίτας μπροστά ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, ενώ τα κόκκινα πίσω αμορτισέρ ενισχύουν τον δυναμικό χαρακτήρα του σκούτερ.  Υπάρχουν πέντε ειδικά χρώματα για την έκδοση των 350 κ.εκ., τα ματ χρώματα μαύρο, γκρι και πράσινο, το γυαλιστερό κλασικό λευκό παστέλ και το νέο επίσης γυαλιστερό γκρι παστέλ.

Ο κινητήρας Piaggio 500 hpe: πιο ευχάριστη αίσθηση και αυξημένες επιδόσεις

Ο κινητήρας μισού λίτρου της Piaggio είναι δυνατός και αξιόπιστος. Ο μονοκύλινδρος, 4-βάλβιδος υγρόψυκτος κινητήρας των 500 κ.εκ. τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου. Είναι ο πιο ισχυρός κινητήρας στην κατηγορία του και διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι (Ride-by-Wire) πολλαπλών χαρτογραφήσεων, το οποίο παρέχει ομαλότερη απόδοση στις χαμηλές στροφές και ευκολία στην οδήγηση του MP3. Ο αναβάτης μπορεί να αλλάξει χαρτογράφηση με τη χρήση ενός κουμπιού που βρίσκεται στο χειριστήριο και να επιλέξει μεταξύ υψηλότερης απόδοσης και μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου. Το νέο Piaggio MP3 500 είναι εφοδιασμένο με την πιο πρόσφατη τεχνολογική εξέλιξη μονοκύλινδρου κινητήρα που ονομάζεται hpe (High Performance Engine). Οι αλλαγές που έγιναν, έχουν αυξήσει την απόδοση, μείωσαν την κατανάλωση καυσίμου και βελτίωσαν τον ήχο της εξάτμισης. Το σύστημα χρονισμού με έναν εκκεντροφόρο παρέχει μεταβλητό βύθισμα των βαλβίδων. Η εισαγωγή βασίζεται σε ένα νέο μεγαλύτερο φιλτροκούτι που βελτιστοποιεί την αναλογία αέρα/καυσίμου, παρέχει βελτιωμένη ροπή στις χαμηλές στροφές και εξασφαλίζει ιδανική ροή σε κάθε ρυθμό οδήγησης.  Το καπάκι της μετάδοσης είναι επίσης νέο, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στα εξωτερικά μέρη του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι 14% αύξηση της δύναμης σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει στα 44,2 CV. Η εξάτμιση του Piaggio MP3 500 hpe διαθέτει νέο τελικό, έχει μειωμένους μηχανικούς θορύβους και παράγει έναν πολύ βελτιωμένο σπορ ήχο.

Ο κινητήρας Piaggio 350: ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, εκπληκτική απόδοση

Ο 4-χρονος 4-βάλβιδος υγρόψυκτος κινητήρας των 350 κ.εκ. τροφοδοτείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό, έκανε το ντεμπούτο του με το Piaggio MP3 και είναι ένα έργο τέχνης που κυριαρχεί στην κατηγορία maxiscooter. Έχει ήδη αποκτήσει μεγάλη φήμη με το Piaggio Beverly 350 και θεωρείται ένας από τους καλύτερους κινητήρες που έχουν εμφανιστεί ποτέ στην κατηγορία. Παρέχει απόδοση ανάλογη με των κινητήρων 400 κ.εκ. σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος και την οικονομική λειτουργία ενός κινητήρα 300 κ.εκ.

Η κυλινδροκεφαλή σχεδιάστηκε για βέλτιστη ροή, με τη χρήση λύσεων που επιτρέπουν αύξηση της απόδοσης, αλλά και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής ρύπων. Η αναλογία διαδρομής (69 χιλ. x 78 χιλ.) επελέγη για να εξασφαλιστεί ιδανική απόδοση στις χαμηλές στροφές και όταν υπάρχει φορτίο, αλλά και για πιο ευέλικτη και αξιόπιστη λειτουργία. Η βαλβίδα reed και το ξηρό κάρτερ ελαχιστοποιούν την απώλεια ισχύος, συμβάλλουν στη φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία και επιτρέπουν τη χρήση ελαιολεκάνης με μικρές διαστάσεις. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στη μείωση των εσωτερικών τριβών. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν ζύγωθρα (κοκοράκια) με ράουλα για τη μείωση των μηχανικών τριβών και την αύξηση της απόδοσης. Ο μονοκύλινδρος Piaggio 350 είναι ο πρώτος κινητήρας σκούτερ που διαθέτει υγρό πολύδισκο συμπλέκτη μοτοσυκλέτας. Αυτός ο συμπλέκτης εξασφαλίζει καλύτερη και πιο σταθερή απόδοση ακόμη και κάτω από υψηλό θερμικό φορτίο λειτουργίας, εξαλείφοντας τα πιθανά σκορτσαρίσματα που είναι συχνά κατά την εκκίνηση, στα συστήματα μετάδοσης.  Ανάλογες τεχνικές λύσεις σε συνδυασμό με την αυτόματη μετάδοση CVT (Continuously Variable Transmission) που σχεδιάστηκε ειδικά για το MP3, έχουν επιτρέψει μείωση βάρους κατά 10 κιλά σε σχέση με τους κινητήρες των 400 κ.εκ. Η απόδοση του στροφαλοφόρου άξονα είναι πολύ υψηλή  και η μέγιστη ισχύς ξεπερνά τους 30 ίππους.

Απόλυτη ασφάλεια: τρεις τροχοί, ABS και ASR

Τα τρία νέα μοντέλα Piaggio MP3 διαθέτουν σύστημα ABS με ενσωματωμένη λειτουργία ASR (Anti Slip Regulation). Το ASR (τοποθετήθηκε σε σκούτερ για πρώτη φορά από την Piaggio) μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα και εγγυάται μεγάλη ασφάλεια αποτρέποντας την ολίσθηση του πίσω τροχού σε επικίνδυνα οδοστρώματα όπως είναι η βρεγμένη άσφαλτος.

Το 3-κάναλο σύστημα ABS σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Continental και μεγιστοποιεί την ενεργητική ασφάλεια εμποδίζοντας το μπλοκάρισμα των τροχών κατά το φρενάρισμα και παρέχοντας πλήρη έλεγχο σε κάθε περίπτωση. Το Piaggio MP3 αξιοποιεί ένα σύστημα πέδησης και στους τρεις τροχούς, με δίσκους διαμέτρου 258 χιλιοστών. Αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και ομαλή λειτουργία παρέχουν και οι μεγάλης διαμέτρου 13 ιντσών μπροστινοί τροχοί.

Το Piaggio MP3 όμως οφείλει την επιτυχία του και στην αποκλειστική τεχνολογία της  Piaggio για την ανεξάρτητη κίνηση των μπροστινών τροχών. Οι τροχοί ελέγχονται από ένα μοναδικής σχεδίασης σύστημα σύνδεσης των αναρτήσεων με τέσσερις αρθρώσεις. Είναι ένα σύστημα που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από τον κορυφαίο ευρωπαϊκό Όμιλο πριν από κάθε άλλο κατασκευαστή στον κόσμο, για να εξασφαλιστεί μέγιστη οδηγική απόλαυση με υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Ο μηχανισμός κλίσης αποτελείται από τέσσερις βραχίονες από κράμα αλουμινίου προσαρμοσμένους σε τέσσερις αρθρώσεις στο κεντρικό περίβλημα και δύο πλευρικά περιβλήματα συνδεδεμένα στους βραχίονες μέσω πείρων και σφαιρικών ρουλεμάν. Κάτω από τα πλευρικά περιβλήματα, το δεξιό και το αριστερό άκρο του τιμονιού ενώνονται σε έναν κλασικό μονό βραχίονα.

Ο μηχανισμός μπλοκαρίσματος της μπροστινής ανάρτησης, που χαρακτηρίζει το ιταλικό τρίτροχο σκούτερ, μετατρέπει την ισορροπία του Piaggio MP3 από δυναμική σε στατική. Ανάψτε τον κινητήρα του Piaggio MP3 και θα διαπιστώσετε ότι διατηρεί την ισορροπία του στους τρεις τροχούς, χωρίς να χρειάζεται το σταντ (το οποίο είναι διαθέσιμο). Για να συνεχιστεί η κανονική λειτουργία, ανοίξτε το γκάζι ή πατήστε το ειδικό κουμπί. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πατάτε καθόλου τα πόδια σας στο έδαφος και μπορείτε να σταθμεύετε το Piaggio MP3 οπουδήποτε, εύκολα και άκοπα

Πλατφόρμα πολυμέσων της Piaggio, σε μόνιμη σύνδεση με smartphone

Η προηγμένη πλατφόρμα πολυμέσων της Piaggio, η οποία είναι διαθέσιμη στη μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για το Piaggio MP3, συνδέει το smartphone σας στο ηλεκτρονικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ένα όργανο πολλαπλών χρήσεων, έναν υπολογιστή που μεταξύ πολλών άλλων λειτουργιών προβάλλει ταυτόχρονα δεδομένα όπως είναι η ταχύτητα, οι στροφές, η ισχύς και η ροπή του κινητήρα σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η επιτάχυνση σε ευθεία, η κλίση στις στροφές, η μέση και η στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, η μέση ταχύτητα και η τάση της μπαταρίας. Η σύνδεση του smartphone με την πλατφόρμα πολυμέσων της Piaggio μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή χαρτών και διαδρομών ή για τον εντοπισμό τοποθεσιών, όπως πρατήρια καυσίμων και σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης. Η λειτουργία ελέγχου κατάστασης των ελαστικών αξιοποιεί τους αισθητήρες του οχήματος και το smartphone για να ελέγξει το επίπεδο φθοράς και τον αέρα των ελαστικών, προειδοποιώντας αμέσως τον οδηγό μόλις ανιχνεύσει πιθανό πρόβλημα. Η λειτουργία γενικού ελέγχου ελέγχει τη συνολική κατάσταση του οχήματος.

Ολοκληρωμένη γκάμα αξεσουάρ

Η γκάμα των αξεσουάρ για το Piaggio MP3 βασίζεται σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία σχεδίασης: μεγάλη άνεση χωρίς συμβιβασμούς και ευκολία χρήσης σε κάθε μετακίνηση. Η γκάμα σχεδιάστηκε για διατήρηση του ρόλου του MP3, ως ένα κοσμοπολίτικο σκούτερ για καθημερινή απόλαυση στην οδήγηση.

Η βαλίτσα 50lt αφαιρείται πολύ εύκολα και μπορεί να χωρέσει δύο full-face κράνη. Το καπάκι είναι βαμμένο στο ίδιο χρώμα με το όχημα και διαθέτει άνετη πλάτη συνεπιβάτη στο υλικό και χρώμα της σέλας για πιο ξεκούραστες και απολαυστικές διαδρομές. Η βαλίτσα διατίθεται και με χωρητικότητα 37lt.

Τα αξεσουάρ μεταφοράς ολοκληρώνονται με ένα ζεύγος πλαϊνών βαλιτσών (με συνολική χωρητικότητα 42lt) και μια ανθεκτική σε χτυπήματα βαλίτσα πίσω με χωρητικότητα 30lt. Είναι  κατασκευασμένες από θερμικά διαμορφωμένο πλαστικό, διαθέτουν μηχανισμό γρήγορης απελευθέρωσης και η εμφάνισή τους ταιριάζει τέλεια με το στυλ του σκούτερ.

Ο ανεμοθώρακας είναι κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας ανθεκτικό υλικό και προσφέρει εξαιρετική προστασία από τον αέρα και τα καιρικά φαινόμενα. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην αισθητική του με στηρίγματα που έχουν το ίδιο φινίρισμα με άλλες λεπτομέρειες του οχήματος.

Η προστασία ποδιών είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο αξεσουάρ για καθημερινή χρήση στην πόλη που σχεδιάστηκε για μέγιστη προστασία από το κρύο και τη βροχή. Για λόγους ασφαλείας σχεδιάστηκε παράλληλα με το όχημα και παρέχει μέγιστη σταθερότητα ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες. Διαθέσιμη είναι επίσης και η προστασία ποδιών Comfort+, που προσφέρει μεγάλη προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Σχεδιάστηκε ειδικά για τις διαστάσεις του σκούτερ, είναι αδιάβροχο και πολυμορφικό με εύκολα αφαιρούμενα τμήματα και διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα με ειδικά σχεδιασμένα στοιχεία που αποτρέπουν την μετατόπιση και τον κυματισμό από τον αέρα.

Για μεγάλη άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες είναι διαθέσιμο και σετ θερμαινόμενων αξεσουάρ. Περιλαμβάνει σύστημα θέρμανσης της προστασίας ποδιών και θερμαινόμενα γκριπ. Το σύστημα ελέγχεται από μια ειδική μονάδα με τέσσερα επίπεδα θερμότητας. Άλλα αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν για μεγαλύτερη προστασία του αναβάτη και του οχήματος και μεγιστοποίηση της χρηστικότητας του Piaggio MP3, είναι οι προστασίες χεριών με ειδική θερμομόνωση, η τσάντα ποδιάς χωρητικότητας 16lt, ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα και μηχανικό αντικλεπτικό που κλειδώνει το τιμόνι με τη σέλα.

Εναλλακτικά της σέλας Comfort με ένθετα από gel κάτω από το κάλυμμα για μεγάλη άνεση του οδηγού και του συνεπιβάτη, το σκούτερ μπορεί να εξοπλιστεί με την νέα σέλα Comfort+, η οποία διαθέτει καινοτόμο ελαστικό κάλυμμα τριών διαστάσεων και βελτιωμένο σχήμα για ακόμα περισσότερη άνεση. Η μοναδική της σχεδίαση με ένθετα που προσφέρουν μια καλαίσθητη αντίθεση και ανάγλυφο λογότυπο, προσθέτει μια ακόμη πινελιά πολυτέλειας στο σκούτερ.

Τα νέα ειδικά αμορτισέρ της Bitubo (διαθέσιμα στις εκδόσεις των 500 κ.εκ.) αυξάνουν την άνεση και τη σταθερότητα του οχήματος σε όλες τις οδηγικές και οδικές συνθήκες. Αυτά τα αμορτισέρ επιτρέπουν ρυθμίσεις ακριβείας ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου χωρίς τη χρήση εργαλείων και διαθέτουν εργοστασιακές ρυθμίσεις για την υδραυλική απόσβεση συμπίεσης. Διαθέτουν επίσης ξεχωριστό δοχείο αερίου/λαδιού για ακόμη καλύτερη ψύξη σε συνθήκες απαιτητικής χρήσης, καθώς και μηχανισμό απόσβεσης των κραδασμών.

Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό του MP3 500 hpe Business και ως αξεσουάρ στα υπόλοιπα μοντέλα. Είναι το πρώτο σύστημα πλοήγησης που έχει σχεδιαστεί από την TomTom ειδικά για σκούτερ. Αυτή είναι μια ειδική έκδοση που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την Piaggio, με custom συσκευασία, κάλυμμα και αδιάβροχη οθόνη.

Μια νέα σειρά κρανών είναι διαθέσιμη για την γκάμα Piaggio MP3, Προσφέρει hi-tech σχεδίαση, ασφάλεια, άνεση και μέγιστη προστασία.

Η γκάμα ανοιγόμενων κρανών της Piaggio διαθέτη κελύφη από θερμοπλαστικό υλικό και χαρακτηρίζεται από την πρωτοποριακή της σχεδίαση. Με αφαιρούμενη και πλενόμενη αντιαλλεργική επένδυση, σύστημα κλειδώματος mico-ratchet, αντηλιακή εσωτερική ζελατίνα, αντιχαρακτική εξωτερική ζελατίνα και σύστημα αερισμού με πολλούς αεραγωγούς, αυτά τα κράνη παρέχουν πολύ μεγάλη άνεση και προστασία. Είναι διαθέσιμα σε χρωματισμούς White και Army Green που ταιριάζουν απόλυτα με τα χρώματα του οχήματος. Καλύπτουν τις προδιαγραφές  ECE 22-05.

Το κράνος Carbonskin demi jet προτείνεται για μικρότερες διαδρομές ή καθημερινή αστική μετακίνηση. Διαθέτει διπλή ζελατίνα (μια διάφανη εξωτερική και μια εσωτερικά αναδιπλούμενη φιμέ). Αυτό το κράνος παρέχει ευκολία, τέλεια εφαρμογή και πολύ μικρό βάρος. Διαθέτει επίσης αφαιρούμενα και πλενόμενα εσωτερικά τμήματα, καθώς και μικρομετρικό κλείσιμο. Για ακόμη καλύτερη εμφάνιση, διαθέτει μια διαμήκη ανάγλυφη λωρίδα από οικολογικό δέρμα με μοτίβο σε στυλ ανθρακονήματος. Διατίθεται στα ίδια χρώματα με το Piaggio MP3.

Τα καλοκαιρινά γάντια της γκάμας Piaggio είναι εύκολα στη χρήση, άνετα και ελαφριά. Εξασφαλίζουν πολύ καλή αίσθηση, τέλειο έλεγχο και πολύ μεγάλη άνεση κατά την οδήγηση του Piaggio MP3. Η απόλυτη προστασία επιτυγχάνεται μέσω του αντιτριβικού ελαστικού υλικού, των μεγάλων ενισχύσεων στις παλάμες και των μαλακών λαστιχένιων προστατευτικών στα δάχτυλα, τα οποία υπό συνθήκες κανονικής χρήσης, είναι σχεδόν αόρατα. Τα γάντια καλύπτουν τις προδιαγραφές EN 13459.

*Δελτίο Τύπου Piaggio

Piaggio MP3 500 hpe Sport και Business Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας Μονοκύλινδρος MASTER hpe, 4 χρονος
Κυβισμός 493 cm3
Διάμετρος x διαδρομή 94 mm x 71 mm
Μέγιστη Ισχύς 32,5 kW (44,2 CV) στις 7750 σαλ
Μέγιστη ροπή 47,5 Nm στις 5500 σαλ
Χρονισμός Μονός εκκεντροφόρος επικεφαλής (SOHC) με 4 βαλβίδες con
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική επαγωγικού τύπου με μεταβλητό αβάνς που ελέγχεται από τον εγκέφαλο ψεκασμού CPU. Κύκλωμα κλειστού βρόγχου με αισθητήρα λ στην εξάτμιση. Αντικλεπτικό σύστημα immobilizer, αναστολή της λειτουργίας της αντλίας καυσίμου όταν το όχημα ανατραπεί. Ανάφλεξη διπλού σπινθήρα. Διπλή χαρτογράφηση για την διαχείριση του γκαζιού (STD και ECO). Έλεγχος πρόσφυσης (ASR)
Σύστημα ψύξης Με υγρό
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Εκκίνηση Ηλεκτρική
Μετάδοση Αυτόματο κιβώτιο CVT με διαχειριστή ροπής
Τύπος συμπλέκτη Αυτόματος φυγοκεντρικός ξηρός
Πλαίσιο Σωληνωτό από ατσάλι υψηλής αντοχής
Εμπρόσθια ανάρτηση Αρθρωτό τετράπλευρο – Διαδρομή: 85 mm. Σύστημα ηλεκτρο-υδραυλικού κλειδώματος των αναρτήσεων
Οπίσθια ανάρτηση Διπλό υδραυλικό αμορτισέρ, με 4 θέσεις ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου (διπλό αμορτισέρ αερίου με συνεχή ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου στην έκδοση Sport)  – Διαδρομή: 108 mm
Φρένο μπροστά Διπλό δισκόφρενο Ø 258 mm
Φρένο πίσω Δισκόφρενο Ø 240 mm
Τροχοί μπροστά Κράματος αλουμινίου 13″ x 3,00
Τροχός πίσω Κράματος αλουμινίου 14″ x 4,50
Σύστημα πέδησης ABS με συνδυασμένη πέδηση στο πεντάλ
Ελαστικά μπροστά Χωρίς αεροθάλαμο 110/70-13”
Ελαστικό πίσω Χωρίς αεροθάλαμο 140/70-14”
Μήκος/πλάτος 2.200 mm / 800 mm
Μεταξόνιο 1.540 mm
Ύψος σέλας 790 mm
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 12 λίτρα (από τα οποία 1,8 λίτρα ρεζέρβα)
Κατανάλωση καυσίμου (κύκλος WMTC) 4 l/100 km
Εκπομπές ρύπων (κύκλος WMTC) 92 g/km
Έγκριση τύπου Euro 4

 

Piaggio MP3 350 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας Μονοκύλινδρος, 4 χρονος
Κυβισμός 330 cm3
Διάμετρος x διαδρομή 78 mm x 69 mm
Μέγιστη Ισχύς 22,5 kW (30,6 CV) στις 8500 σαλ
Μέγιστη ροπή 29 Nm στις 6250 σαλ
Χρονισμός Μονός εκκρεντροφόρος επικεφαλής (SOHC), με 4 βαλβίδες
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική επαγωγικού τύπου με μεταβλητό αβάνς που ελέγχεται από τον εγκέφαλο ψεκασμού CPU. Κύκλωμα κλειστού βρόγχου με αισθητήρα λ στην εξάτμιση. Αντικλεπτικό σύστημα immobilizer, αναστολή της λειτουργίας της αντλίας καυσίμου όταν το όχημα ανατραπεί. Έλεγχος πρόσφυσης (ASR)
Σύστημα ψύξης Με υγρό
Λίπανση Ξηρό κάρτερ
Εκκίνηση Ηλεκτρική
Μετάδοση Αυτόματο κιβώτιο CVT με διαχειριστή ροπής
Τύπος συμπλέκτη Πολύδισκος σε λουτρό λαδιού
Πλαίσιο Σωληνωτό από ατσάλι υψηλής αντοχής
Εμπρόσθια ανάρτηση Αρθρωτό τετράπλευρο – Διαδρομή: 85 mm. Σύστημα ηλεκτρο-υδραυλικού κλειδώματος των αναρτήσεων
Οπίσθια ανάρτηση Διπλό υδραυλικό αμορτισέρ, με 4 θέσεις ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου – Διαδρομή: 102 mm
Φρένο μπροστά Διπλό δισκόφρενο Ø 258 mm
Φρένο πίσω Δισκόφρενο Ø 240 mm
Τροχοί μπροστά ABS με συνδυασμένη πέδηση στο πεντάλ
Τροχός πίσω Κράματος αλουμινίου 13″ x 3,00
Σύστημα πέδησης Κράματος αλουμινίου 14″ x 4,00
Ελαστικά μπροστά Χωρίς αεροθάλαμο 110/70-13”
Ελαστικό πίσω Χωρίς αεροθάλαμο 140/70-14”
Μήκος/πλάτος 2.200 mm / 800 mm
Μεταξόνιο 1.545 mm
Ύψος σέλας 790 mm
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 12 λίτρα (από τα οποία 1,8 λίτρα ρεζέρβα)
Κατανάλωση καυσίμου (κύκλος WMTC) 3,9 l/100 km
Εκπομπές ρύπων (κύκλος WMTC) 91 g/km
Έγκριση τύπου Euro 4