Με μία εξαιρετική επίδοση ο Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) κατέκτησε την πρώτη θέση στο Germany Grand Prix, διασχίζοντας την γραμμή του τερματισμού με διαφορά 0.066 δευτερολέπτων μπροστά από τον Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) και 0.574 δευτερολέπτων από τον Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46) που κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο ένατος γύρος στην πίστα Sachsenring ξεκίνησε με τον Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) να κατακτά την holeshot και να ηγείται του πρώτου γύρου ακολουθούμενος από τους Tom thi (CarXpert Interwetten) και Morbidelli, ωστόσο στον επόμενο γύρο ο Ελβετός αναβάτης πήρε το προβάδισμα από τον Marquez, ενώ τους προπορευόμενους ακολούθησε ο Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP).

Ο αγώνας ωστόσο έληξε πρόωρα για τον Ισπανό αναβάτη, καθώς υπέστη μια πτώση στον πέμπτο γύρο και συγκεκριμένα στη στροφή 2, επιτρέποντας στους κύριους αντιπάλους τους να διεκδικήσουν την νίκη και οι οποίοι πλέον απειλούνταν από τον Cortese και τον Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) που κατάφερε να απομακρυνθεί από την αναμέτρηση μεταξύ των Simone Corsi (Speed ​​Up Racing), Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) και Bagnaia.

Λίγο αργότερα ο Oliveira κατάφερε να προσπεράσει τον Cortese περνώντας στην τρίτη θέση με διαφορά 2,5 δευτερολέπτων από τους προπορευόμενους. Ο Luthi που παρέμενε στην πρώτη θέση δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα καθώς στον όγδοο γύρο ο Morbidelli πήρε την ηγεσία του αγώνα. Ο Ελβετός αναβάτης αντεπιτέθηκε ωστόσο στον δωδέκατο γύρο έχασε το μπροστινό επιτρέποντας στον Morbidelli να παραμείνει επικεφαλής.

Πίσω από τον Ιταλό ο Oliveira κατάφερε να βελτιώσει τον ρυθμό του μειώνοντας την απόσταση σε κάθε γύρο ενώ στον προτελευταίο γύρο επιχείρησε και κατάφερε να πάρει για λίγο το προβάδισμα, ωστόσο ο ηγέτης του Πρωταθλήματος διεκδίκησε εκ νέου την θέση του στην οποία και παρέμεινε μέχρι την λήξη του αγώνα.

Μετά την πτώση του Luthi, η τρίτη θέση αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των Corsi, Bagnaia και Pasini, ενώ δύο γύρους πριν από την λήξη του αγώνα ο Bagnaia αναδείχθηκε ο νικητής της αναμέτρησης καθώς πήρε το προβάδισμα και την τρίτη θέση στο βάθρο ακολουθούμενος από τους Corsi και Pasini στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο Jorge Navarro (Federal Oil Gresini Moto2) και ο Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 το 2016 τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση ενώ  οι Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP) και Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia) οριστικοποίησαν την πρώτη δεκάδα.

Γκαλερί