Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας έκανε πρεμιέρα στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και η τετραμελής ομάδα νέων αναβατών της πορτοκαλί αρμάδας έδωσε βροντερό παρών. Με νέα προσωπικά best lap από όλους τους οδηγούς, νίκη στη νεοσύστατη κατηγορία SS300 αλλά και βάθρα στους νέους αγωνιζομένους όλη η ομάδα ήταν ενθουσιασμένη με την προσπάθεια. Η αγωνιστική παρουσία και η οργάνωση της ομάδας υπό τη καθοδήγηση του Πολυπρωταθλητή Σάκη Σκούρτα απέσπασε τα χειροκροτήματα εντός της πίστας αλλά και επαίνους για τη συνολική παρουσία της το τριήμερο.

«Ο αγώνας του ήταν μοναχικός αφού δεν υπήρχε ουσιαστικός ανταγωνισμός. Παρ’ όλα αυτά, ο Βασίλης έδωσε λίγο θέαμα προσπαθώντας να μείνει μερικούς γύρους μπροστά από racing 250 αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα τους κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα στη τρίτη θέση γενικής μέχρι το τερματισμό και την πρώτη νίκη στην SS300.

Κυριάκος Λιούτας μετά την μεγάλη του αποχή λόγω προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις είχε λίγο χρόνο προπόνησης και είναι φυσικό να αργήσει να βρει ρυθμό. Όμως, μπήκε στο παλιό του mode για να φτάσει στα περσινά επίπεδα χρόνων και να καταφέρει να τερματίσει 2ος στη κατηγορία των Νέων αναβατών..

Ο Λιγομίλητος  αναβάτης της ομάδας, Γιάννης Χάλαρης, είναι δεκτικός στους στόχους που του θέτω και τους πετυχαίνει. Από της δοκιμές κατάλαβα πως πρέπει ο ίδιος να ανησυχώ για το τι του λείπει αλλά και τι πρέπει να βελτιώσουμε. Σαν υπεύθυνος της ομάδας αυτής που έχει να κάνει με ηλικίες 15-16-17-18 χρόνων, πρέπει να διαθέτω ακόμα και γνώσεις ψυχολόγου μιας και το νεαρό της ηλικίας απαιτεί “ξεκλείδωμα” των παιδιών. Ο Γιάννης σε αυτό το Σαββατοκύριακο είχε μια ικανοποιητική για την ομάδα και τον ίδιο παρουσία κατεβάζοντας αρκετά τους δικούς του χρόνους και κατακτώντας την 3η θέση στο βάθρο των Νέων χωρίς να απειληθεί η θέση του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Θωμάς Σκούρτας, νεότερος αναβάτης της ομάδας και λιγότερο έμπειρος αγωνιστικά, δεν στάθηκε τυχερός να αποκομίσει στοιχεία μάχης με τους συναθλητές του. Πήρε την πρώτη του εκκίνηση και στην πρώτη στροφή Κ1  συγκρούστηκε με έναν συναθλητή του και έκανε έξοδο στα χώματα ευτυχώς χωρίς πτώση. Ξαναμπήκε κάνοντας προσπάθεια να πιάσει το προπορευόμενο γκρουπ κάνοντας συνεχή και σταθερό γυρολόγιο στο 1,10 +- και με ταχύτερο 1,09,600! Τερμάτισε τελικά στην 6η θέση επιβεβαιώνοντας ότι εκκίνηση πολλές φορές είναι ο μισός αγώνας.»

#72 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ – KTM RC 390
1ος Κατηγορία SS300 

“Ο καιρός μας έκανε την χάρη! Όλοι δουλέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε στον πρώτο μας αγώνα σαν ομάδα. Προσωπικά είχα να εξοικειωθώ με μια νέα μοτοσικλέτα, νέα ελαστικά και διαφορετικά αμορτισέρ! Η Παρασκευή ήταν μια ημέρα δοκίμων όπου ενώ δυσκολευτήκαμε λίγο να ρυθμίσουμε την μοτοσικλέτα μου λόγο του δυνατού αέρα κατάφερα να είμαι σε καλό γυρολόγιο μέσα στην πίστα και να επιτύχω από την αρχή τους περσινούς μου χρόνους! Την Κυριακή βίωσα μια πολύ ωραία εμπειρία αφού στήθηκα στην σχάρα εκκίνησης ανάμεσα στις καθαρόαιμες αγωνιστικές μοτοσικλέτες της κατηγορίας 250! Έκανα πολύ καλή εκκίνηση και οδήγησα τον αγώνα και για τις 2 κατηγορίες για μερικούς γύρους. Στην συνέχεια οι καθαρά racing μοτοσικλέτες άρχισαν να απομακρύνονται με αποτέλεσμα να οδηγώ πλέον τον αγώνα της κατηγορίας μου με σταθερούς ρυθμούς μέχρι το τέλος και να κερδίσω!”

#88 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΙΟΥΤΑΣ – KTM RC 390
2ος Κατηγορία Νέων

“Ο πρώτος αγώνας του ΠΠΤ 2017 με τα καλά του και τα λιγότερο καλά του ολοκληρώθηκε. Στα θετικά είναι φυσικά ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα!! Επιτέλους ήρθε η μέρα που όλοι εμείς οι οδηγοί περιμέναμε και για εμένα είναι διπλή χαρά μιας και από φέτος ανήκω στην οργανωμένη ομάδα KTM Skourtas Racing Center με πολλά σχέδια για το μέλλον.”

#5 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ – KTM RC 390
3ος Κατηγορία Νέων
“Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του ΠΠΤ στην πίστα των Μεγάρων. Η Παρασκευή ήταν μια ημέρα προσαρμογής με την “καινούργια” μοτοσικλέτα και τον εξοπλισμό μου. Το Σάββατο τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά. Από το πρωί κατέβασα αρκετά τους χρόνους μου σε σχέση με την Παρασκευή και ήμουν έτοιμος να πετύχω έναν καλό χρόνο στο πρώτο σκέλος τον χρονομετρημένων δοκιμών. Ο αγώνας που έκανα ήταν σχετικά μοναχικός αφού μετά από πέντε γύρους άνοιξα την διαφορά από τους συναθλητές που ακολουθούσαν, με αποτέλεσμα να καταφέρω να τερματίσω στην τρίτη θέση. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω των πατέρα μου, την Michelin μαζί με τον κύριο Ντίνο Πετρή, την ομάδα μου KTM Skourtas Racing Center και τον Γιάννη Τζορτζόπουλο για τον εξοπλισμό που μου παρείχε.”

#51 ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ – KTM RC 390
6ος Κατηγορία Νέων
“Το τριήμερο αυτό έγιναν παρά πολλά βήματα και για εμάς τους οδηγούς αλλά και την ομάδα. Tην Παρασκευή στις δοκιμές είχε πολύ αέρα και δεν μπόρεσα να κάνω κάτι καλό αλλά κάποια στιγμή που οι ριπές αέρα υποχώρησαν προσπάθησα να κάνω κάτι καλύτερο για την επόμενη μέρα που ήταν τα χρονομετρημένα, Το Σάββατο στα ελεύθερα χρονομετρημένα κατάλαβα κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να κάνω καλύτερο προσωπικό χρόνο όμως στα πρώτα χρονομετρημένα είχα μια ατυχία και στη Κ1 είχα μια ανώδυνη πτώση τόσο για εμένα όσο και για την KTM RC 390 μου. Την Κυριακή, ημέρα αγώνα πλέον, έκανα αρκετά καλή εκκίνηση όμως στην πρώτη στροφή είχα μια επαφή με έναν συναθλητή με αποτέλεσμα να βγω εκτός πίστας. Επανήλθα στον αγώνα κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να μη χάσω επαφή με το προπορευόμενο γκρουπ αλλά δε τα κατάφερα τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση.”

Το επόμενο ραντεβού της αγωνιστικής ομάδας KTM SKOURTAS RACING CENTER είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (28-29) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης για τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.