Τρία χρόνια μετά τη ρηξικέλευθη εμφάνιση των Ninja H2R και Ninja H2, η Kawasaki παρουσιάζει μια νέα υπερτροφοδοτούμενη μοτοσυκλέτα, τη Ninja H2 SX. Εξοπλισμένη με κινητήρα με Ισορροπημένη Υπερτροφοδότηση (Balanced Supercharged) 2ης γενιάς, η νέα Ninja H2 SX μεταφέρει την έξαψη και τη χαρακτηριστική παροχή ισχύος 200 PS της Ninja H2 στην Sport Touring κατηγορία. Η απόλυτη sport tourer είναι εδώ!

Οι Ninja H2/H2R είχαν γεννηθεί από μια καθαρή επιδίωξη των απόλυτων επιδόσεων και δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν στους αναβάτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης. Η νέα Ninja H2 SX εξερευνά μια διαφορετική κατεύθυνση, αυτή του Sport Touring. Η τεχνολογία της Ισορροπημένης Υπερτροφοδότησης, ανεπτυγμένη in-house από την ίδια την Kawasaki, δίνει έμφαση στην καθημερινή χρήση στο δρόμο, προσφέροντας εξαιρετικά γραμμική παροχή ισχύος στο χαμηλό-μεσαίο φάσμα στροφών, σε συνδυασμό με μεγάλη οικονομία καυσίμου (ακόμα καλύτερη και από το “ατμοσφαιρικό” sport tourer Z1000SX). Αυτή η ρύθμιση του κινητήρα ευνοεί την οδήγηση μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας ταυτόχρονα τη μοναδική αίσθηση επιτάχυνσης που μόνο ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας Kawasaki μπορεί να δώσει.

Η πολύ καλή αναλογία ισχύος/βάρους της Ninja H2 SX, σε συνδυασμό με τη φυσική θέση οδήγησης, την εξαιρετική οδηγική άνεση, τη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και τον ευέλικτο χειρισμό, ενισχύουν τις touring δυνατότητες. Η Ninja H2 SX είναι επιπλέον εξοπλισμένη με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές και ηλεκτρονικά βοηθήματα αναβάτη, όπως η τελευταία Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU) της Kawasaki, Kawasaki Cornering Management Function, Cruise Control, Kawasaki Traction Control, Επιλογές Ισχύος, Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System, κ.α.

 

Σε αντίθεση με τις Ninja H2/H2R, στη Ninja H2 SX ο αναβάτης μπορεί να μοιραστεί τη μοναδική οδηγική εμπειρία μαζί με συνεπιβάτη, χάρη στο αναθεωρημένο από τη Ninja H2 πλαίσιο χωροδικτύωμα (Trellis) που μπορεί να υποστηρίξει ωφέλιμο βάρος 190 kg. Οι μηχανολόγοι της Kawasaki εξασφάλισαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας ακόμη και με δεύτερο άτομο ή βαλίτσες, αναπτύσσοντας ένα νέο, πιο άκαμπτο πλαίσιο με μακρύτερο μεταξόνιο και διαφορετική γωνία τιμονιού, που προσφέρει σταθερότητα και σιγουριά σε υψηλές ταχύτητες.

Η νέα Ninja H2 SX θα είναι διαθέσιμη σε 2 εκδόσεις: τη standard Ninja H2 SX και τη Ninja H2 SX Special Edition (SE). Προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο τεχνολογίας στην κατηγορία, η έκδοση SE διαθέτει εντυπωσιακά extra χαρακτηριστικά, όπως Quick Shifter (που επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων), LED cornering lights με αισθητήρα γωνίας κλίσης, Kawasaki Launch Control Mode καθώς και πίνακα οργάνων με TFT οθόνη.

Γκαλερί