Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
HSBK 2020 ǀ 3ος-4ος γύρος ǀ 23-25 Οκτωβρίου ǀ Μέγαρα  

Χρονομετρημένες Δοκιμές

 • Open: Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος / Yamaha

 • Racing: Ανδρέας Παργινός / Aprilia

 • Νέοι: Γιώργος Γερακινάκης / Yamaha

 • SS300: Παναγιώτης Κόκκινος / ΚΤΜ

 • Superbikes: Σωτήρης Μπεγνής / Yamaha

 • Supersport: Δημήτρης Καρακώστας / Honda

Το «απόλυτο» ρεκόρ των φετινών pole positions πέτυχαν σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες του δεύτερου φετινού διπλού αγώνα του HSBK 2020 οι αναβάτες που είχαν κυριαρχήσει στις χρονομετρημένες δοκιμές και του πρώτου, στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, κατά τη σημερινή ημέρα που άνοιξε η αυλαία του 3ου & 4ου φετινού γύρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας.

Η δεύτερη φετινή αγωνιστική συνάντηση του HSBK ξεκίνησε με μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών, συνολικά 35 σε ολες τις κατηγορίες – ενώ αύριο (Σάββατο 24/10) θα ολοκληρωθεί και η λίστα συμμετοχών του 2ου γύρου του Supermoto Cup, το οποίο διοργανώνεται φέτος στο πλαίσιο της Ταχύτητας. Με αυτόν τον τρόπο, οι αγωνιζόμενοι υποστηρίζουν έμπρακτα στην προσπάθεια της ΑΜΟΤΟΕ και της IRON TEAM για το θεσμό της Ταχύτητας, σε μια εποχή που η πανδημία του Covid19 προβάλλει ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες.

Η σημερινή ημέρα στα Μέγαρα, ηλιόλουστη και με ιδανική θερμοκρασία, ήταν ό,τι καλύτερο για να προσφέρουν οι αναβάτες ορισμένες εξαιρετικές επιδόσεις σε κάθε κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι με τους χρόνους που πέτυχε καθένας αγωνιζόμενος στη δεύτερη περίοδο των χρονομετρημένων δοκιμών, διαμορφώθηκε η σειρά εκκίνησης και για τους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου – καθώς κάθε ημέρα λογίζεται και ως ξεχωριστός αγώνας για το Πρωτάθλημα.

Τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας πέτυχε στην ισχυρότερη κατηγορία, των Superbikes, ο Σωτήρης Μπεγνής (Yamaha) με 57.632 εμπρός από τους Δημήτρη Παπαγγέλου και Σάκη Συνιώρη. Οι δύο πρώτοι είχαν μοιραστεί τις νίκες στον πρώτο αγώνα, κι έτσι αυτό το διήμερο επιφυλάσσει τη μονομαχία τους για τον φετινό τίτλο.

Αντίθετα, με δύο νίκες στους ισάριθμους πρώτους φετινούς αγώνες, άλλο ένα βήμα για το πρωτάθλημα έκαναν με τις σημερινές τους poles ο Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος (Yamaha) στην κατηγορία Open και ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda) στην Supersport. Δίπλα στον Θεοδωρόπουλο στην πρώτη σειρά της Open θα παραταχθούν οι Γιάννης Μπούρος και Επαμεινώνδας Καρυώτης, ενώ δίπλα στον Καρακώστα στη Supersport οι Χρήστος Παπανικολαου και Σταύρος Τριντής.

Στην κατηγορία Racing, οι Ανδρέας Παργινός (Aprilia) και Γιώργος Κίτσος (Honda) συνέχισαν και σήμερα τη μονομαχία τους, που τους χάρισε από μία νίκη στον πρώτο διπλό αγώνα, και θα κορυφωθεί ως την Κυριακή για την ανάδειξη του φετινού Πρωταθλητή. Ο Παργινός βγήκε νικητής και αυτή τη φορά στη μάχη τους για την pole, ενώ τρίτος θα παραταχθεί ο Γιώργος Γερακιανάκης (Yamaha), που επικράτησε του Γιάννη Περιστερά στη μάχη των Νέων. Ταχύτερος της SS300 ήταν ο Παναγιώτης Κόκκινος (ΚΤΜ).

Μετά το πρωινό Warm-up (στις 9:00-10:15 π.μ.) οι αγώνες το Σάββατο 24/10 και την Κυριακή 25/10 θα ξεκινήσουν στις 10:45 π.μ. Ενδιάμεσα, αύριο θα γίνουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές του θεαματικού Supermoto Cup και την Κυριακή οι δύο αγώνες για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου του θεσμού. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των απαγορεύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, δεν επιτρέπεται η προσέλευση θεατών.

*Δελτίο Τύπου HSBK

*Αποτελέσματα χρονομετρημένων