Η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσικλετών Hesketh Motorcycles δημιούργησε το τρίτο μοντέλο της, το Valiant SC roadster, η ονομασία του οποίου είναι εμπνευσμένη από το αεροσκάφος “Valiant” της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας της εταιρείας Vickers-Armstrongs.

Οι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού γνωρίζουν ότι η ομάδα Lord Hesketh συμμετείχε στους κορυφαίους αγώνες αυτοκινήτων από το 1972 μέχρι το 1978 και ανέδειξε τον οδηγό James Hunt, ο οποίος το 1975 κατέκτησε την μοναδική νίκη της ομάδας οδηγώντας ένα Hesketh. Λίγο αργότερα η Hesketh Racing αποσύρθηκε από την F1, ενώ στις αρχές του 1980 ο ιδιοκτήτης της προσπάθησε να δημιουργήσει μια επιχείρηση μοτοσικλετών, με την εισαγωγή της αγγλικής κατασκευής V1000, η οποία όμως σύντομα περιήλθε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας, η Hesketh πέρασε στα χέρια του Paul Sleeman που μετέφερε την μονάδα παραγωγής στο Surrey των Ηνωμένων Πολιτών, ωστόσο το 2014 ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο την “Hesketh 24” που ουσιαστικά αποτελούσε φόρο τιμής στον θρυλικό James Hunt ενώ η παραγωγή του περιορίστηκε σε μόλις 24 μοτοσικλέτες. Αυτή τη φορά ο Sleeman δεν προσπάθησε να αντιγράψει την V1000, αντίθετα ενίσχυσε την “Hesketh 24” με έναν υδρόψυκτο S&S X-Wedge V2 κινητήρα 1.950 κ.εκ. με high-end περιφερειακά και ποικίλα αγγλικά εξαρτήματα.

Η Valiant SC τροφοδοτείται από ένα S&S X-Wedge V2 κινητήρα, 2.097 κ.εκ. σε συνδυασμό με έναν υπερτροφοδότη Rotrex που αποδίδει εντυπωσιακά 210 ίππους (156,6 kW) στις 5.500 στροφές με ροπή 295 Nm (217,6 lb-ft) σχεδόν στις 3.000 στροφές, ενώ το καθαρό της βάρος ανέρχεται στα 239 κιλά.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας στηρίζεται σε ένα εξαιρετικά ραφινάτο ατσάλινο πλαίσιο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την GIA Engineering, με ένα ψαλίδι τύπου box-type το οποίο λειτουργεί και ως δοχείο λαδιού. Την λειτουργία των μπροστινών αναρτήσεων έχουν αναλάβει η Ohlins και K-Tech, ενώ τα δύο πίσω αμορτισέρ είναι τα Razor K-Tech. Στα μπροστινά φρένα υπάρχουν δύο εξαπίστονες δαγκάνες της Pretech, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται μια τετραπίστονη δαγκάνα Brembo. Η τελευταία πινελιά είναι ένα μικρό κοντέρ της Smiths, ενώ ο λοιπός εξοπλισμός της μοτοσικλέτας είναι χειροποίητος από αλουμίνιο, στον οποίο περιλαμβάνονται τα πηνία, οι τροχοί, τα καλύμματα μασπιέ και τα πατάκια.

Σύμφωνα με την Hesketh Motorcycles, τα πρώτα μοντέλα Valiant SC αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το καλοκαίρι του 2018.

Γκαλερί

[show_avatar email=4 show_name=true]