Το Smoked Garage έχει μια μακρά ιστορία στις custom μοτοσικλέτες. Όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια σε ένα πολύ μικρό γκαράζ στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου οι ιδιοκτήτες εξέλισσαν τις προσωπικές τους μοτοσικλέτες προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την ταχύτητά τους. Έκτοτε η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες όπως Kawasaki, Royal Enfield, Triumph, KTM, ενώ συνολικά η Smoked Australia Indonesia έχει κατασκευάσει πάνω από εκατό μοτοσικλέτες από την έναρξη της λειτουργίας της.

Η μοτοσικλέτα που θα αποτελούσε τον «καμβά» είναι η Ducati Streetfighter 848 2015 και επιλέχθηκε από τον επικεφαλή του Smoked Garage Australia. Το νέο αυτό εγχείρημα προέβλεπε την συνδρομή του Nico Desing για την δημιουργία 2D σχεδίων της “neon-racer” και των επιμέρους εξαρτημάτων της, ενώ δημιουργήθηκε επίσης και ένα μοντέλο 3D κλίμακας του συνόλου της μοτοσικλέτας, με καλούπια από αφρώδες υλικό τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως γεωμετρικές αναφορές και πρότυπα για κάθε τμήμα της τελικής κατασκευής.

Αυτή ήταν η βάση της πραγματικά μοναδικής, χειροποίητης, αλουμινένιας Ducati SG-848X neo-racer, η διαμόρφωση της οποίας διήρκησε ένα μήνα. Τα ολοκληρωμένα panel βιδώθηκαν πάνω στην μοτοσικλέτα ενώ ακολούθησε η απαιτούμενη δοκιμή προκειμένου να διασφαλιστεί η άψογη εφαρμογή τους.

Η επένδυση από carbon συνέβαλε στην φουτουριστική αίσθηση και επέτρεψε στο Smoked Garage να αναδείξει την ικανότητά του στην επεξεργασία τόσο των παλαιών όσο και των νέων υλικών. Ο σχεδιασμός του ντεπόζιτου και του τμήματος της ουράς ξεκίνησε με την δημιουργία ενός γυαλισμένου αλουμινένιου καλύμματός για το φιλτροκούτι, την  κατασκευή ενός νέου υποπλαισίου από αλουμίνιο, καθώς επίσης και ενός καινοτόμου συστήματος που επιτρέπει στο ντεπόζιτο και στη σέλα να αιωρούνται πάνω από το πλαίσιο, υποστηριζόμενα από μηχανικά πρίσματα αλουμινίου CNC.

Για να ενισχύσουν την απόδοση της Ducati SG-848X, το Smoked Garage κατασκεύασε μια  εκπληκτική custom τιμονόπλακα, στην οποία ενσωματώθηκαν τα custom clip ons, τα δοχεία υγρών φρένου και συμπλέκτη, ενώ τοποθέτησαν και μια motogadget M-unit που ηλεκτροδοτεί τα μπροστινά και πίσω LED φώτα.

Για να ολοκληρωθεί η εμφάνιση της “neo-racer”, οι δημιουργοί έπρεπε να λειάνουν τις ατέλειες και στη συνέχεια να την γυαλίσουν προκειμένου να αποκτήσει την λάμψη του καθρέφτη. Ωστόσο το βάψιμο του γυαλισμένου αλουμινίου αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο, διότι το χρώμα δεν μπορούσε να κολλήσει, οπότε έπρεπε να επαναλάβουν το τρίψιμο όλων των τμημάτων της μοτοσικλέτας αρκετές φορές.

Ο συνδυασμός του γυαλισμένου αλουμινίου, του carbon και οι μινιμαλιστικές μπλε λεπτομέρειες, καθιστούν το τελικό αποτέλεσμα εξίσου υπέροχο και λειτουργικό.

Φωτογραφίες: © smoked garage / arief budiatna

Γκαλερί