Η Ducati γιορτάζει την 100η επέτειο του Pikes Peak Hill Climb με την έκδοση της Multistrada Pikes Peak με διάφορα καλούδια περιορισμένου αριθμού! Τα τελευταία χρόνια, η ιστορική ιταλική εταιρεία έχει συνδεθεί έντονα με την περίφημη εκδήλωση της συγκεκριμένης ανάβασης που γίνεται στο Κολοράντο Σπρίνγκς των Η.Π.Α.. Έχοντας κερδίσει πολλές φορές από το 2010, η Ducati κατέχει επίσης το ρεκόρ διαδρομής με την Ducati Multistrada 1200S Pikes Peak.

Σε περίπτωση που αναρωτιόσαστε, τα 20 χιλιόμετρα ανάβασης, επίσης γνωστά ως “Race to the Clouds”, διαθέτουν πάνω από 156 στροφές με τους αγωνιζόμενους να ανεβαίνουν στα 4.720 πόδια, ενώ κατευθύνονται στη γραμμή τερματισμού. Η Ducati έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που έσπασε την κούρσα των 10 λεπτών στην κατηγορία μοτοσικλετών το 2012, όταν ο αναβάτης Carline Dunne έκανε χρόνο 9: 52.819 με την Multistrada 1200S!

Τα καλούδια που θα συντροφεύουν την μοτοσικλέτα, θα συμπεριλαμβάνονται σε ένα σετ ρέπλικα το οποίο θα προσφέρεται αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων. Επιπλέον, μόνο 400 κομμάτια θα είναι διαθέσιμα και κάθε σετ θα είναι ενσωματωμένο με την αγορά της νέας Ducati Multistrada 1200S Pikes Peak 2016.

Η ειδική και περιορισμένη έκδοση θα συμπληρώσει μερικά από τα στάνταρ χαρακτηριστικά που έχουν ήδη ενσωματωθεί στην Multistrada 1200 Pikes Peak, που λανσαρίστηκε το περασμένο έτος κατά τη διάρκεια της EICMA 2015. Kάποια από τα κυριότερα σημεία είναι, το σύστημα ελέγχου ανασηκώματος του μπροστινού τροχού DWC (Ducati Wheelie Control), οι προβολείς LED με τα φώτα στροφής DCL (Ducati Cornering Lights), το σύστημα της Bosch με το ABS Cornering, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης DTC (Ducati Traction Control) 8 επιπέδων, εμπρός – πίσω αναρτήσεις Öhlins, καθώς και σύστημα εξάτμισης Termignoni.

Γκαλερί