Ο αναβάτης Bradley Smith, της Monster Yamaha Tech3, θα οδηγήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του την ισχυρή Endurance spec-YZF R1, στις 25-27 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του 19ου Γερμανικής Εβδομάδας Ταχύτητας, διάρκειας 8 ωρών στο Oschersleben.

Συγκεκριμένα θα ενταχθεί στην ΥΑRT, επίσημη ομάδα της Yamaha EWC, για έναν αγώνα με στόχο να τους βοηθήσει να κερδίσουν το χρυσό στον τελικό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Endurance 2016, όπου εννέα ομάδες διεκδικούν τον τίτλο.

Μετά την εξαιρετική απόδοση της YART στο Suzuka 8 Hours, πριν από σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο όπου εξασφάλισε την τέταρτη θέση, η αυστριακή ομάδα είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα, μόλις οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφαία ομάδα.

Ο Manager Mandy Kainz είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο για την ομάδα, καθώς ο πρώτος ήταν το 2009. Το νούμερο «7» της ομάδας, στον περσινό αγώνα, βρέθηκε στην τρίτη θέση του γερμανικού βάθρου, αλλά ο Kainz πιστεύει ότι ο Smith θα ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα, που αποτελείται από τον Broc Parkes και τον Marvin Fritz και θα της δώσει μια επιπλέον ώθηση προς τη νίκη.

Ο Βρετανός ήταν σε επαφή με τον Kainz και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να οδηγήσει την YZF-R1 σε έναν αγώνα αντοχής. Πέρυσι είδαμε τον Smith να κάνει το τέλειο ντεμπούτο σε αγώνα αντοχής, τρέχοντας για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Φέτος ελπίζει να επαναλάβει τις ισχυρές του επιδόσεις σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα να ολοκληρώσει τη σεζόν 2016 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Smith είναι ιδιαίτερα ευγνώμων στην Monster Yamaha Tech3 που του επέτρεψε να λάβει μέρος σε έναν ακόμα αγώνα αντοχής, το τρέχων έτος, κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής  περιόδου του πρωταθλήματος MotoGP. Με τον αγώνα 8 ωρών του Oschersleben που προστέθηκε στο πρόγραμμά του, ο 25χρονος αναβάτης θα συμμετάσχει σε πέντε αγώνες, ξεκινώντας με το Αυστριακό MotoGP στις 14 Αυγούστου και τελειώνοντας με το Grand Prix στο Misano στις 11 Σεπτεμβρίου.

© 2016 Copyright on2wheels

Συντάκτης: Σταύρος Κρασσάς