Η VTR Customs είναι ένα ανεξάρτητο “custom” κατάστημα που ειδικεύεται κυρίως σε μετατροπές BMW, ενώ παράλληλα αποτελεί τμήμα του επίσημου αντιπροσώπου της BMW Stucki 2Rad στο Schmerikon της Ελβετίας.

Κάθε μοτοσικλέτα που κατασκευάζεται από την ομάδα του Daniel Weidmann χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα, όπως ακριβώς και η brutal BMW R1200R “Eddie21” που αποτελεί φόρο τιμής στον διάσημο οδηγό superbike και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Eddie Lawson.

Για την επίτευξη του στόχου τους, δηλαδή την δημιουργία μιας BMW R1200R ενσωματωμένης στο στυλ μιας Kawasaki Z1000 με τις τετραγωνισμένες γραμμές, η VTR Customs επεξεργάστηκε τα μεταλλικά στοιχεία της μοτοσικλέτας προκειμένου να δώσει το απαιτούμενο σχήμα, γεγονός το οποίο αποτέλεσε την μεγαλύτερη πρόκληση για την ομάδα. Αρχικά ξεκίνησαν με την αναδιαμόρφωση του πίσω μέρους της μοτοσικλέτας και του συστήματος εξάτμισης, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στο ντεπόζιτο και το φιλτροκούτι τα οποία είναι χειροποίητα από αλουμίνιο. Στη συνέχεια προσπάθησαν να χαμηλώσουν τις γραμμές της, όσον το δυνατόν περισσότερο, σύμφωνα πάντα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό που υπαγορεύεται από το εργοστασιακό πλαίσιο και υποπλαίσιο.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια αγωνιστική μοτοσικλέτα, οι δημιουργοί της φρόντισαν να της παράσχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό προερχόμενο από κορυφαίους κατασκευαστές. Συγκεκριμένα διαθέτει χειροποίητες ζάντες Kineo διαστάσεων 6”x 17” πίσω, 3.5”x 17” μπροστά, slick αγωνιστικά ελαστικά της Bridgestone (200/55-17 και 120/70-17), εξάτμιση Akrapovic με σιγαστήρα τιτανίου, πίσω αμορτισέρ Öhlins, φρένα και συμπλέκτη Magura HC3, καπάκι ντεπόζιτου Rizoma και αγωνιστικά πεντάλ BMW HP.

Τις τελευταίες πινελιές στην “Eddie21” επιμελήθηκαν συνεργάτες της VTR Customs. Συγκεκριμένα η δεξιοτεχνία της σέλας οφείλεται στον ταλαντούχο Yves Knobel, τα logo της μοτοσικλέτας προέρχονται από το χέρι του Johanna Voglesang, ενώ η λοιπή χρωματική διακόσμηση φιλοτεχνήθηκε από το Freuler in Benken.

Η εκπληκτική αυτή μοτοσικλέτα θα συμμετάσχει στους αγώνες Essenza του τρέχοντος έτους με την ομάδα VTR team και οδηγό την Amelie Mooseder.

 

Γκαλερί

[show_avatar email=3 show_name=true]