Ο Zach Osborne αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του, στον όγδοο γύρο του Monster Energy AMA Supercross 250 East Region 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Georgia Dome στην Atlanta. Στο βάθρο βρέθηκαν επίσης οι Alex Martin αναβάτης της Troy Lee Designs/Red Bull/KTM και Colt Nichols αναβάτης της Yamalube/Star Racing Yamaha, κατακτώντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Osborne από την πρώτη στροφή βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τους αναβάτες Alex Martin και Jordon Smith, ενώ στη συνέχεια του αγώνα και συγκεκριμένα στον τρίτο και πέμπτο γύρο αντίστοιχα κατάφερε να τους προσπεράσει και να διατηρήσει το προβάδισμα  κατακτώντας την πρώτη θέση στο βάθρο.

Ο Zach Osborne δήλωσε:

«Δεν μπορώ να εξηγήσω τι αισθάνομαι. Δούλεψα πολύ σκληρά γι΄ αυτό και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν να φτάσω εδώ. Απόψε ήταν η νύχτα μου. Ένιωσα σαν να είχα χάσει μια νίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αφού έκανα μια καλή εκκίνηση ήταν η σειρά μου να προσπαθήσω και να το κάνει να συμβεί. Πήρα το προβάδισμα περίπου στα μισά του αγώνα και από εκεί και έπειτα ήταν εύκολο.»

Ο Martin, ο οποίος ξεκίνησε από την δεύτερη θέση, προσπεράστηκε από τον Osborne όμως λίγο αργότερα κατάφερε να περάσει τον Smith κατακτώντας και πάλι τη δεύτερη θέση. Ο Smith, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο SupercrossLive.com Holeshot για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, πλησίασε τον Martin στον δέκατο πέμπτο γύρο, λίγο αργότερα όμως υπέστη μια πτώση που τον κατέταξε στην πέμπτη θέση, ενώ ο Martin παρέμεινε στην δεύτερη θέση μέχρι την λήξη του αγώνα κατακτώντας την ένατη θέση στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο Nichols από την πρώτη στροφή βρέθηκε στην έκτη θέση, ενώ στον δέκατο πέμπτο γύρο μετέβη στην τέταρτη θέση και λίγο αργότερα στην τρίτη, καθώς ακολούθησε η πτώση του Smith. Ο Joey Savatgy αναβάτης της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki παρόλο που δεν είχε μια καλή εκκίνηση, ωστόσο κατάφερε να ελιχθεί και να προσπεράσει επτά αναβάτες κατακτώντας την τέταρτη θέση και την δεύτερη στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος, με διαφορά μόλις δύο πόντους από τον Osborne.

Οι Luke Renzland αναβάτης της Racing Yamaha, Adam Cianciarulo αναβάτης της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki, Fredrik Noren αναβάτης της TiLube Honda, Kyle Peters αναβάτης της Autotrader/JGR/Yoshimura/Suzuki και RJ Hampshire αναβάτης της GEICO Honda οριστικοποίησαν την πρώτη δεκάδα.

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί