Ο Marvin Musquin, αναβάτης της Red Bull KTM κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του, στην κατηγορία 450SX του Monster Energy Supercross 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Arlington στο Texas. Ο Γάλλος ηγήθηκε μετά την επανεκκίνηση, η οποία πραγματοποιήθηκε λόγω της πτώσης ενός αναβάτη κατά την πρώτη εκκίνηση. Ο Musquin κατάφερε να δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό με τους υπόλοιπους αναβάτες και να ηγηθεί των 26 γύρων.

Ο Cole Seely, αναβάτης της Honda HRC πέρασε στην τρίτη θέση, στον δεύτερο γύρο του αγώνα, προσπερνώντας τον Justin Bogle, αναβάτη της RCH/Yoshimura/Suzuki Factory Racing, ενώ στον έβδομο γύρο προσπέρασε τον Cooper Webb, αναβάτη της Monster Energy/Chaparral/ Yamaha Factory Racing που υπέστη σκάσιμο του πίσω ελαστικού, κατακτώντας την 2η θέση στο βάθρο.

Ο Jason Anderson, αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ξεκίνησε τον αγώνα από την έκτη θέση, αλλά επωφελήθηκε από το σκασμένο ελαστικό του Webb και την πτώση του Eli Tomac, αναβάτη της Monster Energy Kawasaki στο όγδοο γύρο και κατέκτησε την 3η θέση στον αγώνα.

Ο Ryan Dungey, αναβάτης της Red Bull KTM έκανε μια από τις χειρότερες εκκινήσεις της σεζόν, μέχρι στιγμής, την οποία προσπάθησε να ισορροπήσει πραγματοποιώντας πολλά προσπεράσματα που τον κατέταξαν στην 4η θέση, ενώ ο Dean Wilson, αναβάτη της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, βρέθηκε στην 5η θέση.

Ο Marvin Musquin δήλωσε:

«Άρπαξα την holeshot από την επανεκκίνηση και απλά προσπάθησα να επικεντρωθώ σε αυτό που είχα μπροστά μου. Αυτή η νίκη με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα μου στέκομαι στην κορυφή του βάθρου. Αυτή τη νίκη την είχα ονειρευτεί από τότε που ήμουν μικρό παιδί στη Γαλλία και θα ήθελα να την αφιερώσω στον αδελφό μου, ο οποίος με στήριξε πάρα πολύ και είχε πολύ δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια.»

Αποτελέσματα Αγώνα 450SX – Γενική Κατάταξη

Στην κατηγορία των 250SX, ο Justin Hill, κατέκτησε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πάνω στην Pro Circuit Kawasaki μοτοσικλέτα του, ενώ ο συναθλητής του Shane McElrath, αναβάτης της Troy Lee Designs/Red Bull/KTM, αφού ηγήθηκε των πρώτων δεκαπέντε γύρων τερμάτισε στην 22η θέση, καθώς υπέστη μηχανική βλάβη. Ο Austin Folkner, αναβάτης της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki εξασφάλισε την 2η θέση, ενώ ο Aaron Plessinger, αναβάτης της Yamalube/Star Racing/Yamaha συμπλήρωσε το βάθρο κατακτώντας την 3η θέση.

Ο Justin Hill δήλωσε:

«Ήταν ένα σκληρό διάλειμμα για τον McElrath απόψε. Δεν μου αρέσει να κερδίζω με αυτόν τον τρόπο αλλά δεν εγκαταλείψαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συναγωνίζομαι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν και θα κάνω ό, τι μπορώ για να το κερδίσω.»

Story: Σταύρος Κρασσάς

Αποτελέσματα Αγώνα 250SX – Γενική Κατάταξη

 

Γκαλερί
Arlington 450SX

 

Arlington 250SX