Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Μιας και τους πιο πολλούς η περίοδος αυτή μας βρίσκει σε διάφορες παραλίες, σε βουνά και λίμνες με μοτοσικλέτα ή χωρίς, αναμένοντας να γυρίσουμε στις βάσεις μας, να συναντηθούμε με φίλους κάνοντας καινούρια σχέδια για μοτοσικλετιστικά χιλιόμετρα, ας ταξιδέψουμε λίγο πίσω στον χρόνο να δούμε τι έγινε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, όπου πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά μια συγκέντρωση μοτοσικλετιστών, η οποία τείνει να γίνει θεσμός και λαμβάνει χώρα στο φιλόξενο και συνάμα γραφικό Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Το Οδοιπορικό Ιστορίας 1821 από την Μοτοπαρέα Λεωνιδίου έχει σκοπό να προβάλλει τα ιστορικά χωριά της Πελοποννήσου δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να οδηγήσουν με τις μοτοσικλέτες τους μέσα από γραφικά χωριά και να ανακαλύψουν απολαυστικές διαδρομές. Οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα ξεπέρασαν φέτος τις διακόσιες και φυσικά από μια τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε και εμείς!

Σάββατο βράδυ και πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένος στο χώρο ενημέρωσης όπου αποκαλύφθηκε η διαδρομή, μοιράστηκε το road book, δηλώθηκαν οι ομάδες και ενημερώθηκαν για τις ώρες αναχώρησης. Κατόπιν τούτου ακολούθησε ο εφοδιασμός μας, καθώς «νηστικό αρκούδι» δεν χορεύει που λέει και ο λαός. Η ώρα πέρασε ευχάριστα με τους παρευρισκόμενους να εξιστορούν μοτοσικλετιστικές ιστορίες, ενώ συνέχισαν προς τα δωμάτια για την καθιερωμένη συνάντηση με τον «Μορφέα».

Κυριακή πρωί και οι μοτοσικλέτες έκαναν από νωρίς αισθητή την παρουσία τους στο σημείο συνάντησης που θα γινόταν η εκκίνηση του Οδοιπορικού με τελικό προορισμό τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, μέσα από μια διαδρομή που θα ικανοποιούσε και τον πιο απαιτητικό αναβάτη!

Το ταξίδι ξεκίνησε με κατεύθυνση προς τον Άγιο Δημήτριο που ήταν και το πρώτο σημείο φωτογράφησης. Φωτογραφία μπροστά από το ιστορικό μνημείο και γρήγορα πάνω στις μοτοσικλέτες για τον επόμενο προορισμό τα Βρέσθενα. Γρήγορη φωτογραφία και βουρ προς το τρίτο σημείο φωτογράφησης και το χωριό Βαμβακού, όπου δροσιστήκαμε από την πηγή της πλατείας και συνεχίσαμε προς το Καστρί που ήταν και το τέταρτο σημείο φωτογράφισης για την ομάδα.

Αφήνοντας για λίγο πίσω το πράσινο των βουνών κατευθυνθήκαμε προς την Τρίπολη και εν συνέχεια προς την Μεγαλόπολη (από την παλιά εθνική) με προορισμό την Καρύταινα, η οποία μας αποζημίωσε με την εκπληκτική της θέα.  Σε αυτό το σημείο η κόπωση έκανε την εμφάνισή της, άλλα ήδη τα χιλιόμετρα στο κοντέρ μετρούσαν αντίστροφα, ενώ ο τερματισμός γυρνούσε στο μυαλό μας κινούμενοι προς Ανδρίτσαινα για το έκτο σημείο φωτογράφησης. Φωτογραφία λοιπόν και πάλι πάνω στις μοτοσικλέτες με κατεύθυνση τον ναό του Επικουρείου  Απόλλωνα και το επόμενο checkpoint.

Μικρή στάση με θέα το ναό και συνέχεια με κατεύθυνση τη Νέα Φιγαλεία για την προτελευταία φωτογραφία μας, πριν από το τελευταίο checkpoint. Τελευταία ρύθμιση λοιπόν στο gps με προορισμό το χωριό Πλατή, διασχίζοντας τα χωριά Θολό, Κυπαρισσία και Αρμένιο, βγάλαμε την τελευταία μας φωτογραφία και με την κούραση πλέον να είναι εμφανής κατευθυνθήκαμε στον τερματικό μας σταθμό τα Φιλιατρά.

Φιλιατρά λοιπόν και η πλατεία είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει με τις μοτοσικλέτες που συμμετείχαν στο Οδοιπορικό. Μετά από διαβουλεύσεις της Επιτροπής ανακοινώθηκαν και βραβεύτηκαν οι νικητές του Οδοιπορικού, ανά κατηγορία.

Το 5ο Οδοιπορικό Ιστορίας Λεωνιδίου είχε φτάσει στο τέλος του και μετά από ένα διήμερο οδηγικής απόλαυσης στα υπέροχα και καταπράσινα βουνά της Πελοποννήσου, επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες στην καθημερινότητα της πόλης.

Εν αναμονή του 6ου Οδοιπορικού Ιστορίας Λεωνιδίου 1821…!

© 2016 Copyright on2wheels

Συντάκτης: Γιάννης Αντωνάρας

Φωτογραφίες: Σταύρος Κρασσάς

 

Φωτογραφίες 5ου Οδοιπορικού Ιστορίας 1821 Λεωνιδίου