Ο Eli Tomac, αναβάτης της ομάδας Monster Energy Kawasaki υπερίσχυσε στην κατηγορία των 450SX, του Monster Energy AMA Motocross 2017, που διεξήχθη στο Phoenix της Arizona, με το εντυπωσιακό προβάδισμα των δεκατριών δευτερολέπτων. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η μάχη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε δύο πρωταθλητές για την θέση του επιλαχόντα, με το Chad Reed αναβάτη της ομάδας Monster Energy/Chapparal/Yamaha Factory Racing να αποδεικνύεται καλύτερος από τον Ryan Dungey αναβάτη της ομάδας Red Bull KTM, ενώ οι Cole Seely και Davi Millsaps συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα του αγώνα.

Ο Malcolm Stewart επιχείρησε να προσπεράσει τον Millsaps για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, όμως μια μεταξύ τους σύγκρουση οδήγησε στην πτώση του. Ο Millsaps σύντομα έχασε την πέμπτη θέση από τον Reed, ο οποίος κατάφερε να εισέλθει στην  πεντάδα. Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Dungey προσπάθησε να προκαλέσει τον Seely για τη δεύτερη θέση, ωστόσο κατά την διάρκεια της μεταξύ τους μάχης ο Reed κατάφερε να τους προσπεράσει και να κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Στην κατηγορία των 250SX, ο Justin Hill, αναβάτης της ομάδας Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του μετά από μια μάχη με τον Shane McElrath, αναβάτη της ομάδας Troy Lee Designs/Red Bull/KTM που κατέκτησε την δεύτερη θέση, ενώ ο νεοεισερχόμενος Austin Forkner τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Ο 5ος γύρος του Monster Energy Supercross θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Oakland της California.

 

Ο Eli Tomac δήλωσε:

«Αυτή την στιγμή αισθάνομαι σαν να επέστρεψα ξανά. Ήμουν ξανά σε θέση να οδηγήσω. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδας είχα χάσει τον εαυτό μου. Ίσως ακούγεται λίγο τρομακτικό αλλά τώρα είμαστε εδώ και προχωράμε στους επόμενους αγώνες.»

Ο Justin Hill δήλωσε:

«Ο McElrath οδήγησε φοβερά. Πήγε κοντά στον Folkner και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Όταν πλησίασα τον Folkner είχα ακόμα μεγάλη απόσταση να διανύσω. Μέχρι τον τελευταίο γύρο προσπάθησαν πολύ για να κατακτήσω την νίκη. Όταν είδα την λευκή σημαία δεν το πίστευα ότι τα κατάφερα. Είμαι απλά πολύ χαρούμενος και φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου.»

Story: Σταύρος Κρασσάς

Αποτελέσματα Αγώνα 450SX – 250SX
Γενική κατάταξη 450SX – 250 SX
Γκαλερί