4ος Αγώνας EJC/WSBK στο Misano και Αφοί Καρακώστα!

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο Δημήτρης και ο Νίκος έφτασαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο Misano της Ιταλίας για τον 4ο αγώνα του European Junior Cup – World Superbike. Μόλις είχε σταματήσει να βρέχει και η ζέστη σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.  Αμέσως ο Γιώργος ξεκίνησε να επισκευάζει την μοτοσικλέτα του Νίκου από την πτώση του στον προηγούμενο αγώνα μέχρι αργά το απόγευμα. Η ζημιά ήταν μεγάλη και χρειάστηκε να αλλαχτεί ο σκελετός και τα καλάμια.

Τα δύο αδέρφια μαζί με τον προπονητή τους Λευτέρη Πίππο περπάτησαν την πίστα ακούγοντας τον Kyle Smith να τους εξηγεί στροφές και ταχύτητες. To Misano είναι μια δύσκολη και αρκετά τεχνική πίστα 4.226 χλμ με απότομες κλειστές στροφές. Να σημειωθεί οτι στους 29 αναβάτες που έλαβαν μέρος 8 ήταν Ιταλοί γνώστες της πίστας με πολλά οδηγικά χιλιόμετρα σε αυτήν.

Το 30λεπτο ελεύθερο της Παρασκευής ήταν το απόγευμα αλλά ο Γιώργος ασχολήθηκε όλη τη μέρα για να τελειώσει την επισκευή της μοτοσικλέτας αφού ανακάλυψε οτι το ένα καλάμι που του έδωσαν ήταν στραβό. Με πολύ πίεση και άγχος χρειάστηκε να ξαναλύσει την μοτοσικλέτα, να την μοντάρει, και να την ρυθμίσει ευτυχώς λίγο πριν την στιγμή που θα έμπαιναν στην πίστα! Το βράδυ βρήκε την ομάδα να συζητάει εκτενέστατα τρόπους βελτίωσης και αλλαγές που θα βοηθούσαν σε καλύτερα αποτελέσματα.

Το Σάββατο στο πρωινό 30λεπτο ελεύθερο ο Νίκος και ο Δημήτρης βελτίωσαν τους χρόνους τους και περίμεναν με ανυπομονησία το μεσημεριανό 30λεπτο χρονομετρημένο με καινούρια λάστιχα και περισσότερη αυτοπεποίθηση να κάνουν καλό χρόνο για την εκκίνηση. Ο Νίκος ευχαριστημένος από το στήσιμο της μοτοσικλέτας του, πίεσε, βελτίωσε τον χρόνο του και πήρε την 21η θέση εκκίνησης.

Ο Δημήτρης προσπάθησε να πιέσει αλλά η μοτοσικλέτα του δεν λειτουργούσε σωστά και πέταξε τα νερά. Αποτέλεσμα; Χρειάστηκε να αλλάξει ο Γιώργος τον κινητήρα και μάλιστα γρήγορα για να μπορέσει να εκκινήσει στον αγώνα ο Δημήτρης που δεν κατάφερε να κάνει τον επιθυμητό του χρόνο και πήρε την 20η θέση εκκίνησης. Ήταν λίγο απογοητευμένος με την θέση γιατί όλες οι μοτοσικλέτες είναι ίδιες και μία καλή θέση εκκίνησης χωρίς να μπλεχτεί με πιο αργούς αναβάτες θα του έδινε περισσότερη ευκαιρία για φόρα. Γνωρίζοντας οτι θα είχε ένα δύσκολο αγώνα ήταν αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο Kyle Smith συζήτησε με όλους τους αναβάτες και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Ο Nicky Hayden επισκέφτηκε το EJC και μίλησε στους αγωνιζόμενους για τις δικές του εμπειρίες και πορεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επίσης έγινε και η επαγγελματική φωτογράφιση όλων των παιδιών. Η έντονη βροχή που ακολούθησε έκανε όλους να αναρωτιόνται για τον καιρό του αγώνα.

Στις 15:15 ώρα Ιταλίας ξεκίνησε ο 4ος αγώνας του European Junior Cup. Τα δύο αδέρφια έκαναν καλή εκκίνηση. O Νίκος βρέθηκε μπροστά από τον Δημήτρη αλλά γρήγορα ο Δημήτρης πήρε την πρωτοπορία. Ο πρώτος γύρος βρήκε τον Δημήτρη στην 14η θέση και τον Νίκο στην 19η. Και οι δύο αναβάτες είχαν μια σταθερή οδήγηση χωρίς λάθη και κατάφεραν σταδιακά να βελτιώσουν τις θέσεις τους.

Ο Δημήτρης τερμάτισε 11ος κερδίζοντας άλλους 5 βαθμούς στον συγκεντρωτικό πίνακα του WSBK και ο Νίκος τερμάτισε 16ος πολύ κοντά στον 15ο και τον βαθμό. Τα δύο αδέρφια ικανοποιημένα με το αποτέλεσμα ειδικά αφού βελτίωσαν και τον περσινό τους χρόνο (ο Δημήτρης 1,5′ και ο Νίκος 3,5′) πήραν στα χέρια τον προπονητή τους Λευτέρη Πίππο και αγκάλιασαν τον πατέρα τους Γιώργο που ξεπέρασε τον εαυτό του και κουράστηκε πάρα πολύ για να είναι οι μοτοσικλέτες έτοιμες για τον αγώνα.

Λίγα λόγια από τον Δημήτρη:

Τερμάτισα 11ος και κέρδισα άλλους πέντε βαθμούς! Ήταν ένα πολύ δύσκολο και κουραστικό τετραήμερο ειδικά για τον πατέρα μου και τον ευχαριστώ πολύ για όλη την προσπάθεια και την συμπαράσταση!  Νομίζω του αξίζει μια βδομάδα διακοπές !!! Ευχαριστώ τον Λευτέρη Πίππο για τις συμβουλές και την βοήθεια! Χωρίς τους χορηγούς μου δε θα μπορούσα να βρίσκομαι σε αυτή την διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου και να εκπροσωπώ μαζί με τον αδερφό μου περήφανα την Ελλάδα !

https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/

Λίγα λόγια από τον Νίκο:

Πήρα 16η θέση τερματισμού στον αγώνα του EJC στην πίστα του Misano, σχεδόν για τον πόντο!! Όλα ήταν τέλεια!! Ευχαριστώ την ομάδα μου, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μου! Επόμενος αγώνας στο Lausitzring μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού!!

https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts

Χορηγοί της Ελληνικής Συμμετοχής στο EJC / WSBK

ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ HONDA GREECE

MOTO MONKEY

PIRELLI INTRAMOTO

CASTROL GREECE

TZORTZOPOULOS SHOEI IXS SIDI

PERISTERAS TIRES

CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL

ERMAX GEORGOPOULOS

EXTRA PRODUCTS TASOULIS

Επόμενος αγώνας στο Lausitzring στις 18 Σεπτεμβίου.