Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

O Marquez έλαμψε στο νυχτερινό αγώνα του Κατάρ με τη δεύτερη θέση του μετά από μία μάχη που κράτησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από την πλευρά του, ο Lorenzo δούλεψε σκληρά για να ανέβει στη 13η θέση.

Με την προθέρμανση να διεξάγεται πριν πέσει η νύχτα η ομάδα της Repsol Honda είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών της ενόψει του πρώτου αγώνα του 2019. Με τη δύση του ήλιου και τους προβολείς της πίστας αναμμένους, η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στους 18ºC, και της ασφάλτου στους 19ºC.

O Marc Marquez έδειξε τις δυνάμεις του από τους πρώτους γύρους, χωρίς να εμπλακεί σε μάχες περνώντας μπροστά από την ομάδα των πρωτοπόρων με τον Andrea Dovizioso. Μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2018, τη νίκη κυνήγησαν με ξέφρενο ρυθμό επτά συνολικά αναβάτες επί 20 γύρους.

Στο τέλος, μόλις 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν στη γραμμή του τερματισμού τον Marquez από τον Andrea Dovizioso κι έτσι ο αναβάτης της Repsol Honda έφυγε από το Κατάρ με τους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης.

Δύο επώδυνες πτώσεις το Σάββατο, περιόρισαν τον πρώτο αγώνα του Jorge Lorenzo με τη Repsol Honda Team, λόγω έντονων πόνων στην πλάτη και στον ώμο. Επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του στο δικό του ρυθμό και στην κατανόηση του αγώνα της Honda, ο Lorenzo έδωσε μάχη για την 13η θέση, η οποία του χάρισε τρεις βαθμούς στο ντεμπούτο του με την ομάδα.

Ο Cal Crutchlow της ομάδας LCR Honda ανέβηκε 3ος στο βάθρο του αγώνα.

Το παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP™ προετοιμάζεται πλέον για το δεύτερο γύρο, το Grand Prix της Αργεντινής που θα διεξαχθεί στις 29-31 Μαρτίου στην πίστα Termas de Rio Hondo.

2ος Marc Marquez

«Τερματίσαμε όπως ακριβώς και πέρυσι! Προσπάθησα να πιέσω σκληρά όμως εδώ όταν προσπερνάς βγαίνεις από τη γραμμή σου. Προσπάθησα να παραμείνω στη μάχη, να πιέσω λίγο και απλά να παραμείνω εκεί μέχρι το τέλος. Είμαι χαρούμενος με αυτούς τους 20 βαθμούς γιατί συνήθως δυσκολευόμαστε εδώ και αυτό το Σαββατοκύριακο δουλέψαμε πολύ. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στη μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πιέσω στο φρενάρισμα ως συνήθως. Όμως τερματίσαμε και πήραμε αρκετούς βαθμούς».

13ος Jorge Lorenzo

«Υπάρχουν πολλά θετικά που αποκομίσαμε σήμερα παρότι δεν τερματίσαμε στη θέση που περιμέναμε. Με περιόρισε ιδιαίτερα η χθεσινή πτώση μου. Χτύπησα άσχημα παντού και ιδιαίτερα στον ώμο κι αυτό έθεσε περιορισμούς σε όλα. Από εκεί και μετά ήμουν πιο αργός απ’ ό,τι στο ξεκίνημα του Σαββατοκύριακου. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα στους πρώτους γύρους και έχασα 3-4 δευτερόλεπτα εκεί. Αναμφίβολα έχουμε μεγαλύτερη δυναμική και αν δεν είμαστε άτυχοι μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί».

*Δελτίο Τύπου Honda