Ο Ken Roczen, αναβάτης της ομάδας Honda HRC, κατέκτησε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Monster Energy AMA Motocross 2017, στο Petco Park του San Diego. Η δεύτερη θέση εκκίνησης έθεσε τον αναβάτη της Honda HRC πίσω ακριβώς από τον Ryan Dungey, αναβάτη της Red Bull KTM. Ο Roczen κατάφερε λίγους γύρους αργότερα να περάσει επιτυχώς τον Dungey και κατέλαβε την 11η θέση θέση της καριέρας του στην κατηγορία των 450SX.

O Ken Roczen δήλωσε:

“Ήταν ένας υπέροχος αγώνας. Βρέθηκα πίσω από τον Ryan και παρακολουθούσα τι έκανε. Είχα την δυνατότητα να τον προσπεράσω, αν και ήξερα ότι ήταν δύσκολο, επειδή είχε παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην πίστα. Ωστόσο οδήγησα συντηρητικά και ήξερα ότι μπορούσα να αλλάξω τις γραμμές μου σε μερικά σημεία. Είναι ρίσκο να προσπαθήσεις να προσπεράσεις, όταν η πίστα είναι τόσο δύσκολη. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ χαρούμενος για το πως εξελίχθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο σε σχέση με το προηγούμενο.”

O Ryan Dungey, αναβάτης της Red Bull KTM, ηγήθηκε του αγώνα για μερικούς γύρους, αλλά λίγο αργότερα τον προσπέρασε ο Roczen. Κατάφερα να πλησιάσει τον Roczen στους τελευταίους γύρους του αγώνα, αλλά έκανε ένα κρίσιμο σφάλμα και παρέδωσε ουσιαστικά την νίκη στον συναθλητή του.

Ο Ryan Dungey δήλωσε:

“Ξεκινήσαμε τον αγώνα πραγματικά πάρα πολύ καλά, κάτι το οποίο δεν έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα και αυτήν την εβδομάδα θέλαμε να προσπαθήσαμε όσον αφορά την οδήγηση στην πίστα. Ήταν υπέροχο που έκανα τον ταχύτερο χρόνο κατά την έναρξη του βραδινού αγώνα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ήταν ένας γρήγορος και αξιοπρεπής αγώνας και ένιωσα πολύ καλά. Βρήκα τις γραμμές μου προς το τέλος του αγώνα και έμαθα κάποια πράγματα. Με τον Roczen μπροστά μου προσπάθησα να ανταποκριθώ σε αυτήν την πίεση. Νιώθω ότι κατάφερα αυτό που ήθελα αυτό το Σαββατοκύριακο με κάποιες αλλαγές”.

Για δεύτερη εβδομάδα στη σειρά, ο Marvin Musquin, αναβάτης της Red Bull KTM, κατέλαβε την τελική θέση στο βάθρο. Ο Γάλλος αναβάτης σχεδόν προσέκρουσε δημιουργώντας μια παράκαμψη από την πλευρά της πίστας στον πρώτο γύρο. Πέραν τούτου ο αγώνας για τον Musquin εξελίχθηκε αρκετά ομαλά, καθώς από την πρώτη στροφή βρέθηκε στην 3η θέση, ενώ τερμάτισε 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον Dungey και 21 δευτερόλεπτα πίσω από τον Roczen.

O Marvin Musquin δήλωσε:

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εκκίνησή μου. Ήταν ένας καλός αγώνας. Προσπάθησαν να οδηγήσω με επιμονή και να κρατήσω τον ρυθμό με τους άλλους συναθλητές μου. Στο τέλος πήγαν πραγματικά πολύ γρήγορα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι”.

Ο Jason Anderson, αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, επανέλαβε την απόδοση που είχε και την περασμένη εβδομάδα, κατακτώντας την 4η θέση, ενώ ο συναθλητής του Cole Seely, αναβάτης της Honda HRC έλαβε με την Honda CRF450R την 5η θέση.

Ο Eli Tomac, αναβάτης της Monster Energy Kawasaki, είχε άλλη μια δύσκολη νύχτα. Μετά την εκκίνηση στην 8η θέση, δεν κατάφερε να βελτιώσει την απόδοσή του μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο νεοεισερχόμενος Cooper Webb αγωνίστηκε πάνω στην εργοστασιακή Yamaha YZ450F, τερματίζοντας στην 14η θέση, ενώ ο συναθλητής του Chad Reed, κατέλαβε την 9η θέση.

Story: Σταύρος Κρασσάς

 

Αποτελέσματα San Diego 450SX
Γενική κατάταξη AMA Supercross 2017 450SX
Γκαλερί