2ος Αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2016

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΡΘΡΟ 1. ΓΕΝΙΚΑ

Το Αθλητικό Σωματείο ΛΕΜΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον 2ο Αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2016.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου 2016, στην πίστα motocross Απαλού. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους όρους της αντίστοιχης προκήρυξης και:

-τον αθλητικό νόμο 2725/99 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του

-τον γενικό κανονισμό αγώνων Motocross

-την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2016

-τον παρόντα ειδικό κανονισμό

-τα πληροφοριακά δελτία που τυχόν θα εκδοθούν

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: ΚΡΙΤΗΣ ΚΡΙΤΟΥ

Μέλη: ΜΑΝΔΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πρόεδρος Αγωνοδικών: ΜΑΝΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αγωνοδίκες: ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ

Αλυτάρχης: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τεχνικός Έφορος: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

Γραμματεία: ΤΣΙΡΩΖΗ ΜΑΡΙΝΑ

Έκδοση Αποτελεσμάτων: IRON TEAM

Ιατρός Αγώνα: INTERSALONICA

Πληροφορίες: amotoe.gr

Τηλ. ανάγκης: ΜΑΝΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6937 885109

ΑΡΘΡΟ 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Έναρξη εγγραφών: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016
 • Λήξη εγγραφών: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
 • Έλεγχος εξακρίβωσης: Κυριακή 16 Οκτωβρίου από 08:00 έως 09:30
 • Τεχνικός έλεγχος: Κυριακή Κυριακή 16 Οκτωβρίου από 08:00 έως 09:30
 • Ενημέρωση αγωνιζομένων: Κυριακή 16 Οκτωβρίου ώρα 09:30 στον χώρο της πίστας
 • Έναρξη ελεύθερων και κατατακτήριων δοκιμών: Κυριακή 16 Οκτωβρίου ώρα 09:45
 • Έναρξη αγώνων Κυριακή 16 Οκτωβρίου: 11:30
 • Δημοσίευση αποτελεσμάτων: Κυριακή 16 Οκτωβρίου ώρα 16:50
 • Απονομή επάθλων: Κυριακή 16 Οκτωβρίου ώρα 17:00

Το πλήρες ωράριο ακολουθεί στο τέλος του Ειδικού Κανονισμού

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν οι κάτοχοι ισχύοντος αθλητικού δελτίου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε, για το έτος 2016. Το παράβολο συμμετοχής για τις κατηγορίες MX1, MX2, EXPERT, OPEN ορίζεται στα 50 ευρώ και για τις κατηγορίες MX-65 , MX-85 στα 5 ευρώ. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές, επιβαρύνονται με 20 ευρώ επιπλέον.

Το παράβολο επιστρέφεται μόνο αν ο αγώνας αναβληθεί ή ματαιωθεί. Επιστροφές συμμετοχών θα γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν έγκαιρης ειδοποίησης από τους αγωνιζομένους μέχρι Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. Εάν κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, διαπιστωθεί από την οργάνωση ότι η μοτοσικλέτα ή ο αθλητής δεν ανταποκρίνεται στην δηλωθείσα κατηγορία, μετά από απόφαση των αγωνοδικών, η συμμετοχή θα μεταφέρεται υποχρεωτικά στην κατηγορία που πραγματικά ανταποκρίνεται.

ΑΡΘΡΟ 3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι οι εξής:

 • ΜΧ1/250 μοτοσικλέτες 175-250κ.εκ. 2Τ και 290-450κ.εκ. 4Τ, αθλητές 16 ετών και άνω – λευκά φόντα/μαύροι αριθμοί
 • ΜΧ2/125 μοτοσικλέτες έως 144κ.εκ. 2Τ, 175-250κ.εκ. 4Τ, αθλητές 15 ετών και άνω – μαύρα φόντα/λευκοί αριθμοί
 • ΜΧ2 μοτοσικλέτες έως 144κ.εκ. 2Τ, αθλητές 14 ετών και άνω – μαύρα φόντα/λευκοί αριθμοί
 • ΜΧ 65 μοτοσικλέτες έως 65κ.εκ., αθλητές 8 ετών έως 12 ετών – μαύρα φόντα/λευκοί αριθμοί
 • ΜΧ 85 μοτοσικλέτες έως 85κ.εκ. 2Τ και, έως 150κ.εκ. 4Τ (τροχοί 16’’- 19’’), αθλητές 11 ετών έως 15 ετών – λευκά φόντα/μαύροι αριθμοί
 • EXPERT μοτοσικλέτες έως 500κ.εκ. 2Τ και έως 650κ.εκ. 4Τ, υποχρεωτικά οι αθλητές που τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα των κατηγοριών ΜΧ1 – ΜΧ2 και στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας OPEN του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MOTOCROSS 2015. Σε αυτήν την κατηγορία θα αγωνίζονται και οι αθλητές από ξένες χώρες
 • OPEN μοτοσικλέτες έως 500κ.εκ. 2Τ και έως 650κ.εκ. 4Τ, αθλητές 36 ετών και άνω – κίτρινα φόντα/μαύροι αριθμοί

ΑΡΘΡΟ 4. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο αγώνας θα γίνει στην Πίστα Motocross ΑΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ η οποία έχει μήκος 1450μ, ελάχιστο πλάτος 8,00 μ, είναι ΑΜΜΩΔΕΣ σε όλο της το μήκος.

ΑΡΘΡΟ 5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Οι αναβάτες (ή οι συνοδοί τους), που θα συμμετάσχουν στον αγώνα πρέπει να παρουσιαστούν με τις μοτοσικλέτες τους και το κράνος τους στον έλεγχο εξακρίβωσης σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΑΡΘΡΟ 6. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Η ενημέρωση των αγωνιζομένων, θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η παρουσία των αγωνιζομένων αθλητών, κρίνεται απαραίτητη.

ΑΡΘΡΟ 7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΕΠΑΘΛΑ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνεται στον χώρο της πίστας (στην Γραμματεία του αγώνα) 10’ μετά το σήμα τερματισμού των δοκιμών ή των αγώνων. Οι απονομές στους διακριθέντες θα γίνουν, όλες μαζί στο τέλος των αγώνων της Κυριακής και θα αφορούν τον αγώνα συνολικά (μια απονομή σε κάθε κατηγορία με βάση την συνολική βαθμολογία του κάθε αθλητή στα 2 σκέλη του αγώνα (σύμφωνα και με την προκήρυξη).

Τα έπαθλα που θα δοθούν είναι: Στον 1ο-2ο-3ο κάθε κατηγορίας κύπελλο, στον 4ο, 5ο,6ο μετάλλιο.

ΑΡΘΡΟ 8. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται από τον ίδιο τον ενιστάμενο. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα. Το κόστος της ένστασης είναι ίσο με το παράβολο συμμετοχής, ενώ το κόστος της έφεσης είναι το διπλάσιο του παράβολου συμμετοχής. Οι ενστάσεις υποβάλλονται:

 • για αντικανονική συμμετοχή αθλητή το αργότερο 20 λεπτά μετά το πέρας του ελέγχου εξακρίβωσης.
 • κατά των αποτελεσμάτων εντός 20 λεπτών μετά την δημοσίευση αυτών
 • για τεχνικούς λόγους εντός 20 λεπτών μετά τον τερματισμό του αγώνα

Κάθε αναβάτης είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά κάθε προσώπου που τον συνοδεύει ή έχει σχέση μαζί του άμεση ή έμμεση καθώς και τα μέλη της αγωνιστικής του ομάδας, κατά την διάρκεια των δοκιμών και του αγώνα. Προσοχή η όποια απαράδεκτη συμπεριφορά αυτών μπορεί να θέσει τον αναβάτη σε κίνδυνο να δεχθεί ποινή αποκλεισμού.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Ερχόμενοι από Εγνατία επιλέγετε την έξοδο προς ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΧΩΡΙΟ – ΑΠΑΛΟ

ΑΡΘΡΟ 9. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1ος 25 β 6ος 15 β 11ος 10 β 16ος 5 β

2ος 22 β 7ος 14 β 12ος 9 β 17ος 4 β

3ος 20 β 8ος 13 β 13ος 8 β 18ος 3 β

4ος 18 β 9ος 12 β 14ος 7 β 19ος 2 β

5ος 16 β 10ος 11 β 15ος 6 β 20ος 1 β

ΑΡΘΡΟ 10. ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο κάτοχος έγκυρης αγωνιστικής αδείας ΑΜΟΤΟΕ για το έτος 2016. Η συμμετοχή κατόχων αγωνιστικών αδειών των κρατών μελών της Ε.Ε. γίνεται δεκτή υπό την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή του συνοδεύεται από έγκυρη άδεια της χώρας τους μαζί με STARTING PERMISSION.

ΑΡΘΡΟ 11. ΚΑΥΣΙΜΟ

Αυτό που πωλείται ελεύθερα στο εμπόριο και είναι προσιτό στον καθένα.

ΑΡΘΡΟ 12. ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΕΥΘΥΝΗ ΟΔΗΓΩΝ

Με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής ο αναβάτης και ο συμμετέχων αποδέχονται ανεπιφύλακτα των παρόντα κανονισμό και ασφαλίζεται για ζημιές προς τρίτους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες αναβάτες είναι ασφαλισμένοι για προσωπικά ατυχήματα σύμφωνα με το ασφαλιστήριο που έχει συνάψει στην ασφαλιστική εταιρία η ΑΜΟΤΟΕ. Υπογράφοντας την δήλωση συμμετοχής ο αγωνιζόμενος και οι ιδιοκτήτες μοτοσικλετών αποδέχονται πως η ΑΜΟΤΟΕ ο Οργανωτής, οι κριτές και κάθε συμμετέχων στην διοργάνωση του αγώνα δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή ζημιά συμβεί στους αγωνιζόμενους και της μοτοσικλέτες τους κατά την διάρκειας του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 13. ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ

Η οργανωτική επιτροπή ή ΑΜΟΤΟΕ – διοργανώτρια λέσχη. καθώς και οι αναβάτες των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη έναντι τρίτων για τυχών ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά την διάρκεια των δοκιμών και του αγώνα. Η αστική ευθύνη βαρύνει την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχει συνάψει συμβόλαιο κάλυψης κινδύνων από αυτές τις δραστηριότητες.

ΑΡΘΡΟ 14. ΑΓΩΝΕΣ

Οι αγώνες είναι Μotocross Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος (αρ.1). Θα διεξαχθούν δε, δυο σειρές αγώνων διάρκειας 20 λεπτών και 2 γύρων ή οποίες θα προσμετρήσουν ως 2 ξεχωριστεί αγώνες για τις κατηγορίες mx1 και mx2, 2 αγώνες διάρκεια 20 λεπτών και 2 γύρων κατηγορία open 2 αγώνες διάρκεια 12 λεπτών και 2 γύρων κατηγορία 50-65cc, και 2 αγώνες διάρκεια 15 λεπτών και 2 γύρων κατηγορία mx85. Για να θεωρηθεί ότι ο αναβάτης τερμάτισε πρέπει να καλύψει τα 3/4 της διαδρομής που κάλυψε ο νικητής και να πάρει σημαία τερματισμού μέσα σε πέντε λεπτά από την στιγμή πού τερμάτισε ο νικητής. Στη μπάρα εκκίνησης οι αναβάτες καλούνται με βάση τους χρόνους που πέτυχαν στις χρονομετρημένες δοκιμές, πρώτα καλείται ο αναβάτης με τον ταχύτερο χρόνο να επιλέξει την θέση του στην μπάρα εκκίνησης. Στην συνέχεια καλούνται κατά σειρά οι υπόλοιποι αναβάτες να επιλέξουν τις θέσεις τους στην μπάρα.

ΑΡΘΡΟ 15. ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Τελικός τεχνικός έλεγχος θα γίνεται στις 3 πρώτες μοτοσικλέτες κάθε κατηγορίας στο τέλος του αγώνα της καθώς και σε κάθε άλλη μοτοσικλέτα που τερμάτισε μετά από πρόταση του αλυτάρχη. Οι μοτοσικλέτες θα περιμένουν σε καθεστώς επιτήρησης για 15 λεπτά.

ΑΡΘΡΟ 16. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού η είσοδος των αναβατών στην πίστα εκτός της προβλεπόμενης ώρας και κατόπιν εντολής του αλυτάρχη.

 • 10 λεπτά ελεύθερα + 10 λεπτά χρονομετρημένα για την κατηγορία mx1, mx2
 • 10 λεπτά ελεύθερα + 10 λεπτά χρονομετρημένα για την κατηγορία open
 • 5 λεπτά ελεύθερα + 10 λεπτά χρονομετρημένα για την κατηγορία 50 – 65 και mx85

ΑΡΘΡΟ 17. ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η διαδρομή είναι οριοθετημένη με κορδέλες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ επί ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα και τις δοκιμές εάν οι αναβάτες οδηγούν εκτός διαδρομής ή να αποφεύγουν να περάσουν από τα άλματα ή τα άλλα φυσικά ή τεχνητά εμπόδια. Εξωτερική βοήθεια κατά την διεξαγωγή του αγώνα και των δοκιμών απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού. Ο ανεφοδιασμός πρέπει να γίνεται μόνο στον χώρο των PADDOCKS ή των pits με τους κινητήρες σβηστούς, και να υπάρχει πυροσβεστήρας 6κ.

ΑΡΘΡΟ 18. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Όλες οι μοτοσικλέτες θα πρέπει να βρίσκονται στη ζώνη αναμονής 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα. Η ποινή για την παράβαση αυτού τουκανονισμού είναι αποκλεισμός. Από την στιγμή που ο ένας αναβάτης καταλάβει μια θέση στην μπάρα εκκίνησης απαγορεύεται να την αλλάξει. Η εκκίνηση γίνεται με τους κινητήρες σε λειτουργία. Ο αλυτάρχης επιδεικνύει πινακίδα με την ένδειξη 15″ δευτερόλεπτα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος των 15″ δευτερολέπτων εμφανίζεται πινακίδα με την ένδειξη 5″ δευτερόλεπτα μόλις συμπληρωθούν πλήρως αυτά πέφτει η μπάρα εκκίνησης.

Στην μπάρα εκκίνησης θα παραβρίσκονται μόνο οι αναβάτες και τα στελέχη του αγώνα. Από την στιγμή που οι αναβάτες ξεκινούν την διαδικασία εκκίνησης από την ζώνη αναμονής, οι μηχανικοί και οι βοηθοί των αναβατών απαγορεύεται να βρίσκονται στην μπάρα εκκίνησης.

ΑΡΘΡΟ 19. ΑΚΥΡΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Ο αφέτης θα κηρύξει την εκκίνηση άκυρη με την ένδειξη κόκκινης σημαίας και ο αγώνας θα σταματήσει. Οι αναβάτες πρέπει να επιστρέψουν στο χώρο αναμονής και επανεκκίνηση θα δοθεί αμέσως αρχίζοντας από τα τελευταία 3 λεπτά του προαναφερθέντος 15 λεπτού. Η αλλαγή μοτοσικλέτας απαγορεύεται μετά από άκυρη εκκίνηση.

ΔΙΑΚΟΠΗ

Διακοπή του αγώνα μπορεί αν γίνει σύμφωνα με το άρθρο του γενικού κανονισμού motocross.

ΑΡΘΡΟ 20. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει με καρό σημαία στον πρώτο αναβάτη που έχει συμπληρώσει

 • 1ο για τις κατηγορίες mx1 και mx2 20 λεπτά + 2 γύρους
 • 2ο για την κατηγορία open 20 λεπτά + 2 γύρους
 • 3ο για την κατηγορία 50-65cc 12 λεπτά + 2 γύρους
 • 4ο για την κατηγορία mx85 15 λεπτά + 2 γύρους

Οι αναβάτες που περνούν την γραμμή τερματισμού και παίρνουν την σημαία πρέπει να μειώνουν την ταχύτητα τους. Η μη τήρηση του κανονισμού επιφέρει αποκλεισμό από τον αγώνα. Η χρονομέτρηση παύει 5 λεπτά μετά την πτώση της σημαίας στον πρώτο αναβάτη.

time