Ο Ryan Dungey αναβάτης της Red Bull KTM κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση στον δέκατο έβδομο γύρο που πραγματοποιήθηκε στο Sam Boyd Stadium στο Las Vegas.

Ο κύριος αγώνας ξεκίνησε με τον Black Baggett αναβάτη της Rocky Mountain ATV-MC/WPS/KTM να κατακτά την holeshot, ενώ τον ακολούθησαν ο Dungey στη δεύτερη θέση που πήρε το προβάδισμα στον επόμενο γύρο, ο Jason Anderson αναβάτης της Rockstar Energy/Husqvarna Factory Racing και ο Eli Tomac αναβάτης της Monster Energy Kawasaki.

Στον δεύτερο γύρο ο Tomac προσπέρασε τον Anderson, ενώ λίγο αργότερα  πλησίασε τον Dungey παίρνοντας το προβάδισμα. Στη συνέχεια ο Anderson επίσης προσπέρασε τον Dungey ενώ στον επόμενο γύρο προσπάθησε να διεκδικήσει την πρώτη θέση, ωστόσο ο Tomac κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα. Στον πέμπτο γύρο ο Dungey προσπέρασε τον Anderson, ενώ ο Tomac επιβράδυνε τον ρυθμό του επιτρέποντας στους Anderson, Baggett, και Josh Grant αναβάτη της Monster Energy Kawasaki να συνωστιστούν πίσω από τον Dungey.

Στον δέκατο τέταρτο γύρο ο Dungey επιχείρησε και προσπέρασε τον Tomac ο οποίος αντεπιτέθηκε διεκδικώντας εκ νέου την πρώτη θέση, ενώ στον δέκατο πέμπτο γύρο ο Chad Reed αναβάτης της Monster Energy/Yamalube/Yamaha κατάφερε να συμπεριληφθεί μέσα στους προπορευόμενους αναβάτες όταν ο Baggett υπέστη μια πτώση επιτρέποντας στον Reed να περάσει στην τέταρτη θέση. Στον δέκατο έβδομο γύρο ο Reed πλησίασε τον Anderson για την διεκδίκηση της τρίτης θέση, ωστόσο στην τελευταία στροφή πριν από την γραμμή τερματισμού ο Anderson έβγαλε τον Reed εκτός πίστας.

 Στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Tomac επιχείρησε και πάλι να κρατήσει τον Dungey εκτός της πρώτης τετράδας βγάζοντας τον εκτός πίστας, ωστόσο το γεγονός αυτό επέτρεψε στον Anderson να πάρει το προβάδισμα και να κατακτήσει την νίκη. Ο Tomac που βρισκόταν στην τρίτη θέση κατάφερε να προσπεράσει τον Grand πριν από την γραμμή του τερματισμού και να μεταβεί στη δεύτερη, ενώ ο Grand παρέμεινε μπροστά από τον Dungey και κατακτώντας την τρίτη θέση στο βάθρο .

Ο Ryan Dungey δήλωσε:

«Ο τελευταίος αγώνας δεν περίμενα να εξελιχθεί κατά αυτό τον τρόπο. Περίμενα ότι θα ήταν ένας «καθαρός» αγώνας. Όμως εμείς επιζήσαμε και τα καταφέραμε. Δεν κερδίσαμε στους περισσότερους αγώνες, αλλά τα σημεία είναι αυτό που έχει σημασία στο τέλος. Παλέψαμε σκληρά με νύχια και με δόντια. Αυτή ήταν η πιο απαιτητική και πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου. Είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι στην κορυφή.»

Γκαλερί

[show_avatar email=2 show_name=true]