Ένας αξέχαστος αγώνας πραγματοποιήθηκε στο φινάλε του Monster Energy Supercross 250SX East/West Region που πραγματοποιήθηκε στο Sam Boyd Stadium στο Las Vegas, με τον Adam Cianciarulo αναβάτη της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki να είναι ο νικητής του αγώνα και τον Zach Osborne αναβάτη της Rockstar Energy Husqvarna να κατακτά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Ο κύριος αγώνας ξεκίνησε με τον Cianciarulo να κατακτά την holeshot και τους Joey Savatgy αναβάτη της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki, Jordon Smith αναβάτη της Troy Lee Designs/Red Bull/KTM και Osborne να τον ακολουθούν στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Osborne υπέστη μια πτώση παρασύροντας αρκετούς αναβάτες, γεγονός που επέτρεψε στον Cianciarulo να απομακρυνθεί, ωστόσο κατάφερε να επανέλθει και να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στην εικοστή πρώτη θέση. Λίγο αργότερα ο Savatgy κατάφερε να πλησιάσει τον συναθλητή του όμως στον επόμενο γύρο υπέστη μια πτώση, δίνοντας την ευκαιρία στον Smith να περάσει στην δεύτερη θέση ενώ τον ακολούθησε ο Martin Davalos αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna στην τρίτη. Στη συνέχεια του αγώνα ο Smith έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του δίνοντας το προβάδισμα στον Davalos ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Justin Hill αναβάτης της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου ο Davalos υπέστη μια πτώση, επιτρέποντας στους Hill και Hayden Mellross αναβάτη της 51Fifty Energy Drink Yamaha να πάρουν το προβάδισμα, ενώ στον ίδιο γύρο ο Smith ενεπλάκη σε μια σύγκρουση. Ο Cianciarulo παρέμενε στην ηγεσία του αγώνα, ο Savatgy βρισκόταν στην τέταρτη θέση, ενώ ο Osborne οδηγώντας μεθοδικά κατάφερε να μεταβεί στην εικοστή θέση.

Στον πέμπτο γύρο ο Savatgy επιβράδυνε τον ρυθμό του γεγονός που τον έριξε στην έβδομη θέση, ο Osborne άρχισε να κερδίζει το χαμένο έδαφος περνώντας μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα, ενώ τρεις γύρους αργότερα ο Savatgy πέρασε στην όγδοη θέση. Στον δωδέκατο γύρο ο Osborne ανέβηκε στην ένατη θέση, ωστόσο στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο αναβάτης της Husqvarna πήρε το προβάδισμα από τον Savatgy ρίχνοντάς τον από την μοτοσικλέτα του.

Ο Cianciarulo ολοκλήρωσε τον αγώνα με διαφορά 5.7 δευτερολέπτων μπροστά από τον Hill ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Aaron Plessinger αναβάτης της Yamalube/Star Racing Yamaha.

 

Ο Zach Osborne δήλωσε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τερμάτισα σε αυτήν την θέση καθώς βρισκόμουν πολύ πίσω. Δεν βρέθηκα απλά κάτω αλλά έμεινα κάτω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι απλά εξωπραγματικό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανα αυτό το προσπέρασμα. Μπορούσα να δω τον Savatgy, αλλά ήταν τόσο μακριά στο μυαλό μου. Δούλεψα όλη μου ζωή για να βρεθώ εδώ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν βοηθήσει την καριέρα μου προκειμένου να φτάσω σε αυτό το σημείο και εγώ απλά δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω αυτούς και την ομάδα μου.»

Ο Osborne είναι ο πεντηκοστός τρίτος διαφορετικός πρωταθλητής στην κατηγορία 250SX στην ιστορία του Monster Energy Supercross, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο για την Husqvarna στη συγκεκριμένη την κατηγορία.

Γκαλερί

[show_avatar email=2 show_name=true]