Ο Jordon Smith αναβάτης της Troy Lee Designs/Red Bull/KTM κατέκτησε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Monster Energy AMA Supercross 250SX East Region 2017 που πραγματοποιήθηκε στο “The Dome” του St. Louis. Στο βάθρο βρέθηκαν επίσης οι Joey Savatgy αναβάτης της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki και Zach Osborne αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna κατακτώντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο κύριος αγώνας ξεκίνησε με τον Dakota Alix αναβάτη της Rocky Mountain ATV-MC/WPS/ΚΤΜ να κατακτά την SupercrossLive.com Holeshot, στη δεύτερη θέση έκανε την εμφάνισή του ο Savatgy, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα πήρε το προβάδισμα  από τον Alix, ενώ τον ακολούθησε ο Smith στην τρίτη θέση. Ο Alix μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου μετέβη στην έκτη θέση ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα στην δέκατη τρίτη θέση.

Ενώ οι Savatgy και Smith απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους αναβάτες, μια μάχη δόθηκε μεταξύ των Gannon Audette αναβάτη της Motorsports/Kawasaki, Adam Cianciarulo αναβάτη της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki και Osborne για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Οι Cianciarulo και Osborne αναμετρήθηκαν για την τέταρτη θέση στον τρίτο γύρο του αγώνα με τον Osborne να παίρνει το προβάδισμα ενώ στη συνέχεια πλησίασε τον Audette τον οποίο και προσπέρασε στον πέμπτο γύρο, κατακτώντας την τρίτη θέση. Εκτός από τον Osborne και ο Dylan Ferrandis αναβάτης της Rockstar Energy/ Yamalube/Yamaha πήρε το προβάδισμα από τον Audette.

Ο Savatgy κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Smith, ωστόσο στην έξοδο μιας στροφής υπέστη μια πτώση. Ο αναβάτης προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο της Kawasaki KX250F μοτοσικλέτας του και να συνεχίσει τον αγώνα, ωστόσο το γεγονός αυτό επέτρεψε στον  Smith να πάρει το προβάδισμα. Ο Savatgy προσπάθησε να αντεπιτεθεί στον Smith και να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα, επιτρέποντας στον Smith να κατακτήσει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο Savatgy ηγείται στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος με διαφορά έξι πόντων από τον Smith, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με διαφορά έξι πόντων από τον Osborne. Ο Osborne βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης μπροστά από τον Cianciarulo που τερμάτισε στην έκτη θέση του αγώνα, ο Ferrandis που τερμάτισε τέταρτος για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο Craig στην έκτη.

Γκαλερί

[show_avatar email=2 show_name=true]