Οι 46.324 οπαδοί Monster Energy AMA Supercross 2017, παρακολούθησαν τον Eli Tomac αναβάτη της Monster Energy Kawasaki να κατακτά την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο δωδέκατο γύρο του που πραγματοποιήθηκε στο Ford Field στο Detroit.

Ο κύριος αγώνας ξεκίνησε με τον Marvin Musquin αναβάτη της Red Bull KTM να κατακτά την SupercrossLive.com Holeshot, ακολουθούμενος από τους Tomac και Davi Millsaps αναβάτη της Rocky Mountain ATV/MC-WPS-ΚΤΜ. Στον πρώτο γύρο ο Ryan Dungey αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing βρέθηκε στην έβδομη θέση, καθώς ενεπλάκη σε μια συμπλοκή μεταξύ των Chad Reed αναβάτη της Monster Energy/Yamalube/Factory Yamaha, Justin Bogle αναβάτη της RCH/Yoshimura/Suzuki Factory Racing και Cole Seely αναβάτη της Honda/HRC.

Στον τρίτο γύρο ο Tomac πήρε το προβάδισμα από τον Musquin ο οποίος αντεπιτέθηκε διεκδικώντας εκ νέου την θέση του, ωστόσο ο Tomac απομακρύνθηκε αφήνοντας τον Γάλλο αναβάτη στη δεύτερη θέση. Στον ίδιο γύρο, ο Dungey οδήγησε μεθοδικά και κατάφερε να μεταβεί στην πέμπτη θέση προσπερνώντας τους Broc Tickle αναβάτη της RCH/Yoshimura/Suzuki Factory Racing και Jason Anderson αναβάτη της Rockstar Energy/Husqvarna Factory Racing.

Ο Tickle κατάφερε να περάσει για λίγο τον Dungey, ωστόσο στον πέμπτο γύρο ο Dungey εξασφάλισε την πέμπτη θέση, ενώ στον όγδοο γύρο πήρε το προβάδισμα από τον Josh Grant αναβάτη της Monster Energy Kawasaki κατακτώντας την τέταρτη θέση. Στη συνέχεια ο Dungey πλησίασε τον Millsaps σε μια προσπάθεια να τον προσπεράσει, ενώ στον εικοστό πρώτο γύρο μετά από ένα λάθος χειρισμό του Millsaps κατάφερε να εξασφάλισε την τρίτη θέση στο βάθρο.

Ο Blake Baggett αναβάτης της Rocky Mountain ATV/MC-WPS-ΚΤΜ κατάφερε να μεταβεί στην τέταρτη θέση προσπερνώντας τον Millsaps στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Ο Josh Grant αναβάτης της Monster Energy Kawasaki, ο οποίος στο πρώτο μισό του αγώνα βρισκόταν μέσα στην πρώτη πεντάδα, δεν κατάφερε να διατηρήσει την θέση του και τερμάτισε όγδοος, μπροστά ακριβώς από τον Dean Wilson αναβάτη της Rockstar Energy/Husqvarna Factory Racing, ενώ ο Cooper Webb αναβάτης της Monster Energy/Yamalube/Factory Yamaha ο οποίος επέστρεψε στους αγώνες μετά από έναν τραυματισμό, τερμάτισε δέκατος τρίτος.

Ο Eli Tomac δήλωσε:

«Στον κύριο αγώνα είχα μια καλή θέση, ενώ στον heat race δεν το έκανα αυτό, όμως συγκέντρωσα την ενέργειά μου και ήμουν σε θέση να την αξιοποιήσω στον κύριο αγώνα. Ένιωσα πολύ τυχερός γι΄ αυτή τη νίκη. Αυτό θέλαμε απόψε και ήμουν σε θέση να το διεκδικήσω. Ήταν άλλος ένας πολύ καλός αγώνας.»

Ο Marvin Musquin δήλωσε:

«Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα. Ειλικρινά, δεν μου αρέσει αυτή η πίστα. Ήταν πολύ δύσκολη και ολισθηρή. Ήταν πολύ καλό που πήρα την holeshot, αυτό ήταν που μου έδωσε το προβάδισμα στον κύριο αγώνα. Δεν ήμουν ο ταχύτερος σήμερα, ο Tomac απομακρύνθηκε και ήμουν σε θέση να κρατήσω τη δεύτερη θέση. Για άλλη μια φορά η Red Bull KTM έχει δύο μοτοσικλέτες στο βάθρο, αλλά δεν είναι στο κέντρο και αυτό είναι λίγο απογοητευτικό. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να συμβεί αυτό.»

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί