11ος γύρος AMA Supercross 450SX Indianapolis

Ο Eli Tomac αναβάτης της Monster Energy Kawasaki κατέκτησε την τρίτη του νίκη στη σειρά και την έκτη της σεζόν, στον ενδέκατο γύρο του Monster Energy AMA Supercross 2017 που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Lucas Oil Stadium στην Indianapolis, διατηρώντας την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος με διαφορά δώδεκα πόντων από τον Ryan Dungey αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing.

Ο Blake Baggett αναβάτης της Rocky Mountain ATV-MC/WPS/ΚΤΜ ηγήθηκε του αγώνα, έναντι των Τomac και Dungey. Στον πρώτο γύρο ο Dungey άδραξε την ευκαιρία και προσπέρασε τον Tomac κατακτώντας την δεύτερη θέση, ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αναβάτης της Kawasaki διεκδίκησε εκ νέου την θέση του. Στον δεύτερο γύρο ο Tomac κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τον Bagger, το οποίο και διατήρησε μέχρι την λήξη του αγώνα, ενώ λίγο αργότερα ο Dungey μετέβη στην δεύτερη θέση.

Στον ενδέκατο γύρο ο Baggett, ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση, υπέστη μια πτώση γεγονός που επέτρεψε στον Marvin Musquin αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing να μεταβεί στην τρίτη θέση. Στη συνέχεια ο Γάλλος προσπάθησε να πλησιάσει τον Dungey για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και έπειτα από μια εντυπωσιακή μάχη αρκετών γύρων ο Musquin κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τον Dungey, με διαφορά έξι δευτερολέπτων.

Ο Baggett κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, με διαφορά οκτώ δευτερόλεπτων από τον Cole Seely αναβάτη της Honda HRC που οριστικοποίησε την πρώτη πεντάδα, ενώ ακολούθησαν οι Davi Millsaps αναβάτης της Rocky Mountain ATV-MC/WPS/KTM, Chad Reed αναβάτης της Monster Energy/Yamalube/Yamaha και Broc Tickle αναβάτης της RCH/Yoshimura/Suzuki Factory Racing.

Ο Jason Anderson αναβάτης της Rockstar Energy/Husqvarna Factory Racing έπειτα από μια κακή εκκίνηση οδήγησε μεθοδικά προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα, ενώ στον προτελευταίο γύρο προσπέρασε τον Justin Barcia αναβάτη της Autotrader/JGR/Suzuki κατακτώντας την ένατη θέση.

Ο Eli Tomac δήλωσε:

«Αυτή η σεζόν είναι όλα όσα θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ, εκτός  από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή είμαστε οι νικητές των αγώνων και αυτό είναι υπέροχο. Κάνουμε αυτό που απαιτείται, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να το  κάνουμε.»

Ο Ryan Dungey δήλωσε:

«Ήταν λίγο δύσκολα για μας σήμερα. Απόψε κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Στον κύριο αγώνα βρισκόμουν στην εσωτερική πύλη και είχα την δυνατότητα να πραγματοποιήσω μια καλή εκκίνηση και να βρεθώ μαζί με τους προπορευόμενους. Είχα την δυνατότητα να πιέσω τον Tomac για λίγο καθώς στη συνέχεια έχασα τον ρυθμό μου. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό.»

Ο Marvin Musquin δήλωσε:

«Ήταν μια μεγάλη μέρα, από την διεξαγωγή του ταχύτερου γύρου, στην πρώτη μου νίκη της σεζόν στον heat race. Είχα μια αξιοπρεπή έναρξη. Αυτό χρειάζεσαι για να αγωνιστείς με τους κορυφαίους αναβάτες, ωστόσο στην αρχή δεν είχα καλές γραμμές. Κυνήγησα τον Dungey και τον πέρασα και ήμουν πολύ χαρούμενος, αλλά ο Tomac είχε φύγει πολύ μπροστά. Ήταν πολύ αργά. Είμαι χαρούμενος που αισθάνομαι και πάλι δυνατός και που επέστρεψα στη μάχη για το πρωτάθλημα, καθώς τις δύο τελευταίες εβδομάδες με ταλαιπωρούσε μια ίωση.»

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί
A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com