Ο Zach Osborne αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing κατέκτησε την τρίτη του νίκη στον ενδέκατο γύρο του Monster Energy AMA Supercross 250SX East Region 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Lucas Oil Stadium στην Indianapolis, μετά από μια σκληρή μάχη με τον Joey Savatgy αναβάτη της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Savatgy να έχει το αρχικό προβάδισμα, ενώ στη δεύτερη θέση έκανε την εμφάνισή του ο Obsorne. Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο κορυφαίων αναβατών διήρκησε καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Obsorne να προσπαθεί επανειλημμένα για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης, ωστόσο στον τελευταίο γύρο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με διαφορά 2.201 από τον Savatgy.

Πίσω από τους κορυφαίους άλλη μια μάχη εξελίχθηκε μεταξύ των Alex Martin και Jordon Smith αναβάτες της Troy Lee Designs/Red Bull/KTM για την κατάκτηση μια θέσης στο βάθρο. Στον ενδέκατο γύρο ο Martin έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και υπέστη μια πτώση, γεγονός το οποίο ανάγκασε τον Smith να χάσει πολύτιμο χρόνο, ωστόσο κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση, ενώ ο Martin επέστρεψε στον αγώνα κατακτώντας την τέταρτη θέση.

Η συγκεκριμένη νίκη επέτρεψε στον Osborne να ηγείται στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος με διαφορά εννέα πόντων από τον Savatgy, ενώ ο Adam Cianciarulo αναβάτης της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση, βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά δεκαοκτώ πόντων από τον Osborne.

Ο Zach Osborne δήλωσε:

«Νομίζω πως στο μισό κομμάτι του αγώνα ο Savatgy ήταν πολύ καλύτερος από εμένα ενώ στο άλλο μισό είχα ένα μικρό πλεονέκτημα. Ήμασταν οφθαλμός αντί οφθαλμού. Ακόμα και όταν τον προσπέρασα, ο Savatgy με ακολουθούσε συνεχώς. Ήταν ένας υπέροχος αγώνας. Δεν είχα την δυνατότητα να κάνω γρήγορα προσπεράσματα οπότε έπρεπε να περιμένω πριν επιχειρήσω κάποιο πέρασμα.»

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί