Ο δέκατος γύρος του Monster Energy AMA Supercross 2017 που πραγματοποιήθηκε στην Daytona International Speedway, ανέδειξε νικητή τον Eli Tomac αναβάτη της Monster Energy Kawasaki στην κατηγορία 450SX, με το εντυπωσιακό προβάδισμα των δεκαεπτά δευτερολέπτων, ενώ στο βάθρο βρέθηκαν επίσης οι Jeremy Martin αναβάτης της GEICO Honda που έκανε το ντεμπούτο του ως αντικαταστάτης του Roczen και Jason Anderson αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna κατακτώντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Tomac, που τιμήθηκε με το βραβείο SupercrossLive.com Holeshot, μετά την πρώτη στροφή προσπεράστηκε από τον Martin ο οποίος ηγήθηκε των δέκα πρώτων γύρων του αγώνα, ενώ στον ενδέκατο γύρο ο Τomac κατάφερε να πάρει το προβάδισμα το οποίο και διατήρησε μέχρι την λήξη του αγώνα κατακτώντας την πέμπτη του νίκη.

Ο Anderson από την πρώτη στροφή βρέθηκε στην ένατη θέση, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στον δεύτερο γύρο μετέβη στην έβδομη θέση, ενώ στον δέκατο γύρο προσπερνώντας τον Justin Brayton αναβάτη της Smartop/MotoConcepts /Honda κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο βάθρο.

Ο Ryan Dungey αναβάτης της Red Bull Factory KTM ενεπλάκη στην λανθασμένη εκκίνηση που πραγματοποίησε ο Anderson με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στην πρώτη στροφή και να βρεθεί στην δέκατη έβδομη θέση. Στη συνέχεια οδηγώντας μεθοδικά και πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα από τον Cole Seely αναβάτη της Honda HRC τα τελευταία λεπτά του αγώνα, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση με διαφορά έξι δευτερολέπτων.

Ο Chad Reed αναβάτης της Monster Energy/Yamalube/Yamaha στο πρώτο μισό του αγώνα βρισκόταν στην τέταρτη θέση, ενώ λίγο αργότερα υπέστη μια πτώση που τον κατέταξε στην έκτη θέση. Ο Blake Baggett αναβάτης της Rocky Mountain ATV-MC/WPS/ΚΤΜ τερμάτισε στην έβδομη θέση, ενώ ο Marvin Musquin αναβάτης της Red Bull KTM, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από μια ίωση, τερμάτισε στην δέκατη πέμπτη.

Οι Justin Brayton αναβάτης της SmarTop/Motoconcepts/Honda, Josh Grant αναβάτης της Monster Energy Kawasaki και Mike Alessi αναβάτης της Smartop/MotoConcepts/Honda ενεπλάκησαν σε μια μάχη με τον Grant να κατακτά την όγδοη θέση, ενώ οι Brayton και Alessi οριστικοποίησαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Eli Tomac δήλωσε:

«Κατά την έναρξη του αγώνα ο Martin οδηγούσε πολύ καλά. Δεν ήθελα να πιέσω τον εαυτό μου πάρα πολύ. Ήξερα ότι θα ήταν ένας μεγάλος αγώνας. Προσπάθησα να μείνω κοντά του αλλά δεν ήταν εύκολο. Όταν πήρα το προβάδισμα ήταν απίστευτα.»

Ο Jason Anderson δήλωσε:

«Ήταν ένας αρκετά αξιοπρεπής αγώνας. Κατάφερα από τις πίσω θέσεις που βρισκόμουν να τερματίσω στην τρίτη θέση. Οι εκκινήσεις μου ήταν καλές και ουσιαστικά πήρα την holeshot στον heat race. Η εκκίνηση του κύριου αγώνα ήταν σαν ένα  ασυνήθιστο ατύχημα. Όλα όμως πέρασαν και αισθάνομαι ότι πήγα προς την σωστή κατεύθυνση. Είμαι ενθουσιασμένος που κατέκτησα μια θέση στο βάθρο.»

Ο Ryan Dungey δήλωσε:

«Προφανώς η εκκίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να αναρριχηθούμε μέσα από το πλήθος. Η πίστα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη για να πραγματοποιήσεις ένα πέρασμα και αυτό στην αρχή μας κόστιζε χρόνο. Στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν πολύ πιο εύκολο να κάνεις κάποια προσπεράσματα, γιατί είχαμε λίγο περισσότερο χώρο.»

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί