Ο Adam Cianciarulo αναβάτης της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki κατέκτησε την τέταρτη νίκη της καριέρας του στον δέκατο γύρο του Monster Energy AMA Supercross 250 East Region 2017 που πραγματοποιήθηκε στην Daytona International Speedway.

Ο Cianciarulo από την εκκίνηση του αγώνα βρέθηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον συναθλητή του Joey Savatgy αναβάτη της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki τον οποίο όμως προσπέρασε στην δεύτερη εσωτερική στροφή και ηγήθηκε για τους υπόλοιπους δεκαπέντε γύρους του αγώνα κατακτώντας την νίκη.

Ο Savatgy ηγήθηκε του αγώνα μέχρι την πρώτη στροφή και αφού προσπεράστηκε από τον  Cianciarulo διατήρησε το ρυθμό του καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ κατέβαλε αρκετές προσπάθειες προκειμένου να προσπεράσει τον Savatgy, ωστόσο δεν τα κατάφερε και παρέμεινε στην δεύτερη θέση.

Ο Dylan Ferrandis αναβάτης της Yamalube/Star Racing/Yamaha από την πρώτη στροφή βρέθηκε στην έβδομη θέση, σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε αρκετά προσπεράσματα που τον κατέταξαν στην πέμπτη θέση, ενώ στον τέταρτο γύρο μετέβη στην  τέταρτη. Στον ενδέκατο γύρο και αφού προσπέρασε τον Lorenzo Locurcio αναβάτη της CycleTrader/Rock River/Yamaha πήρε το προβάδισμα το οποίο και διατήρησε για τους υπόλοιπους τέσσερις γύρους του αγώνα τερματίζοντας στην τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Jordon Smith αναβάτης της Troy Lee Designs/Red Bull/KTM ξεκίνησε από την ενδέκατη θέση, στον τέταρτο γύρο μετέβη στην έβδομη θέση, ενώ στον ενδέκατο γύρο ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Στους τελευταίους γύρους του αγώνα πλησίασε τον Ferrandis για την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο ωστόσο η προσπάθεια του ήταν ανεπιτυχής καθώς δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Ο Zach Osborne αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna κατά την εκκίνηση του αγώνα βρέθηκε μέσα στην πεντάδα, στον δεύτερο γύρο μετέβη στην τέταρτη θέση και στον τρίτο γύρο στην τρίτη. Λίγο αργότερα όμως υπέστη μια πτώση με την FC250 μοτοσικλέτα του που τον κατέταξε στην όγδοη θέση. Ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα και να μεταβεί στην πέμπτη θέση στον δωδέκατο γύρο, όπου πλησίασε τον Smith σε μια προσπάθεια να τον προσπεράσει όμως δεν τα κατάφερε και παρέμεινε στην πέμπτη θέση.

Οι Lorenzo Locurcio, Kyle Cunningham αναβάτης της AutoTrader/JGR/Suzuki, Alex Martin αναβάτης της Troy Lee Designs/Red Bull/KTM, Luke Renzland αναβάτης της Traders Racing Yamaha και Dakota Alix αναβάτης της MTF/Fox/Factory Connection/FMF/KTM οριστικοποίησαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Adam Cianciarulo δήλωσε:

«Είναι πολύ δύσκολο να αναδυθείς από τον πυθμένα και να επιστρέψεις στην κορυφή. Η συγκέντρωση τόσων πολλών ανθρώπων, οι τόσες πολλές ώρες εργασίας με ώθησαν για να φτάσω μέχρι εδώ. Είναι δύσκολο να το περιγράψεις, αλλά είναι ένα απίστευτο συναίσθημα να επιστρέφεις στο βάθρο.»

Ο Joey Savatgy δήλωσε:

«Τα τελευταία Σαββατοκύριακα ήταν δύσκολα και είναι πραγματικά πολύ ωραίο να βρίσκομαι και πάλι στο βάθρο. Κερδίσαμε κάποια καλούς βαθμούς και θα συνεχίσω να το κάνω. Προσπαθώ κάθε εβδομάδα να είμαι καλύτερος και νομίζω ότι αυτό ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς.»

 Ο Jordon Smith δήλωσε:

«Η εκκίνηση δεν ήταν καλή αλλά νομίζω ότι ήμουν σε θέση να επιταχύνω. Αισθάνομαι ότι αν είχαμε έναν ακόμη γύρο, θα μπορούσα να κατακτήσω μια θέση στο βάθρο, αλλά φεύγουμε με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μετά από μερικές εβδομάδες με σκαμπανεβάσματα. Θα δούμε αν θα επιστρέψουμε στο βάθρο την επόμενη εβδομάδα.»

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί