Συνέντευξη Τύπου για το MotoGP του Le Mans (Βίντεο)

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το Γαλλικό GP ξεκίνησε χθες στο Le Mans με τη συνήθη συνέντευξη τύπου πριν από τον αγώνα, όπου παρευρέθησαν οι Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), Marc Marquez (Repsol Honda Team), Dani Pedrosa (Repsol Honda Team ), Jorge Lorenzo (Ducati Team), Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) και Loris Baz (Reale Avintia Racing).

Πριν από την καθορισμένη συζήτηση για τον επερχόμενο αγώνα, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi αναφέρθηκε στον πρώην συναθλητή και Παγκόσμιο Πρωταθλητή 2006 Nicky Hayden, ο οποίος υπέστη ένα ατύχημα με το ποδήλατό του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση:

Ο Valentino Rossi δήλωσε:

«Τα νέα ήταν πολύ άσχημα την Τετάρτη. Τις πρώτες ώρες είναι πολύ δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις, ωστόσο μίλησα με έναν γιατρό που είναι φίλος μου και μου είπε ότι η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη από την πρώτη στιγμή. Τώρα που έχουν περάσει λίγες ώρες και αρχίζω να το συνειδητοποιώ, είναι κρίμα γιατί ο Nicky είναι ένας πολύ καλός φίλος και εξαίσιος αναβάτης. Ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πάντα στην κορυφή, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Νομίζω ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο.»

«Στην Jerez ήμουν απογοητευμένος με τον εαυτό μου και την ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα των τριών πρώτων αγώνων και τον περσινό αγώνα στη Jerez. Χάσαμε το πλεονέκτημα που είχαμε αλλά είμαι ακόμα μπροστά στα σημεία, το οποίο είναι θετικό. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Συνήθως στο παρελθόν η M1 ήταν πάντα καλή στη συγκεκριμένη πίστα, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, όμως ο καιρός μπορεί να μην είναι καλός καθώς αναμένεται βροχή, οπότε θα είναι μια πολύ σημαντική δοκιμή υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες. Είχαμε κάνει μια δοκιμή εδώ πριν την Jerez για να κατανοήσουμε το νέο οδόστρωμα της πίστας. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές, αλλά νομίζω ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Η άσφαλτος είναι υπέροχη και σχεδόν χωρίς σαμαράκια. Τα ελαστικά λειτούργησαν καλά και  πιστεύω ότι θα είναι θετική για όλους.»

 

O Marc Marquez δήλωσε:

«Η Jerez αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για την ομάδα της Honda, ωστόσο δεν ήταν ένα από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα μου. Ήμουν σε θέση να παλέψω για τη νίκη μέχρι τους τελευταίους γύρους. Επίσης είμαι ευχαριστημένος με την δοκιμή της Δευτέρας γιατί έκανα πολλούς γύρους και δοκιμάσαμε πολλά πράγματα. Στο Le Mans θα δούμε, η πίστα φέτος είναι διαφορετική, έχουμε μια διαφορετική μοτοσικλέτα, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε κάποια δεδομένα από τον Cal Crutchlow όταν έκανε τις δοκιμές εδώ, έτσι θα προσπαθήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες. Μου αρέσει αυτή η πίστα, ωστόσο κάποιες φορές δεν έχεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα.»

Ο Dani Pedrosa δήλωσε:

«Στους τελευταίους δύο αγώνες κάναμε κάποιες βελτιώσεις και βελτιωνόμαστε από δοκιμή σε δοκιμή. Και η τελευταία δοκιμή πήγε καλά και θέλαμε να δοκιμάσουμε την νέα πίστα, ωστόσο οι αναβάτες που την δοκίμασαν ανέφεραν ότι η πρόσφυση ήταν καλή. Νομίζω ότι μετά την τελευταία δοκιμή, η βάση μας είναι πολύ καλή οπότε ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε το Σαββατοκύριακο με την μοτοσικλέτα που είχαμε στα δύο τελευταίους αγώνες. Θα ελέγξουμε την πίστα και τον καιρό, θέλουμε χρόνο στην πίστα για να δοκιμάσουμε τα ελαστικά, εκτός αν βρέξει.»

Ο Jorge Lorenzo, δήλωσε:

«Για μένα το Le Mans ήταν πάντα μια καλή πίστα, από το 2003. Είναι μια μαγική πίστα και μπορεί να είναι καλή και για την Ducati, όπως έχουμε δει. Να δούμε πως θα είναι η νέα άσφαλτος, πως θα είναι η πρόσφυση και τα σαμαράκια. Και ο καιρός φαίνεται ότι θα βρέξει, αλλά αλλάζει κάθε μέρα. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, την ομάδα μου και τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας. Χρειάζομαι περισσότερα χιλιόμετρα. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά τώρα αισθάνομαι πιο εξοικειωμένος με την μοτοσικλέτα»

Ο Johann Zarco δήλωσε:

«Είναι ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο, μετά από έναν καλό αγώνα στη Jerez. Όλοι οι οπαδοί μου με πιέζετε να πάρω μια θέση στο βάθρο και το θέλω πάρα πολύ, αλλά χρειάζομαι χρόνο. Έχουμε νέα άσφαλτο, βρεγμένη ή στεγνή, αν έχουμε καλύτερη πρόσφυση αυτό μπορεί να μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί η μοτοσικλέτα μέχρι στιγμής είναι καλή σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ακόμα μαθαίνω και από την ανάλυση του τελευταίου αγώνα φαίνεται ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω. Πιστεύω ότι οι δυνατότητες τις μοτοσικλέτας μπορούν να μας δώσουν μια θέση στο βάθρο.»

Ο Loris Baz δήλωσε:

«Θυμάμαι που ερχόμουν εδώ ως παιδί και θυμάμαι των πρώτο μου  αγώνα εδώ πριν από δύο χρόνια, νομίζω ότι είναι κάτι θα θυμάσαι για πάντα. Η φετινή χρονιά είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά νομίζω ότι κάνουμε καλή δουλειά και λειτουργούμε καλά με την μοτοσικλέτα που έχουμε. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε βαθμούς και σε κάποιες άλλες πίστες ο ρυθμός ήταν καλός, οπότε ας ελπίσουμε ότι αυτή η πίστα θα είναι καλή για εμάς όπως της Αργεντινής. Η μοτοσικλέτα είναι πραγματικά πολύ ισχυρή στα φρένα.»

[show_avatar email=3 show_name=true]