Η φετινή χρονιά δεν απεδείχθη ιδανική για την Honda Racing στους διεθνείς αγώνες. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο αναβάτης της ομάδας John McGuinness τραυματίστηκε ύστερα από μια πτώση που υπέστη κατά τη διάρκεια του North West 200, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του και κάποια πλευρά.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον 23 φορές νικητή του Isle of Man TT 2017 να απέχει από το TT του τρέχοντος έτους, ενώ υποχρέωσε την Honda να συμμετάσχει με στον αγώνα με μια μόνο superbike, την CBR1000RR SP2, ενώ τον ρόλο του αναβάτη ανέλαβε ο Guy Martin, ο οποίος επέστρεψε μετά από απουσία ενός έτους.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έναρξης του RST Superbike TT 2017, ο Martin υπέστη μια πτώση στον πρώτο από τους έξι γύρους λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ο 23χρονος αναβάτης αποχώρησε μόνο με κάποιους τραυματισμούς στο αριστερό του καρπό, όμως έχασε την δοκιμή του TT Zero.

Οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας της SP2 βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η ομάδα προετοιμάζεται για τους έξι γύρους του Senior TT που θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Ο Jonny Twelvetrees, Manager της Honda Racing, δήλωσε:

«Ανυπομονούσαμε για τον αγώνα Superbike, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στον πρώτο τομέα. Ο Guy τραυματίστηκε στον καρπό όμως είναι μια χαρά. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, απλά είναι μελανιασμένο. Είναι κατανοητή η ταραχή του καθώς πρόκειται για μια πολύ γρήγορη στροφή, αλλά το κυριότερο είναι ότι είναι καλά. Αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην δοκιμή του TT Zero για να ξεκουράσει τον καρπό του και να βάλει λίγο πάγο. Είναι κρίμα που δεν ολοκληρώσαμε τους έξι γύρους, καθώς χρειαζόμασταν τα δεδομένα από την πίστα. Έχει βελτιώσει σημαντικά τον ρυθμό του σε κάθε session και έχει κάνει σημαντική πρόοδο, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για τον τελευταίο αγώνα τον Senior TT, για τον οποίο ανυπομονούμε όλοι.»

Story: Σταύρος Κρασσάς