Το HSBK 2020 στη γραμμή της εκκίνησης.

Το HSBK 2020 μπήκε στην τελική του ευθεία! Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, που επέβαλλε η διακοπή όλων των αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα μας λόγω του COVID-19, το ανανεωμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου στην πίστα των Μεγάρων.

Η φετινή δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά υποχρέωσε την ΑΜΟΤΟΕ και την IRONTEAM, με κοινή απόφαση, να συμπτύξουν το ανακοινωμένο πρόγραμμα του HSBK ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

Έτσι, βάσει της υποχρέωσης όλων μας για το καλύτερο δυνατόν σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες, αποφασίστηκε να διεξαχθούν συνολικά τέσσερις αγώνες σε δύο διπλές διοργανώσεις, που θα φιλοξενηθούν σε ισάριθμα Σαββατοκύριακα στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Κατά συνέπεια, το αναθεωρημένο πρόγραμμα του HSBK 2020 διαμορφώνεται ως εξής:

1ος αγώνας      12 Σεπτεμβρίου          Μέγαρα

2ος αγώνας      13 Σεπτεμβρίου          Μέγαρα

3ος αγώνας      24 Οκτωβρίου             Μέγαρα

4ος αγώνας      25 Οκτωβρίου             Μέγαρα

Καθένας από τους δύο αγώνες του διημέρου, ένας το Σάββατο και ένας την Κυριακή, θα έχει ανεξάρτητη βαθμολόγηση, ώστε το Πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με 4 ξεχωριστούς αγώνες. Οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή πριν το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο και θα ισχύουν για τους δύο αγώνες του διήμερου.

Παράλληλα με τις αγωνιστικές συναντήσεις του HSBK, θα διεξαχθούν και 2 αγώνες του Πανελληνίου Κυπέλλου Supermoto 2020. Οι δοκιμές τους θα πραγματοποιούνται το Σάββατο και οι αγώνες την Κυριακή – καθένας στο αντίστοιχο διήμερο του HSBK.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αναπόφευκτη πολύμηνη αγωνιστική απραξία, εξασφαλίστηκε επίσης στους αγωνιζόμενους η δυνατότητα να συμμετέχουν την Πέμπτη πριν από κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο σε Trackday, το οποίο θα είναι ελεύθερο για ιδιώτες και αγωνιζόμενους.

Με την ελπίδα η φετινή δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες εκπλήξεις, η ΑΜΟΤΟΕ και η IRONTEAM εύχονται στους αγωνιζόμενους και σε όλους τους συντελεστές του HSBK 2020 καλούς αγώνες!

*Δελτίο Τύπου HSBK by IRONTEAM