Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το δυνατότερο παπί της Honda με καρδιά μοτοσυκλέτας

  1. Εισαγωγή

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του Honda Supra-X 125 Helm-in, του μοναδικού παπιού που έχει χώρο για τη φύλαξη κράνους κάτω από τη σέλα και λίγους μήνες μετά την αναβίωση του Iconic Super Cub, η Honda προχώρησε στο λανσάρισμα του πιο δυνατού παπιού που έχει κατασκευάσει ποτέ. Η είσοδος του GTR150 Supra στην ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας σηματοδοτεί μία νέα γενιά Sport δικύκλων πόλης, ικανά να διεγείρουν τις αισθήσεις των αναβατών με τις επιδόσεις τους και το σπορ χαρακτήρα τους.

Το GTR150 είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων Honda moto σε δύο εκδόσεις: Sporty με τιμή 3.490€ σε δύο χρωματικές αποχρώσεις και Exclusive με τιμή 3.590€  σε μία χρωματική απόχρωση.

To νέο GTR150, κατασκευάζεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Honda στην Ινδονησία P.T. Astra Honda Motor, ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια κατασκευής Cubs στον κόσμο. Το GTR150 διαθέτει καρδιά μοτοσυκλέτας καθώς ο κινητήρας του αποδίδει 15,1 HP  και είναι «δανεισμένος» από τη μοτοσυκλέτα CBR150R. Το μονοκύλινδρο σύνολο προσφέρει δυνατή επιτάχυνση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία μοναδική πρόταση στην αγορά με σκοπό να συναρπάζει νέους αναβάτες κάθε ηλικίας.

  1. Περιγραφή μοντέλου

Το GTR150 Supra προσφέρει ευελιξία χάρη στις συμπαγείς του διαστάσεις και ευκολία μετακίνησης για 2 άτομα τόσο στα στενά όρια της πόλης όσο και εκτός. Καταφέρνει να συνδυάζει την ευκολία και την άνεση οδήγησης ενός παπιού με τις επιδόσεις μίας μικρής μοτοσυκλέτας.

Το GTR150 Supra μοιάζει με παπί, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με συμπλέκτη, στοιχείο που παραπέμπει σε μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να προσφέρει αντίστοιχη οδηγική απόλαυση. Ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχη με τη μοναδική αισθητική που προσφέρει χάρη στις ελκυστικές και ταυτόχρονα τολμηρές γραμμές οι οποίες προσδίδουν κύρος και μία μοντέρνα-σπορ εμφάνιση, που διεγείρουν τις αισθήσεις από όποια γωνιά και να το κοιτάξεις.

  1. Κύρια Χαρακτηριστικά
  • Εμφάνιση και πλαίσιο

Το Honda GTR 150 είναι ένα κατάλληλο εργαλείο για τις καθημερινές μετακινήσεις 2 ατόμων στα όρια εντός και εκτός πόλης με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου μόλις 2,23 lt/100km(*), στοιχείο που του χαρίζει αυτονομία 195 χιλιομέτρων.

Το GTR150 Supra διαθέτει ελαφρύ ατσάλινο πλαίσιο διπλής δοκού τύπου «διαμάντι» το οποίο συνδυάζει υψηλή στρεπτική ακαμψία, ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και ευελιξία σε συνθήκες πόλης ακόμη και με 2 αναβάτες. Η γεωμετρία του πλαισίου είναι τέτοια που προσφέρει άριστη συγκέντρωση των μαζών και εξαιρετική κατανομή του βάρους στο εμπρός σύστημα (Mass Forward Proportion). Ταυτόχρονα προσφέρει όρθια θέση οδήγησης για εξαιρετική περιμετρική ορατότητα στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη αλλά και άνεση κατά τη διάρκεια οδήγησης μεγάλων αποστάσεων. Παράλληλα, οι τροχοί των 17’’ και τα λάστιχα μεγάλου μεγέθους χαρίζουν αυτοπεποίθηση και αίσθημα ασφάλειας κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Στην κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει το GTR150 Supra, συνεισφέρει το δικάναλο ABS σε συνεργασία με τα πανίσχυρα υδραυλικά δισκόφρενα της Nissin διαμέτρου 255 mm στον εμπρός τροχό και 220 mm στον πίσω τροχό, τα οποία προσφέρουν γραμμική απόδοση και αντοχή ακόμη και μετά από επίπονη χρήση.

Στον τομέα των αναρτήσεων το GTR150 Supra  εφοδιάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι μεγάλης διατομής 31 mm στον εμπρός τροχό, ενώ στο πίσω μέρος διαθέτει μονό αμορτισέρ με απευθείας έδραση στο ψαλίδι.

Οι τροχοί του GTR150 Supra είναι 17’’ και είναι εξοπλισμένοι με χυτές ζάντες αλουμινίου και ελαστικά tubeless διαστάσεων 90/80-17M/C 46P στον εμπρός τροχό και 120/70-17 M/C 58P στον πίσω τροχό, συμβάλλοντας στον σπορ χαρακτήρα του.

Στο στάνταρ εξοπλισμό του GTR150 Supra περιλαμβάνεται επίσης πολυεδρικός προβολέας led δύο επιπέδων, ο οποίος προσδίδει αναγνωρίσιμη ιδιαιτερότητα και ταυτόχρονα χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Ο μοντέρνος πίνακας οργάνων συνδυάζει αναλογικό στροφόμετρο με ψηφιακές ενδείξεις ταχύμετρου, δείκτη στάθμης καυσίμου, ένδειξη σχέσης κιβωτίου ταχυτήτων και μερικού χιλιομετρητή.

  • Κινητήρας

Ο ισχυρός και αποδοτικός τετραβάλβιδος υγρόψυκτος κινητήρας DOHC 150cc, που προέρχεται από τη Super Sport CBR150R, είναι εφοδιασμένος με σύστημα ψεκασμού  καυσίμου PGM-FΙ  προσδίδοντας αντίστοιχες επιδόσεις σε όλο το φάσμα των στροφών, με κατανάλωση 2,23lt/100km και αυτονομία 195 χλμ. (*).

Αποδίδει 15.1hp @ 9.000rpm, με μέγιστη ροπή 12.6Nm στις 6.500rpm, νούμερα που του χαρίζουν κορυφαίες επιδόσεις στη σπορ κατηγορία των Super Cub. Η διάμετρος και η διαδρομή είναι 57,3 × 57,8mm, ενώ η σχέση συμπίεσης είναι 11.3:1. Η εκκίνηση του κινητήρα μπορεί να γίνει με ηλεκτρική μίζα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπάρχει και η επιλογή χειροκίνητης εκκίνησης με μανιβέλα. Ένας συμπαγής θάλαμος καύσης σε συνδυασμό με αυλό εισαγωγής μεγάλης διαμέτρου – βελτιστοποιούν την απόδοση καύσης και ψύξης.

  1. Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος 4χρονος, 4βάλβιδος, υγρόψυκτος
Κυβισμός 149,2 cc
Διάμετρος x Διαδρομή 57,3 x 57,8
Σχέση Συμπίεσης 11.3:1
Μέγιστη Ισχύς 15,1 hp @ 9,000 r/min
Μέγιστη Ροπή 12.6 Nm @ 6,500 r/min
Χωρητικότητα λαδιού κινητήρα 1.3 lt
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου 4,5 lt
Κατανάλωση 2.23lt/100km
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μίζα Ηλεκτρική
Μπαταρία 12V-5Ah
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος Συμπλέκτη Υγρός πολύδισκος
Τύπος κιβωτίου 6-τάχυτο κιβώτιο
ΣΚΕΛΕΤΟΣ
Τύπος Ατσάλινο διπλής δοκού, τύπου διαμάντι
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) 2.025 x 725 x 1.102
Μεταξόνιο 1.276mm
Γωνία Κάστερ 25,1°
Ίχνος τροχού 83,2mm
Απόσταση από το έδαφος 150mm
Διάμετρος στροφής 1,9m
Βάρος (πλήρως υγρών) 122kg
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Τύπος Εμπρός Τηλεσκοπικό πιρούνι 31 mm
Τύπος Πίσω Μονό αμορτισέρ
ΤΡΟΧΟΙ
Τύπος Εμπρός Χυτό αλουμίνιο
Τύπος Πίσω Χυτό αλουμίνιο
Ελαστικό εμπρός 90/80-17M/C 46P
Ελαστικό πίσω 120/70-17M/C 58P
ΦΡΕΝΑ
Τύπος Εμπρός Μονό διάτρητο υδραυλικό δισκόφρενο διαμέτρου 255 mm με ABS
Τύπος Πίσω Μονό διάτρητο υδραυλικό δισκόφρενο διαμέτρου 220 mm με ABS
ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Προβολέας LED
Πίσω φως 12V-21/5W

Όλα τα χαρακτηριστικά είναι προσωρινά και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

(*) Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές έχουν προκύψει από δοκιμές της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από την WMTC. Οι δοκιμές λαμβάνουν μέρος σε δυναμόμετρο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

*Δελτίο Τύπου Honda

Γκαλερί