Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το ντοκιμαντέρ της σειράς “Valentino Rossi, the secret archive” από την Dainese, αποτελείται από τέσσερα επεισόδια μέσω των οποίων όλοι οι οπαδοί θα μπορούν να «εισέλθουν» στο «μυστικό» μουσείο του Rossi, η τοποθεσία του οποίου δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί, όπου έχει συγκεντρώσει όλο το υλικό που έχει χρησιμοποιήσει στο πρωτάθλημα τα τελευταία 25 χρόνια.

 «Αυτός ο χώρος είναι το αποτέλεσμα του πάθους μου για κράνη, μπότες, γάντια και γενικά όλα όσα σχετίζονται με την καριέρα μου. Σκεφτόμασταν ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο σαν «μυστικό» μουσείο ή τουλάχιστον ένα μέρος για την αποθήκευση ποικίλων αντικειμένων  από την καριέρα μου. Ουσιαστικά, σχεδόν πάντα αγωνιζόμουν με Dainese και AGV. Συγκεκριμένα από το 1993, την πρώτη χρονιά που οδήγησα μεγάλες μοτοσικλέτες και λόγω της φιλίας του πατέρα μου με τους Aldo Drudi και Lino Dainese. Όλοι οι οδηγοί που θαύμαζα φορούσαν Dainese. Ήμουν πάντα οπαδός του Kevin Schwantz που έτρεχε με Dainese».

Τα πρώτα χρόνια της αγωνιστικής του πορείας στο World Cup, ο Valentino κράτησε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποίησε στο σπίτι του, μέχρι τη στιγμή που έπρεπε να βρει ένα χώρο για να αποθηκεύσει τη συγκεκριμένη συλλογή. Στην πραγματικότητα, τη φιλοδοξία του για να διασώσει αυτό το υλικό προκάλεσε ο ιδιοκτήτης της Dainese όταν τον ρώτησε που θα ήθελε να κρατήσει τις φόρμες και τα κράνη του.

*Γράφει ο: Σταύρος Κρασσάς