Τα νέα χωμάτινα KTM SX 2017 είναι ήδη εδώ!!!

Η READY TO RACE γκάμα SX Motocross της KTM, για το 2017, κατέφθασε στους εμπόρους με μια ολοκαίνουρια 250 SX αλλά και με σημαντικές βελτιώσεις στην υπόλοιπη γκάμα των 2χρονων και 4χρονων μοντέλων. Η νέα γκάμα περιλαμβάνει: τις 125 SX, 150 SX, 250 SX, 250 SX-F, 350 SX-F και την 450 SX-F.

Μετά τη νέα γενιά των μοτοσικλετών SX του 2016, η οποία ξεκίνησε έχοντας το επαναστατικό πιρούνι  WP AER 48, νέο πλαίσιο, συν τους νέους κινητήρες, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (εκτός της 250 SX), τα τμήματα R&D (Έρευνας & Εξέλιξης) της KTM στην Αυστρία και τις ΗΠΑ, έχουν κάνει περαιτέρω βελτιώσεις για το 2017, και αναβάθμισαν το μοντέλο 250 SX, έτσι ώστε να έχει τις τελευταίες προδιαγραφές, όσον αναφορά το πλαίσιο, και έχει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα.

Με τα στοιχεία, που λαμβάνονται από το τμήμα Motorsports της KTM, να έχουν επιρροή στη μαζική παραγωγή, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου η εργοστασιακή ομάδα πρέπει να συμμετέχει στους αγώνες με εγκεκριμένες (homologated) μοτοσικλέτες και σημειώνοντας ότι ο Ryan Dungey κατέκτησε και αυτή τη χρονιά, όπως και πέρυσι, τον τίτλο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 450 Supercross, πάνω σε μια KTM 450 SX-F, η γκάμα μοντέλων SX είναι καλύτερη από ποτέ.

Με τυπικά χαρακτηριστικά KTM, στα οποία περιλαμβάνονται το υψηλής τεχνολογίας, σχεδιασμένο με ακρίβεια, ελαφρύ πλαίσιο από χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα, το υψηλής τεχνολογίας σύστημα φρένων Brembo, τα ελαφριά κέντρα τροχών κατεργασμένα σε CNC με κορυφαία στεφάνια Excel, τα ελαστικά Dunlop Geomax MX 3S, τα μαρσπιέ No-Dirt, το ευφυές σύστημα φιλτροκουτιού, τα σχεδιασμένα με ακρίβεια πλαστικά, την πολύ σημαντική μίζα (εκτός από την 125 SX) και πολλά ακόμη  πρωτοποριακά στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις μοτοσικλέτες, η KTM, για ακόμη μια φορά, έφτασε σε νέο επίπεδο με τη νέα γκάμα μοντέλων. Για το 2017, υπάρχει ένας αριθμός βελτιώσεων σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων του traction control για τα 4-χρονα μοντέλα, το οποίο σχετίζεται με το νέο διακόπτη στο τιμόνι, για την επιλογή χαρτογράφησης και άλλες λειτουργίες, των νέων εξαρτημάτων και σετ ρυθμίσεων για τις αναρτήσεις, των νέων γραφικών και άλλων συναρπαστικών λεπτομερειών.

Για το 2017, έχουμε τις εξής αλλαγές:

 • Εντελώς νέο μοντέλο 250 SX
 • Νέος διακόπτης στο τιμόνι, επιλογής χαρτογράφησης και άλλων λειτουργιών, έτσι ώστε ο αναβάτης, να μπορεί να ενεργοποιεί το νέο traction control και το launch control, ενώ επιλέγει τις διαφορετικές χαρτογραφήσεις του συστήματος διαχείρισης κινητήρα
 • Επανασχεδιασμένη άνω πλάκα τιμονιού για βελτιωμένη αίσθηση από το πιρούνι
 • Νέο σετ ρυθμίσεων για το αμορτισέρ για αυξημένη σιγουριά του αναβάτη
 • Η τρόμπα αέρα διατίθεται ως standard, για το πιρούνι AER 48
 • Ωρόμετρο, έτσι ώστε να τηρείται με ακρίβεια η συντήρηση
 • Επανασχεδιασμένοι εξωτερικοί σωλήνες του πιρουνιού AER 48, για βελτιωμένα χαρακτηριστικά ελεγχόμενης ακαμψίας για μειωμένη τριβή και σταθερότητα, καθώς και μείωση του βάρους κατά 265 g
 • Νέα γραφικά
 • Νέο κάλυμμα σέλας που παρέχει καλύτερη αίσθηση και κράτημα για τον αναβάτη
 • Νέο σύστημα αντήχησης εξάτμισης για την 450 SX-F, με σχεδιασμό του λαιμού εξάτμισης για καλύτερη ροή του αέρα, συν νέο σύστημα εξάτμισης για την 250 SX 
 • Νέα αλουμινένια κυλινδροκεφαλή που εφαρμόζει στις βάσεις του κινητήρα των 4-χρονων μοντέλων SX

Joachim Sauer (Διευθυντής Προϊόντων Offroad της KTM):

Την προηγούμενη χρονιά είχαμε τη νέα γενιά των SX, αλλά ελέγξαμε ξανά με προσοχή κάθε εξάρτημα κάθε μοτοσικλέτας σε αυτήν τη γκάμα και όπως πάντα ψάχνουμε το πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στη γκάμα των SX του 2017, προς όφελος του αναβάτη, είτε βρίσκεται πάνω στη μοτοσικλέτα είτε όχι, καθώς και μια ολοκαίνουργια 250 SX! Είναι προφανές ότι έχουμε λάβει αρκετά στοιχεία από τους αγώνες, που είναι πολύ σημαντικό, όσον αναφορά την εξέλιξη που έχουμε επιτύχει και είναι τέλειο το ότι μπορούμε να καυχηθούμε για έναν ακόμη τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross της FIM, που κατέκτησε ο Ryan Dungey. Η όρεξη για βελτίωση δεν σταματάει ποτέ στον τμήμα του R&D και πιστεύουμε ότι οι αναβάτες θα επωφεληθούν από τις βελτιώσεις που έγιναν για το 2017.”